Opmerkelijk: Schurken mogen van Apple géén iPhones gebruiken in films

Het is heel makkelijk om vroeg in een film de slechterik te herkennen volgens 'Knives Out'-regisseur Rian Johnson.

Bij veel films zit er vaak een hoop spanning in de ontdekkingsreis naar de daadwerkelijke slechterik. Een zo'n film is Knives Out, die eind vorig jaar in de bioscopen verscheen. In dit ouderwetse moordmysterie moet je tot het einde van de film wachten tot je de échte slechterik leert kennen. Al kun je deze schurk volgens filmmaker Rian Johnson veel eerder én makkelijker spotten.

Die stelling geldt zelfs niet enkel voor zijn eigen recente film, maar volgens hem is deze regel op veel meer moderne films van toepassing. Middels een simpel detail is het voor de kijker namelijk makkelijk te herkennen. En gek genoeg is dat de schuld van het populaire merk Apple. Diens producten zijn al zo'n vijftien jaar niet meer weg te denken uit films, maar de voorwaarden van het bedrijf kunnen zo langzaam wel wat filmplezier gaan bederven. De bazen van de het merk staan namelijk niet toe dat hun producten zonder meer in beeld komen.

De grote Apple spoiler
"Ik weet niet of ik dit nu wel moet gaan zeggen", begint Johnson zijn verhaal. "Niet omdat ik mysterieus wil doen, maar gewoon omdat ik mezelf in de voet schiet door dit prijs te geven, als ik weer een moordmysterie wil maken. Maar ik zeg het toch, want het is veel te interessant. Apple staat toe dat je iPhones gebruikt in je film, echter staan ze niet toe dat een slechterik een iPhone gebruikt. En dat laatste is nogal van effect voor een oplettende kijker, zeker bij dit soort films. Nu wil iedereen die een slechterik in zijn films heeft mij waarschijnlijk vermoorden", besluit de filmmaker met een knipoog.

De vraag is nu natuurlijk hoeveel filmplezier dit beleid van Apple effectief gaat bederven de komende jaren. Als bovenstaand verhaal blijft hangen, gaan allicht minder filmmakers überhaupt gebruik maken van het bekende merk. Met een goed verhaal zullen er maar weinigen zijn die aandachtig het merk telefoon van elk personage gaan bekijken. Knives Out is volgende maand op blu-ray verkrijgbaar. Dus als je hem nog niet gezien hebt, kan je dit artikel beter vergeten!

NieuwsFilm

meest populair