Algemeen

Nederlandse acteur wint prestigieuze filmprijs op het filmfestival in Berlijn

De Shooting Star-award gaat ieder jaar naar tien aanstormende talenten.

door Timothy van Damme om 07:16 in Algemeen
Op de Berlinale, het filmfestival van Berlijn, worden ieder jaar de Shooting Stars uitgereikt. Deze worden toegekend aan tien Europese acteurs en actrices die volgens de jury een mooie toekomst tegemoet gaan. Dit jaar werd de prijs aan Bilal Wahib gegeven, dankzij zijn hoofdrol in dramafilm Paradise Drifters.

De acteur, bekend van bijvoorbeeld Mocro Maffia en De Libi, wint niet alleen een mooie trofee. Het zijn vooral de extraatjes die de prijs interessant maken. European Film Promotion regelt namelijk dat de tien winnaars op de Berlinale in contact komen met internationale filmmakers, producenten, en casting directors. Het heeft menigeen al een vliegende start opgeleverd.

Speelfilmdebuut
Paradise Drifters draait om drie dakloze jongeren die een reis ondernemen naar Zuid-Europa om daar rijkdom, liefde en geluk te vinden. Wahib speelt hierin Yousef, een depressieve jongen die geen einde ziet aan zijn uitzichtloze bestaan. Het speelfilmdebuut van regisseur Mees Peijnenburg is vanaf 2 april in de bioscoop te zien.

Wahib is overigens niet de eerste Nederlander die met de Shooting Star aan de haal gaat. Onder andere Fedja van Huêt, Halina Reijn, Sylvia Hoeks en Marwan Kenzari gingen hem voor. Internationale winnaars waren bijvoorbeeld Rachel Weisz, Daniel Craig en Matthias Schoenaerts.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm