Algemeen

Zelfs de auto van James Bond krijgt een stuntdubbel in 'No Time To Die'

De peperdure Aston Martin van de spion blijkt zijn stunts niet zelf te doen.

door Timothy van Damme om 23:15 in Algemeen
Behalve Jackie Chan en Tom Cruise zijn er maar weinig acteurs die staan te springen om gevaarlijke capriolen uit te halen. Zij vertrouwen op vakkundige stuntmannen en -vrouwen om die rol van ze over te nemen. Dat geldt ook voor Daniel Craig, maar hij is niet de enige die in No Time to Die een stuntdubbel krijgt.

Dat blijkt uit een interessant artikel op Car and Driver. De peperdure Aston Martin DB5 (4 miljoen euro) die een prominente rol inneemt in de trailer, blijkt voor de grootse actiescènes te zijn nagebouwd. Maar liefst acht nep-exemplaren werden gebruikt, vertelt stuntchauffeur Mark Higgins.

3D-printer
Zelfs van dichtbij is amper te zien dat het replica's zijn, maar toch werden ze vanaf nul opgebouwd. De complete carrosserie werd - nadat het origineel werd gescand - uit koolstofvezel gemaakt. De kenmerkende grille haalde men uit een 3D-printer, terwijl bumpers en andere accessoires van de originele DB5 werden gebruikt. Maar het belangrijkste element, de krachtige motor, werd geleend van BMW.

Deze beslissing werd overigens niet alleen uit kostenoverweging genomen. Ook wilde men dat de gracieuze auto bijvoorbeeld powerslides kon uitvoeren, iets waar deze normaal gesproken niet voor uitgerust is. Het resultaat kunnen we zien in april, wanneer No Time to Die in de bioscopen verschijnt.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SunChaser

Avatar

Voor elke film hebben ze andere en extra auto's

Schreven jullie in 2015 nog over
https://www.filmtotaal.nl/nieuws/45416

NieuwsFilm