Algemeen

Opmerkelijk: Schurken mogen van Apple géén iPhones gebruiken in films

Het is heel makkelijk om vroeg in een film de slechterik te herkennen volgens 'Knives Out'-regisseur Rian Johnson.

door Steven van der Vegt om 17:20 in Algemeen
Bij veel films zit er vaak een hoop spanning in de ontdekkingsreis naar de daadwerkelijke slechterik. Een zo'n film is Knives Out, die eind vorig jaar in de bioscopen verscheen. In dit ouderwetse moordmysterie moet je tot het einde van de film wachten tot je de échte slechterik leert kennen. Al kun je deze schurk volgens filmmaker Rian Johnson veel eerder én makkelijker spotten.

Die stelling geldt zelfs niet enkel voor zijn eigen recente film, maar volgens hem is deze regel op veel meer moderne films van toepassing. Middels een simpel detail is het voor de kijker namelijk makkelijk te herkennen. En gek genoeg is dat de schuld van het populaire merk Apple. Diens producten zijn al zo'n vijftien jaar niet meer weg te denken uit films, maar de voorwaarden van het bedrijf kunnen zo langzaam wel wat filmplezier gaan bederven. De bazen van de het merk staan namelijk niet toe dat hun producten zonder meer in beeld komen.

De grote Apple spoiler
"Ik weet niet of ik dit nu wel moet gaan zeggen", begint Johnson zijn verhaal. "Niet omdat ik mysterieus wil doen, maar gewoon omdat ik mezelf in de voet schiet door dit prijs te geven, als ik weer een moordmysterie wil maken. Maar ik zeg het toch, want het is veel te interessant. Apple staat toe dat je iPhones gebruikt in je film, echter staan ze niet toe dat een slechterik een iPhone gebruikt. En dat laatste is nogal van effect voor een oplettende kijker, zeker bij dit soort films. Nu wil iedereen die een slechterik in zijn films heeft mij waarschijnlijk vermoorden", besluit de filmmaker met een knipoog.

De vraag is nu natuurlijk hoeveel filmplezier dit beleid van Apple effectief gaat bederven de komende jaren. Als bovenstaand verhaal blijft hangen, gaan allicht minder filmmakers überhaupt gebruik maken van het bekende merk. Met een goed verhaal zullen er maar weinigen zijn die aandachtig het merk telefoon van elk personage gaan bekijken. Knives Out is volgende maand op blu-ray verkrijgbaar. Dus als je hem nog niet gezien hebt, kan je dit artikel beter vergeten!

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JustACook

Avatar

raar iets. kan een fabrikant dat überhaupt eisen?

Master Of Films

Avatar

Andere opmerkelijke zaken. Niet elke filmheld heeft een Appel. B.v. de James Bond films waarin Daniel Craig in meespeelt. M.u.v. No Time To Die, zijn de Craig Bonds (deels) gefinancierd en gedistribueerd door Sony.Ook opmerkelijk. Hardware hacking met een iPod

Malloy de Beer

Avatar

Bewijst weer wat voor dictatorchip Apple is. Alleen de echte bad guys eisen zulke dingen.

kokosnoot

Avatar

Daarmee bederf je zo veel plezier als je dat eenmaal weet! Dan gewoon helemaal geen Iphones in films!

ridjieddo

Avatar

Ze geven genoeg geld uit aan de productie?/marketing van de film en bovendien is Apple een globale 'brand', dan mogen ze daar ook bepaalde voorwaarden aan stellen als filmmakers Apple producten willen gebruiken in hun films.

NieuwsFilm