Opvallend: 'Mulan' krijgt hogere kijkwijzer dan alle andere live-action remakes van Disney

Opvallend: 'Mulan' krijgt hogere kijkwijzer dan alle andere live-action remakes van Disney

De film bevat minder musical en meer actie.

Mulan is Disney's eerste live-action remake die een hogere kijkwijzer krijgt in Amerika. Vanwege de vele fantasy-elementen en vechtmomenten raadt de Amerikaanse keuringsorganisatie MPAA het ouders met jonge kinderen af om de film met hun kroost te bezoeken.

Bekijk de afbeelding
Mulan heeft van Motion Picture Association of America (MPAA) een PG-13-rating gekregen. Dat betekent dat de organisatie, vergelijkbaar met de Nederlandse Kijkwijzer, ouders met kinderen van onder de dertien jaar adviseert om de film niet te bekijken. Mulan is dan ook een iets 'stevigere' film dan de andere live-action remakes die Disney tot nu toe heeft uitgebracht. De laatste film van Disney met een PG-13-rating was Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge (2017).

In het kort
Wanneer de keizer van China (Jet Li) vanwege een dreigende invasie vanuit het Noorden de dienstplicht invoert, besluit Hua Mulan (Yifei Liu) zich te vermommen als man om de plaats van haar doodzieke vader (Tzi Ma) in te kunnen nemen. Mulan is geregiseerd door de Nieuw-Zeelandse regisseuse Niki Caro (The Zookeeper's Wife).


Mulan is vanaf 26 maart in de Nederlandse bioscopen te zien!

NieuwsFilm

meest populair