Algemeen

Opvallende stripboek-poster 'The French Dispatch' van Wes Anderson

De 'stripfilm' van creabea-regisseur Wes Anderson.

door Bram de Groot om 13:25 in Algemeen
Van filmmaker Wes Anderson zag je misschien al eens titels als The Grand Budapest Hotel (2014), Moonrise Kingdom (2012) of The Royal Tenenbaums (2001). Zijn creatieve films barsten steeds meer uit hun voegen als het gaat om de betrokken cast, maar ook het visuele aspects wordt steeds imposanter.

Hieronder zie je de eerste poster voor zijn nieuwste film The French Dispatch die aankomende zomer in de bioscoopzalen te zien moet zijn. Los van de zeer opvallende opmaak - in de vorm van een Frans stripboek - zie je ook dat de cast bestaat uit talloze grote namen.


The French Dispatch of the Liberty, Kansas Evening Sun
De titel van de film wordt op de poster aangevuld tot The French Dispatch of the Liberty, Kansas Evening Sun en dat zorgt voor een toch best forse titel. De film speelt zich midden twintigste eeuw af in de fictieve Franse stad Ennui-sur-Blasé. Het verhaal volgt de redactie, journalisten en verhalen van The French Dispatch, de Franse afdeling van het Amerikaans tijdschrift Liberty, Kansas Evening Sun. Dit verklaart gelijk de titel.

Met rollen voor Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Jeffrey Wright, Bill Murray en Owen Wilson moet The French Dispatch vanaf 24 juli in de Nederlandse bioscoopzalen te zien zijn.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Timothy

Avatar

Dat rijtje met "extra" acteurs (tussen de twee gebouwen) is al genoeg om van te watertanden!

Maac

Avatar

Inderdaad, wat een beest van een cast.

filmhero

Avatar

Inderdaad zeg, krijg de tandjes. Moss, Norton, Schreiber en Ronan zijn niet eens belangrijk genoeg voor een plaatje... Dan weet je dat je een aardige cast bij mekaar hebt Smiley face

Frietgezicht

Avatar

Movie 43 en Valentine’s Day hadden ook een prachtige cast.

Karakters in een Anderson film zijn net zo boeiend en kleurloos als een glas water.

Master Of Films

Avatar

Frietgezicht "Movie 43 en Valentine’s Day hadden ook een prachtige cast."
En dat zijn nog eens ware meesterwerken vergeleken met The Fallout of Skywalker & Captain Brie.

Frietgezicht

Avatar

@ evilvermins, waarvan akte!

@ mof, idd! Pareltjes die ook makkelijk te begrijpen zijn in tegenstelling tot Anderson films waarvoor je hoogbegaafd moet zijn Smiley face

Master Of Films

Avatar

@Frietgezicht. Met films zoals Movie 43 en Valentine’s Day wil er wel nog eens alcohol in het spel zitten. Nadenken wordt een beetje lastig. Maar zelf dan nog merk ik met alcohol dat The Fallout of Skywalker een zeer domme script heeft. Dat kan echter niet van Movie 43 en Valentine’s Day zeggen, die volgen een vast stramien alsof je een straat oversteekt. Wat nog altijd boeiender is The Fallout of Skywalker. Ik raad aan dat mensen een flesje benzo’s mee gaat nemen tijdens een voorstelling van The Fallout of Skywalker. Dat verzacht de kwelling en pijn.

evilvermins "Ach ja, niet iedereen kan echt verstand van films hebben natuurlijk."
Dat is wel al te duidelijk met al die rondlopende TROS, CM, HQ:BoP & The Lion King 2019 fans. Nadenken tijdens een film, laat staan na een film schijnt hier op Filmtotaal nogal een taboe te zijn. Je dient al gauw 5 sterren te geven, anders ben je (te) kinderachtig.

evilvermins "In ieder geval niet op mijn niveau"
Helaas heb ik geen enkele graadmeter wat voor niveau je zit, dus ik moet het maar gaan gokken. Zit je gelijk op het niveau van Coola?

Frietgezicht

Avatar

Mof, Ik denk dat hij in een andere categorie zit. De ‘ik hou van Wes Anderson-films en voel mezelf daardoor verheven boven de mensen die niet van Wes Anderson-films houden want die mensen begrijpen het niet en ik wel. Ik zie humor voor ‘volwassenen’ in Wes Anderson films en niet alleen dat, het is subtiele humor voor hoogbegaafde mensen.
De verhaallijnen en karakters hebben zo ontzettend veel diepgang vind ik. De films grijpen je echt maar dat zie alleen ik.
Maar vooral de stijl is uniek. Alsof je naar een toneelstuk in een film kijkt met veel details, mooie belichting enz, ik ben een echte elite filmkenner die zo’n originele stijl natuurlijk waardeert ook al herhaalt hij dit in elke film. Excentrieke personages die zonder uitzondering uitgroeien tot karikaturen? Wat? Wie zegt dat? Mensen van een lager niveau?
Nee de karakters hebben veel diepgang maar dat zie ik alleen.
Bill Murray zat alleen in Budapest Hotel als een nutteloos karakter omdat die vrienden is met de grote Wes Anderson en daarom verplicht weer kwam opdagen? No way, dat was fantastisch weer want alles van hertog Wes Anderson is top.
Grossieren in rare typetjes en absurditeit wat blijkbaar voor humor door moet gaan? Wie zegt dat? Volwassen humor ja, dat begrijp ik alleen! Ik de grootste mijnheer Wes Anderson fan! Dat de meeste ‘grote’ acteurs niet echt gebruikt worden en ingewisseld kunnen worden voor elke andere acteur is onzin want in lord Wes Anderson films is alles goed! Dat is namelijk kunst op het grote scherm maar dat zie ik alleen!

Zo’n type mof!
De films zijn apart en dat maakt het gelijk goed natuurlijk. Dat de films geen inhoud hebben doet er dan niet toe. Een substance for style regisseur.

Frietgezicht

Avatar

Grappige is dat ik niet eens zei Anderson is een slechte regisseur ofzo. Ik gaf aan dat de ‘karakters’ nou niet bepaald veel inhoud hebben in zijn films( Defoe is 1 van de uitzonderingen) maar dan stap je al op de lange tenen van een Wes Anderson fanboy want dan heb je OF de films niet gezien OF je snapt er niks van. HAHAHAHA. Echt de grootste dooddoeners die er zijn maar narcisten met het iq van een veldmuis voelen zich vaak verheven boven de rest. Je mag bijv (sommige) Anderson films alleen maar een 10 geven. Beetje kritiek of negatieve punten(wat mensen bij veel goede regisseurs ook weleens hebben) mag bij Wes Anderson niet. Zijn films zijn perfectie.

Geef mij maar zo’n cast in een Fincher, Nolan, Scorsese of Villeneuve film.

Waarom staat de trailer niet bij de poster? Die heb ik vanmiddag al gezien ergens.

Steve-O

Avatar

Normaal ben ik niet zo'n fan van Wes Anderson's films maar zijn stop-motion films vind ik wel erg vermakelijk en goed. Dit ziet er goed uit. Ja, het lijkt veel op zijn andere films, maar zijn stijl spreekt me een stuk meer aan als het in het verhaal ook wat logischer is dan het op zo'n manier verteld wordt.

Maac

Avatar

Heb alleen Isle of Dogs gezien en die vond ik mooi gemaakt, maar kon me niet echt bekoren verder. Ik kan me er gewoon niet toe zetten om zijn films te kijken, al vind ik wel dat ik er nog een paar moet zien. Toch een grote naam in Hollywood.

Frietgezicht

Avatar

^ Maac, die film met eendimensionale karakters, geen vooruitgang in het verhaal, geen emoties en geen uh tja, wat eigenlijk wel?
Mooie animatie. Yep het ziet er prachtig uit. De stijl, het plaatje, het uiterlijk, meer is het niet.


Er heeft ook nooit een acteur uit zijn films een (oscar) nominatie gehad en hij heeft zelf nooit een beeldje gewonnen zie ik net.
Bevestigd niet mijn punten(heb mijn eigen mening) maar spreekt het in ieder geval niet tegen.

Slaapverwekkende films. (dan komt er vaak iemand die zegt dat je dan beter marvel films ofzo moet kijken alsof je dan per se superhelden en actie wilt zien)

Master Of Films

Avatar

Met uitzondering van Fantastic Mr. Fox, The Grand Budapest Hotel, Isle of Dogs & The Darjeeling Limited vind Wes Anderson films nogal saai. Kleine note: Bruce Willis was nog wel te behappen in Moonrise Kingdom, maar dat was in de tijd dat Bruce Willis nog een kleine sh!t gaf van zijn voormalige beroep wat omgevormd tot een "het moet maar, want ik de huur betalen" hobby.

NieuwsFilm

meest populair