Algemeen

Titel 'Birds of Prey' aangepast na blamerende box office-start

De box office start is duidelijk niet wat Warner Bros. wilde.

door Bram de Groot om 06:00 in Algemeen
Officieel heet de nieuwste DC-film Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn), vaak afgekort tot Birds of Prey. Afgelopen weekend debuteerde de goed ontvangen film erg zwak en flopt mogelijk zelfs. Warner Bros. lijkt in te grijpen door de film anders te laten aanprijzen.

Meerdere bioscoopketens in de States, zoals Regal Cinemas en AMC Theaters, hebben volgens Comicbook.com de titel van Birds of Prey aangepast naar Harley Quinn: Birds of Prey om zo de focus te leggen op het personage dat Margot Robbie eerder speelde in de DC-film Suicide Squad uit 2016.

Waarom een flop?
De grote vraag is waarom de film een flop is. Een van de voornaamste redenen zou zijn doordat vooral jongere meiden graag naar de film zouden willen gaan, maar dat niet kunnen vanwege de R-rating (16 jaar en ouder) leeftijdsclassificatie. Opvallend is dat Warner Bros. dit al enigszins lijkt te hebben ingeschat, aangezien er vooraf geen R-rated trailer verscheen, met geweld en buitensporig taalgebruik.
Het zou dus zomaar kunnen dat de fans nu gaan vragen om een PG-13 versie... Het is in ieder geval duidelijk dat Warner Bros. moeite heeft om het DC Extended Universe levend te houden. Het voordeel is dat Harley Quinn: Birds of Prey een stuk beter wordt ontvangen dan eerdere films in de reeks.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Marketing was een flop de film zelf heeft wel goed kritieken.
Ze hadden beter Gotham Sirens moeten maken.

Ik ben gisteren begonnen aan animatie serie van Harley.
Bevalt goed.

Mas7

Avatar

Waarom een flop?

Er zijn voor mij een aantal redenen:

- Suicide Squad, financieel goed gescoord, maar kwalitatief gezien was de film een ramp
- Harley Quinn: alhoewel goed neergezet door Margot Robbie, het karakter kan dus geen eigen film dragen. Sommige karakters zijn gewoon bijpersonages en deze moet je ook zo houden.
- Harley Quinn is bij de gemiddelde filmbezoeker niet bekend (ondanks de tekenfilms en Suicide Squad)
- De kracht van het personage Harley Quinn is dus niet krachtig genoeg, om de gemiddelde filmbezoeker over de streep te trekken. Sterker nog, het personage kan dus geen hele film dragen, tenzij het karakter + ontwikkeling, goed geschreven is
- matige recensies, dus de film is o.a. (Mogelijk) niet goed geschreven
- slechte marketing, wie was nou de doelgroep?
- Warner Bros. maakt van het DC universe een zooitje: behoort de film nu wel tot het DC universe of is ie losstaand? Werkt voor het publiek verwarrend en deze lijkt dus gevoelig voor een rode draad en connecties (a la MCU), waarvoor ze naar de bios gaan.

En eigenlijk de belangrijkste: DC is naar mijn mening minder bekend dan Marvel. Ondanks dat DC de klassiekers “Superman”, “Batman” en “Joker” als personages hebben, blijken de andere helden gewoon geen bekendheid te hebben bij het grote publiek. Uiteraard weten de nerds wie ze zijn, maar blijkbaar is de marketing van WB/DC niet voldoende om het grote publiek naar de bioscoop te lokken om kennis met ze te maken.

Marvel had vroeger, in mijn eigen ervaring, meer range en veel meer populaire superhelden dan DC.

En waarom veranderd Marvel alles in goud?

- goede marketing
- rode draad / goed uitgewerkt plan
- herkenbaarheid
- ja, Iron Man stond misschien wel bekend als een minder bekend personage, maar de film was goed geschreven en werd daardoor goed ontvangen. Prima startsein voor een beginnend filmuniversum!
- door hun range, vaste plan, en samenhangend verhaal, geven mensen juist de reden om de volgende film te zien, ook al zijn de personages onbekend: het voelt vertrouwd en herkenbaar.

Kortom:

wat is de volgende stap van DC? GEEN IDEE!

Wat is de volgende stap van Marvel? Check phase 4, die het publiek in spanning houdt waar het allemaal samenkomt en naar toe gaat!

Zo bouw je een goedlopende franchise op.

Maac

Avatar

De reviews zijn inderdaad erg lovend. Volgens mij is er geen enkele vrouw op Letterboxd die de film minder dan 4,5 ster heeft durven geven.
Zal wel een meesterwerk zijn dan...

GreenHornet

Avatar

Ze hebben naast Aquaman/WW/Shazaam nog 1 goud mijn dat is "Joker" daar moeten ze naar kijken.

Richmond

Avatar

Alleen is Joker nauwelijks relevant voor het dcu. Ze hebben een film gemaakt over een depressieve man die gek wordt van de wereld en die hebben ze joker genoemd en in gotham woont. De film was net zo goed of beter geweest met een andere naam en buiten het dcu.

Maac

Avatar

Richmond "De film was net zo goed of beter geweest met een andere naam en buiten het dcu."
Klopt, die film heet The King of Comedy.

Master Of Films

Avatar

Mas7 "- Harley Quinn: alhoewel goed neergezet door Margot Robbie, het karakter kan dus geen eigen film dragen. Sommige karakters zijn gewoon bijpersonages en deze moet je ook zo houden.
- De kracht van het personage Harley Quinn is dus niet krachtig genoeg, om de gemiddelde filmbezoeker over de streep te trekken. Sterker nog, het personage kan dus geen hele film dragen, tenzij het karakter + ontwikkeling, goed geschreven is"
Kenmerken van een borderline eendimensionale karakter, maar de andere BoP vrouwen zijn zelfs nog meer eendimensionaler.

Wat echt ironisch is de karakter van Cassandra Cain (aka Cassandra Wayne). Als er 1 vrouw zo bad-ass is, dan is het wel Cassandra. Zij heeft zelfs Batman verslagen!!!!! Maar we krijgen in de film NIET de bad-ass Cassandra Cain van de comics, maar e.o.a. 13 jarige dief die enkel haar naam draagt. Jaja, so much for women's empowerment! Nope, het moest een Margot Robbie woke show worden Smiley face

Anyway, dat de reviews lovend zijn zegt heel wat over de eerlijkheid. Persoonlijk vetrouw ik dit niet. Ik denk eerder dat men bang is voor de blauwe vinkjes met hun Toxic Tweets. Net zoals vriend RobzZ01 krijg je een ware tirannie over je heen, zodra ook maar 1 woord negatief bent.
Zo geweldig is deze film niet. Dat de nieuwe animatieshow van Harley vele malen beter is dan deze film, zegt al heel wat.

SunChaser

Avatar

When you go woke you go broke

Ze hebben Harley en de gang expres minder sexy gemaakt
ze hebben letterlijk elke man slecht gemaakt
slecht script

GreenHornet

Avatar

Ik hoop dat Hollywood eens wakker gaat worden met vrouw vriendelijke films daar krijg je mannen de bioscoop niet in. Als je dan ook gaat zeggen dat mannen het probleem zijn.
Zij zijn wel diegene het meeste geld uitgeven in de bioscoop.

Arnold_FF7

Avatar

De marketing was slecht. De trailers gaven mij het gevoel van ghostbusters 2016 en de laatste terminator film. Daarnaast waren de interviews met de mannelijke acteurs vol met sjw antwoorden.

Daarnaast is deze film niet eens deze rating waardig. Alleen maar gekregen vanwege de vele keren dat ze Fuck zeggen

Master Of Films

Avatar

Arnold_FF7 "Daarnaast is deze film niet eens deze rating waardig. Alleen maar gekregen vanwege de vele keren dat ze Fuck zeggen"
Is een bewijs dat een R-rating niet bepaald heilig verklaard moet worden. En dat niet elke film gebaat is bij een R-rating.

Daar dat het woordje Fuck teveel wordt gezegd is het naar de R-rating gegaan. Maar is het is eigenlijk een verkapte PG-13 film.

Ray1976

Avatar

Animatie serie is top idd stem is spot on en niet super sexy precies de juiste Harley....maar in de movies vind ik MG prima keus bop nog zien binnenkort

Mothercopper

Avatar

Bagger, bagger en beyond bagger. Ik ben blij dat het een flop is geworden, omdat Hollywood maar niet wil luisteren naar het publiek wat onderhand die geëmancipeerde damesfilms meer dan zat zijn

centr1no

Avatar

Verdacht weinig reacties hier over deze feministische propaganda.
Waar gaat deze film over. Vrouwen die voor zichzelf opkomen, wraak nemen.
Wie wil dat zien?
Feministes en fans van Harley Quinn.
Hoeveel zijn die er?

NieuwsFilm

meest populair