'The Batman' met Robert Pattinson maakt gewoon onderdeel uit van het DC Extended Universe

'The Batman' met Robert Pattinson maakt gewoon onderdeel uit van het DC Extended Universe

Hoe gaan de makers dat uitleggen?

Vecht Robert Pattisons Batman in de toekomst zij aan zij met andere DC-helden als Wonder Woman en Aquaman? Dat zou zomaar eens kunnen! Volgens producent Jim Lee maakt Matt Reeves' The Batman namelijk officieel onderdeel uit van het DC Extended Universe. Dat bevestigde hij op de Chicago Comic & Entertainment Expo.

DC werkt momenteel hard aan nieuwe verhalen voor op het witte doek. Ondertussen denkt DC ook na over een breder universum waarbinnen die films zich zouden kunnen afspelen, dat tot nu toe door diverse problemen en ontwikkelingen nog niet echt van de grond heeft willen komen. Zo heeft Ben Affleck zijn Dark Knight-mantel aan de wilgen gehangen.

Werken aan de toekomst
Tot nu toe was daarom nog niet helemaal duidelijk of Robert Pattinsons Batman onderdeel uit zal maken van het DCEU. Daarover heeft Jim Lee van DC nu uitsluitsel gegeven. "We zijn druk aan het werk [met het uitbreiden van het universum]", vertelt Lee op het evenement. "We hebben een geweldige Batman-film, Suicide Squad is gewoon fantastisch, en we doen Black Adam volgend jaar, samen met Wonder Woman '84".

Lee noemt The Batman hier in één adem met andere projecten waarvan we wel zeker weten dat deze onderdeel uitmaken van het grotere filmuniversum, en lijkt hiermee dus te bevestigen dat The Batman dat ook doet. Verder is hij zeer positief gestemd over de toekomst van het DC-universum. "Er staan de komende jaar een hele hoop leuke dingen op de planning", zegt hij.


The Batman moet vanaf juni 2021 in de bioscopen te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair