Warner Bros. onderbouwt plotse naamswijziging 'Birds of Prey'!

Warner Bros. onderbouwt plotse naamswijziging 'Birds of Prey'!

Waarom wijzigde de studio al zo snel de titel van de DC-film.

De film die officieel Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) heette is nog geen week in de wereldwijde bioscoopzalen te zien en nu heeft Warner Bros. de titel van de film aangepast. Vreemd? Ja. Logisch? Misschien ook wel ja.

The Verge heeft met een vertegenwoordiger van Warner Bros. gesproken en deze heeft de reden achter de snelle naamswijziging verklaard. De titel is veranderd in Harley Quinn: Birds of Prey om de zoekresultaten voor de ticketverkoop te vergroten. De nieuwe combinatie zou dus moeten leiden tot betere Google-resultaten.

Gewoon slecht vermarkt?
De keuze is in meerdere opzichten logisch. De lange titel Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) is vooral creatief verantwoord en de korte titel Birds of Prey zegt mensen mogelijk te weinig. Door de focus op Margot Robbie's Harley Quinn te leggen, zou de film mogelijk aantrekkelijker maken voor het grote publiek.

Search engine optimization (SEO) of niet... Warner Bros.' Birds of Prey is goed ontvangen bij de critici en voor velen een prima R-rated DC-chickflick. En dat de film - net als Joker (2019) - een gokje was, was al ver van te voren bekend.

NieuwsFilm

meest populair