Algemeen

Linda Hamilton wilde 'Terminator: Dark Fate' helemaal niet zien

De teruggekeerde actrice had de Terminator-flop liever niet gezien.

door Bram de Groot om 08:37 in Algemeen
Helaas voor de fans en de makers wist Terminator: Dark Fate niet uit te groeien tot een succes. De ontvangst was redelijk onder de critici en het publiek en de film was zelfs weer R-rated. Toch bleek de film een flop aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

En dit ook ondanks de terugkeer van Linda Hamilton als Sarah Connor en dat de film aansloot op T2 van Terminator-bedenker James Cameron. Hamilton blijkt veel lol te hebben gehad met het opnemen van de film, maar wilde deze - om voor haar logische redenen - liever niet zien. De actrice tegenover AV Club:


"Ik heb de film maar één keer gezien, omdat ik het gewoon vreselijk vind om mezelf te bekijken. De enige reden waarom ik hem heb bekeken, was omdat ik van Tim Miller hou, en ik hou van de acteurs. Ik dacht gewoon dat ik het verschuldigd was aan Tim om te zien wat we hadden gedaan.

Dit ook omdat we dat de hele tijd naar elkaar schreeuwden tijdens de opnames. Hij riep dan door de megafoon: 'Linda, ga je deze film ook echt kijken?' En dan was ik van, 'Ik ga dat niet doen! Je bent niet de baas over mij! Je bent alleen nu de baas over mij!' [lachend] Het was altijd iets van, 'zal ze het doen, of niet?"

Zwakker dan Terminator Genisys
De box office-score bleek zelfs flink zwakker dan die van Terminator Genisys uit 2015. Dark Fate eindigde op zo'n $261 miljoen, waar Genisys uitkwam op $441 miljoen bij een lager productiebudget. De kans is groot dat we de komende 10 jaar geen Terminator-film meer zien in de bioscoop.17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

LINDA HAMILTON WILDE 'TERMINATOR: DARK FATE' HELEMAAL NIET ZIEN
Ze was niet de enige.

BenjaminC

Avatar

Super toffe film, zal hem over een tijdje zeker nog eens zien ja.

Maikjax

Avatar

Wat een zinloze onderwerp of Linda wel of niet de film gaat kijken en hoeveel ze van Tim Miller en de crew houd. Maar ze voelde zich ALLEEN verschuldigd aan Tim om de film te bekijken. Ook niet aan de crew waar je zoveel van hou???

LesserMagic

Avatar

Dark Fate was lang niet zo slecht als sommigen willen doen geloven, maar het was verre van de kwaliteit van T1 en T2.

Robbepost

Avatar

Carl.......
Joan Conner......
CGI......

Wat een prut......

Monojaxx

Avatar

Ik ben van mening dat deze franchise echt nog wel een waardige remake kan krijgen. Letterlijk een remake van deel 1, duisterder en zonder de acteurs uit de huidige reeks. En gewoon met Skynet in de hoofdrol. Wel minstens 10 jaar wachten.

Master Of Films

Avatar

LesserMagic "Dark Fate was lang niet zo slecht als sommigen willen doen geloven"
Dan mag je dat wel eens verklaren, want Terminator: Deep Fake heeft maling aan T1 en T2 canon. Hierdoor klopt Terminator: Deep Fake voor geen kanten in de Terminator lore.

Daarnaast heb ik niet eens over de (bijna) eerder gebruikte elementen uit eerdere films. Noem deze Deep Fake maar een worst best of greatest hits Terminator film. Dat viel op bij meerdere mensen. Zo hoef ik zelfs geen overzicht te maken Smiley face

“The Terminator”
“Dark Fate” is really just a rehash of the first movie, with exactly the same plot.

“Terminator 2: Judgment Day”
The main bit that “Dark Fate” takes from “T2” is that Sarah basically goes through the same relationship arc with the T-800 all over again. She hates him and wants to kill him at the beginning, but then by the end they’re bros.

“Terminator 3: Rise of the Machines”
So the bad guy in “Dark Fate” is a Terminator Rev-9 (Gabriel Luna) who has a liquid metal skin over a regular hard metal endoskeleton, which allows it to shapeshift. Back in “Rise of the Machines,” the villainous T-X (Kristanna Loken) also had a liquid metal skin over a hard metal endoskeleton which allowed it to shapeshift. The only difference between the two is that the new Rev-9 can separate the skin from its body and act as two units at once.

“Terminator Salvation”
In “Dark Fate” we have Grace (Mackenzie Davis), a woman from the human resistance in the future who volunteers to become an “augment” — a human who is implanted with Terminator tech. We have, of course, seen this exact thing before, in “Salvation.” Marcus (Sam Worthington), the main character in that movie, is a human who was turned into a Terminator-like thing by Skynet. Both Grace and Marcus are still the same people they were before, just now with machine parts inside them.

“Terminator Genisys”
The entire central conceit of “Dark Fate” is more or less lifted directly from “Genisys.” The parallels are so obvious that I was honestly kind of amazed sitting in the theater. So the best thing about “Genisys” is that it embraces the jumbled continuity of the franchise by running with the idea that every time Skynet sends a Terminator back in time and the human resistance sends somebody back after them it creates an alternate timeline. Skynet would seem to be learning from this endless sequence of time loops, and it rebrands as Genisys and goes online much later than it had in the previous movies.


Haal je de Terminator naam gewoon weg, dan heb je een middelmatige actiefilm waar CGI nogal de boventoon voert.

Jeroen Pasman

Avatar

Ik vind dat er de laatste tijd erg veel artikelen zijn die beschrijven wie wat wel of niet wil zien en waarom.....
Ook wat de éne regisseur van het werk van de ánder vindt ..... Het heeft allemaal zo weinig nieuwswaarde in mijn ogen

Civilian Supreme

Avatar

En het kromme is dat er echt wel een goed vervolg te maken is. Er zijn continu verkeerde keuzes gemaakt en waar wel redelijke keuzes zijn gemaakt ((Salvation's toekomstoorlog) was de uitvoering ver onder peil.

Nature

Avatar

Ze moeten is ophouden met deze franchise. Gaat nooit meer het niveau van deel 1 en 2 halen.

GreenHornet

Avatar

Ik zou wel een remake willen van T1 en T2

Mothercopper

Avatar

Stoppen met terminator. T1 en top afsluiter en een absolute topfilm T2. Daar had het bij moeten blijven. De laatste T was gewoon een herhaling van zetten en om te janken.

KeesjeNL

Avatar

Hoeveel kost de pre-productie van zo'n film eigenlijk? Ik bedoel, wat is er op tegen om enkele tonnen te steken in een klein team dat zonder haast in een jaar of 5 een enorm goed verhaal in elkaar flanst. Gewoon een tijdloos goed script. Dan zijn er enkele tonnen verloren aan pre-productie, maar heb je een kant-en-klaar script klaarliggen als bepaalde goede regisseurs tijd hebben om de film te maken. Geen overhaast gedoe dus.

Artificialis

Avatar

Er is duidelijk te weinig animo voor de Terminator franchise bij het grote publiek. T1 en T2 zijn nauwelijks verouderd, dus een remake zou volstrekt overbodig zijn. Een reboot werkt blijkbaar niet, want dat hebben ze nu al een paar keer half geprobeerd.

Deze films moeten gewoon voor een veel kleiner publiek gemaakt gaan worden. Neem een zeer zuinig budget waarmee vooral op practical effects gericht moet worden. Jammer dat John Connor werd afgemaakt, maar ik ben verder tevreden met wat we dit keer hebben gekregen.

NieuwsFilm