'Star Wars' acteur raadde zijn neefje Ewan McGregor af om de rol van Obi-Wan Kenobi aan te nemen

'Star Wars' acteur raadde zijn neefje Ewan McGregor af om de rol van Obi-Wan Kenobi aan te nemen

Gelukkig besloot de Schotse acteur niet naar zijn oom te luisteren.

Denis Lawson is een naam die weinig mensen iets zal zeggen. Hij speelde rebellenpiloot in de originele Star Wars trilogie en hij keerde recent terug voor een cameo in The Rise of Skywalker. Hij is echter ook de oom van niemand minder dan Ewan McGregor. Maar hij was niet bepaald enthousiast toen deze aankondigde dat hij Obi-Wan Kenobi mocht spelen.

Tijdens een persmoment voor Birds of Prey vertelde de Schotse acteur ook iets over zijn Kenobi serie voor Disney+. En nu blijkt dat hij de rol ooit bijna aan zijn neus voorbij liet gaan.

Fanatieke fanbase
De kleine Ewan was diep onder de indruk toen hij zijn oom in de bioscoop voorbij zag vliegen, maar Lawson zelf was er niet bepaald blij mee. Hij vond het als karakteracteur moeilijk te verkroppen dat er een fanatieke fanbase was, terwijl hij slechts enkele weken kwam opdraven om zijn kunstje te vertonen in een geknutseld ruimteschip.

Toen dan ook bekend werd dat Ewan McGregor de rol van Obi-Wan Kenobi kreeg aangeboden, raadde Lawson hem af om in een Star Wars film te spelen. Gelukkig luisterde zijn neefje niet. De jonge Kenobi was één van de pluspunten van de prequels. Nu McGregor zelf wat ouder is, krijgt hij binnenkort dan ook een eigen serie op Disney+. Deze zal zich afspelen tussen Revenge of the Sith en A New Hope.

NieuwsFilm

meest populair