'Knives Out'-vervolg moet het doen met compleet nieuwe cast

'Knives Out'-vervolg moet het doen met compleet nieuwe cast

Enkel Daniel Craig zou dan terugkeren.

Rian Johnson heeft mogelijk een goede dag vandaag. Hij is voor het eerst voor een Academy Award genomineerd voor het script van Knives Out en mag weer eens praten over het vervolg waar hij aan werkt. Nu vertelt hij dat het geen echt direct vervolg wordt.

Acteur Daniel Craig keert terug voor die film, en is mogelijk de enige. Het moet wat Johnson betreft namelijk een losstaand vervolg gaan worden dat weer draait om Benoit Blanc en een ander mysterie dat opgelost moet worden.

Agatha Christie-achtige franchise
"Kijk, ik denk er niet eens over na als een vervolg. Sinds we hieraan zijn begonnen te werken, voelde ik dat we er iets van zouden moeten maken zoals Agatha Christie deed met een boel Poirot-boeken. Ik bedoel, dat met Blanc te doen en meer mysteries te laten zien. Met een compleet nieuwe cast, compleet nieuwe locatie en heel nieuw mysterie," aldus Johnson. "Het wordt dus echt nog een Benoit Blanc-mysterie. En je kan daar echt ontzettend veel mee doen. Dat klinkt echt ontzettend leuk."

Een direct idee voor het vervolg wilde hij niet delen. Maar wel vertelde hij dat niet elk vervolg zich af hoeft te spelen in een groots landhuis. Agatha Christie koos immers ook vaak voor "nieuwe subgenres" en dat is waar Johnson ook aan denkt.

NieuwsFilm

meest populair