Algemeen

Sony wil Spider-Man nog jarenlang in Marvel Cinematic Universe

Samenwerking tussen Disney en Sony zou nog langer kunnen duren.

door Bram de Groot om 15:07 in Algemeen
De filmrechten van Spider-Man werden in 1985 verkocht door Marvel en kwamen op een zeker moment in handen van Sony Pictures Entertainment voor slechts $10 miljoen en 5% van de opbrengst van films die uiteindelijk in 2002, 2004, 2007, 2012 en 2014.

Na vijf films besloot Sony in 2015 het personage uit te lenen aan Disney / Marvel Studios die het personage hiermee kunnen integreren in het Marvel Cinematic Universe (MCU) en voor een bepaalde vergoeding de solofilms creatief mocht leiden.

Die samenwerking is een groot succes. Spider-Man was sinds 2016 te zien in vijf MCU-films, waaronder de twee solofilms Spider-Man: Homecoming (2017) en Spider-Man: Far From Home (2019). Sony werkt daarnaast zelf aan het Sony's Marvel Universe (SMU) met films over andere personages rond Spider-Man, met als eerste Venom in 2018.

Nieuwe samenwerking Sony en Disney
Sony en Disney kwamen recent tot een nieuwe overeenkomst voor nog één solofilm, die in 2021 verschijnt, en de integratie van Spider-Man in een andere MCU-film. In een uitgebreid rond-de-tafel-gesprek gaf Disney's Alan Horn aan waarom het belangrijk was om de samenwerking voort te zetten:


"De fanbase, die voor ons allemaal belangrijk is, leek echt te reageren op wat Tom en de crew hebben gedaan. Ze vinden het leuk dat de MCU en Kevin Feige erbij betrokken waren. En we hoorden feedback dat het opnieuw bundelen van de krachten waarschijnlijk een heel goed idee was. En die fanbase is heel belangrijk."

Hierop reageerde Sony-baas Tom Rothman en hij lijkt ook na de huidige deal graag verder te gaan met de samenwerking. Ook ging hij kort in op de ophef onder fans die er was over dat Spider-Man mogelijk het MCU zou verlaten:


"Ik hoop het. Ik denk dat dit een klassieke win-win-win is. Ik denk dat het een overwinning was voor Sony. Ik denk dat het een overwinning was voor Disney. Ik denk dat het een overwinning was voor fans en bioscoopbezoekers. Het enige wat ik daarover zou zeggen is dat de nieuwscycli en het ritme van de onderhandelingen niet noodzakelijkerwijs overlappen... Ik denk dat we daar zouden zijn gekomen en dat het nieuws een aantal dingen voor was."

Grote toekomst voor Spider-Man
Met het binnenkort te verschijnen Morbius wordt het MCU en SMU hoogstwaarschijnlijk verbonden, met The Sinister Six als uitkomst en mogelijk zelfs een Spider-Verse. De derde Spider-Man film met Tom Holland verschijnt in juli 2021.

Hieronder het complete gesprek, met rond 16:00 de woorden over Spinnemans.2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Ik raad iedereen aan om het hele gesprek te luisteren.

Frietgezicht

Avatar

Ik heb een paar van die roundtables bekeken. De grootste regisseurs bij elkaar aan tafel of de grootste acteurs of actrices.
Maar het is allemaal erg tam, slaapverwekkend en vooral Amerikaans gelul met zichzelf te serieus nemen.
Verwacht geen pit of discussies. Tom Hanks is 7 minuten aan het woord, daarna Jamie Foxx, etc. En ze knikken allemaal ja en vinden het mooi wat de ander zegt. Het zouden net zo goed aparte interviews kunnen zijn.

Mooiste was nog die waar Will Smith begint over waarom die Django Unchained afwees(nota bene met Samuel L Jackson aan tafel) omdat een karakter en verhaal betekenis moet hebben en nog meer slap gelul. Niemand begint dan over bijv Wild Wild West.

NieuwsFilm