Opnames 'Mission: Impossible 7' stilgelegd

Opnames 'Mission: Impossible 7' stilgelegd

Er gaat iets niet lekker achter de schermen, door het coronavirus.

Op dit moment bevindt de productie van Mission: Impossible 7 zich in Italië. Drie weken lang zouden de camera's rollen in Venetië, maar helaas gooit het coronavirus roet in eten. De Italiaanse overheid verbiedt alle publieke samenkomsten, in een poging het onverwacht snel oprukkende virus een halt toe te roepen.

Dat verbod heeft nu dus ook effect op de opnames van de op een na laatste M:I-film van Tom Cruise. Er wordt nog getwijfeld over een vervolgstap voor de productie. Cast en crew, dus iedereen, mag naar huis tot er meer duidelijkheid over de situatie is. Dat is duur, want als de camera's niet rollen en de opnames langer duren, moeten er ook langer salarissen betaald worden.

Productie uitgesteld?
Paramount Pictures gaf het volgende statement vrij naar aanleiding van het nieuws: "Uit voorzorg voor de veiligheid en het welzijn van onze cast en crew, en pogingen van het bestuur van Venetië om publieke samenkomsten te stoppen in reactie op de dreiging van het coronavirus, hebben we het productieplan van onze drie weken durende opnames in Venetië veranderd. Dit was de eerste halte van onze productie van Mission: Impossible 7. Tijdens deze pauze, willem we op onze crew blijven letten en mogen ze terug naar huis tot de productie start. We zuen de situatie in de gaten blijven houden en werken daarbij samen met medewerkers van de overheid."

Drie weken in Venetië betekent natuurlijk wel dat we zeker weten dat als deze zevende film er komt, een significant deel zich afspeelt in de stad. Er zullen waarschijnlijk een aantal gave actiescènes in gepland staan. Of de release in juli 2021 in gevaar komt is niet zeker.

NieuwsFilm

meest populair