Simon Pegg weet het zeker: 'Star Trek 4' gaat er nooit meer komen

Simon Pegg weet het zeker: 'Star Trek 4' gaat er nooit meer komen

Het derde deel 'Beyond' (2016) bleek dan toch de onbewuste afsluiter.

Eerlijk gezegd, soms weten wij het op FT ook even niet meer. Je hebt van die projecten die zo op en neer zweven dat je er onzeker van wordt en Star Trek 4 is zo'n project. Deze zou onlangs weer helemaal back-on-track zijn met regisseur Noah Hawley, maar tegelijkertijd werkte Quentin Tarantino aan een eigen R-rated versie.

Nog geen drie maanden later is Tarantino afgehaakt en gaat Hawley aan de slag met een reboot die een totaal nieuwe cast moet introduceren. Het doek lijkt dus gevallen voor de huidige castleden en acteur Simon Pegg (Scotty) wil dit treurige laatstgenoemde nieuws nu bevestigen.

In gesprek met GAMESRADAR gaf Pegg (50) een aantal logische redenen: "Weet je, Star Trek is geen Marvel. We verdienen maximaal $500 miljoen en het gemiddelde budget ligt tegenwoordig op $200 miljoen, dus je moet 3x zoveel ophalen om winstgevend te worden. En ik heb het gevoel dat we over ons hoogtepunt heen zijn. Daarnaast was het verlies van Anton [Yelchin, red] een enorme mokerslag voor onze kleine familie en waarschijnlijk ook op het enthousiasme om nog verder door te gaan".

George Kirk vs. James T. Kirk
De eerste klap kwam al in de zomer van 2018 met het vertrek van beide Chrisses (Hemsworth en Pine) vanwege salariskwesties en sindsdien is er maar héél weinig beweging in het project geweest. Oorspronkelijk zou het vader-zoon duo terugkeren en elkaar ontmoeten via een tijdreisavontuur.

NieuwsFilm

meest populair