Titel 'Birds of Prey' aangepast na blamerende box office-start

Titel 'Birds of Prey' aangepast na blamerende box office-start

De box office start is duidelijk niet wat Warner Bros. wilde.

Officieel heet de nieuwste DC-film Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn), vaak afgekort tot Birds of Prey. Afgelopen weekend debuteerde de goed ontvangen film erg zwak en flopt mogelijk zelfs. Warner Bros. lijkt in te grijpen door de film anders te laten aanprijzen.

Meerdere bioscoopketens in de States, zoals Regal Cinemas en AMC Theaters, hebben volgens Comicbook.com de titel van Birds of Prey aangepast naar Harley Quinn: Birds of Prey om zo de focus te leggen op het personage dat Margot Robbie eerder speelde in de DC-film Suicide Squad uit 2016.

Waarom een flop?
De grote vraag is waarom de film een flop is. Een van de voornaamste redenen zou zijn doordat vooral jongere meiden graag naar de film zouden willen gaan, maar dat niet kunnen vanwege de R-rating (16 jaar en ouder) leeftijdsclassificatie. Opvallend is dat Warner Bros. dit al enigszins lijkt te hebben ingeschat, aangezien er vooraf geen R-rated trailer verscheen, met geweld en buitensporig taalgebruik.




Het zou dus zomaar kunnen dat de fans nu gaan vragen om een PG-13 versie... Het is in ieder geval duidelijk dat Warner Bros. moeite heeft om het DC Extended Universe levend te houden. Het voordeel is dat Harley Quinn: Birds of Prey een stuk beter wordt ontvangen dan eerdere films in de reeks.

NieuwsFilm

meest populair