Netflix koopt Nederlandse bioscoopfilm 'Mijn beste vriendin Anne Frank'

De eerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank.

Tijdens de Berlinale op de European Film Market (EFM) heeft Netflix bekendgemaakt dat het de wereldwijde rechten heeft aangekocht van de film Mijn beste vriendin Anne Frank van regisseur Ben Sombogaart (De storm, Koning van Katoren).

Bekijk de afbeelding
De opnames in Nederland en Hongarije beginnen volgende maand, 75 jaar na het overlijden van Anne Frank. Lina Brouneus, Director of Co-Production & Acquisition bij Netflix:


"We zijn erg trots dat de film Mijn beste vriendin Anne Frank wereldwijd op Netflix te zien zal zijn. Netflix hoopt dat het verhaal over beste vriendinnen Hannah en Anne mensen over de hele wereld raakt, verbindt en inspireert zoals het dagboek van Anne dit al decennia doet. Het is een hartverscheurend verhaal over vriendschap en vreemdelingenhaat, wat anno 2020 nog even relevant is."

Mijn beste vriendin Anne Frank
De film Mijn beste vriendin Anne Frank vertelt het aangrijpende waargebeurde verhaal van Hannah Goslar en haar bijzondere vriendschap met Anne Frank. Hannah Goslar (1928) en Anne Frank (1929) zijn beste vriendinnen ten tijde van het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.

Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog. Maar 3 jaar later, in 1945, hebben de twee meisjes een buitengewone ontmoeting in concentratiekamp Bergen-Belsen. Daar riskeert een moedige Hannah haar leven in de hoop haar ernstig verzwakte vriendin te helpen.

Op dit moment staat de film gepland voor een Nederlandse bioscooprelease op 15 oktober 2020.

NieuwsFilm

meest populair