Algemeen

'The Batman' met Robert Pattinson maakt gewoon onderdeel uit van het DC Extended Universe

Hoe gaan de makers dat uitleggen?

door Jeffrey Kouters om 15:36 in Algemeen
Vecht Robert Pattisons Batman in de toekomst zij aan zij met andere DC-helden als Wonder Woman en Aquaman? Dat zou zomaar eens kunnen! Volgens producent Jim Lee maakt Matt Reeves' The Batman namelijk officieel onderdeel uit van het DC Extended Universe. Dat bevestigde hij op de Chicago Comic & Entertainment Expo.

DC werkt momenteel hard aan nieuwe verhalen voor op het witte doek. Ondertussen denkt DC ook na over een breder universum waarbinnen die films zich zouden kunnen afspelen, dat tot nu toe door diverse problemen en ontwikkelingen nog niet echt van de grond heeft willen komen. Zo heeft Ben Affleck zijn Dark Knight-mantel aan de wilgen gehangen.

Werken aan de toekomst
Tot nu toe was daarom nog niet helemaal duidelijk of Robert Pattinsons Batman onderdeel uit zal maken van het DCEU. Daarover heeft Jim Lee van DC nu uitsluitsel gegeven. "We zijn druk aan het werk [met het uitbreiden van het universum]", vertelt Lee op het evenement. "We hebben een geweldige Batman-film, Suicide Squad is gewoon fantastisch, en we doen Black Adam volgend jaar, samen met Wonder Woman '84".

Lee noemt The Batman hier in één adem met andere projecten waarvan we wel zeker weten dat deze onderdeel uitmaken van het grotere filmuniversum, en lijkt hiermee dus te bevestigen dat The Batman dat ook doet. Verder is hij zeer positief gestemd over de toekomst van het DC-universum. "Er staan de komende jaar een hele hoop leuke dingen op de planning", zegt hij.


The Batman moet vanaf juni 2021 in de bioscopen te zien zijn.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Volgens mij kun je hier in lezen wat je graag wil lezen... Maar het is alles behalve een keiharde bevestiging. Natuurlijk noemt hij ze in één adem, aangezien het allemaal superheldenfilms zijn van WB die op dit moment in ontwikkeling zijn.

Movieman2018

Avatar

Zolang ze Justice league zo laten dan valt heel dc in de riolering naar mijn mening. En als de geruchten over Snyders cut kloppen, dan kunnen ze dat best uitbrengen. Want JL was zuiver afval. Tenzij ze met een compleet nieuwe verhaallijn komen, zoals een Multiverse theorie waarbij het geloofwaardig kan overkomen.

TwinsA

Avatar

Laten we eerst afwachten hoe deze zal scoren...dan de rest. In ieder geval kijk ik hier meer naar uit dan de afgelopen JL edities.

Gjaldo

Avatar

waarschijnlijk heeft dit allemaal temaken met de flashpoint film en de arrowverse (waarschijnlijk blijkt in de flashpoint film dat er geen één wereld is over gebleven na crises maar twee en dat allebei de werelden compleet veranderd zijn bijv een nieuwe Batman)

Fan1984

Avatar

Ik zit er niet op te wachten, meer k*t films gemaakt dan goede.
Joker SLECHT! Superman v batman SLECHT! justice league SLECHT! en ga zo maar door.

Mas7

Avatar

Heel simpel:

Pattinson gaat een jongere versie spelen van de Ben Affleck versie van Bruce Wayne.

Opgelost!

Hiss

Avatar

@Fan1984
Iets wordt niet vanzelf slecht als je het met hoofdletters schrijft. Het feit dat je Joker slecht vindt is prima, maar een groot deel van de wereldbevolking is het daar niet mee eens. Noem dan Man of Steel; dan vind je meer medestanders.

Sunspot

Avatar

Maak verdomme gewoon een Superman 2 film met Cavill.

Dat Batfleck weg is, is balen,maar zolang alleen hij vervangen is, oke.

Gewoon verder gaan

Civilian Supreme

Avatar

^idd Sunspot, gewoon zonde want we hadden ondertussen al bij Mos 4 kunnen zijn. Cavill is perfect als Superman en die ben je straks gewoon kwijt.
Vind ik ook de enige fout van Zack Snyder, BvS was op zich een prima film maar hij had gewoon Mos 2 moeten maken.

Frietgezicht

Avatar

^ Fout van Snyder? Denk je dat hij de volgorde bepaald?

Robbepost

Avatar

@Fan

Joker maakt geen onderdeel uit van het DCEU.
Zelf wel fan van MOS. Op het einde ging het te ver (tentakels???), maar de actie vond ik destijds ongeëvenaard.d3c3pticon0608

Avatar

Ik haal hier niet uit dat the batman bij het DCEU hoort... alleen omdat iemand DC projecten opsomt welke eraan zitten te komen maakt het niet gelijk onderdeel van het DCEU..

Master Of Films

Avatar

Civilian Supreme "Vind ik ook de enige fout van Zack Snyder, BvS was op zich een prima film maar hij had gewoon Mos 2 moeten maken."
Zack was ingehuurd door WB. Dan mag jij raden wie wat bepaalt.

Civilian Supreme

Avatar

Friet en Master, natuurlijk is dat voor een groot deel zo maar Snyder wilde maar al te graag een film met Batman, dit ging ten koste van Superman.
Ook het dood laten gaan van Superman kwam veel en veel te snel, sowieso was alles veel te gehaast(Justice League) Snyder werkte daar maar al te graag aan mee omdat hij nu eenmaal een fanboy is van het eerste uur.

Deadalus-SG

Avatar

DC moet stoppen met dat krampachtig scheppen van een DCEU... maak gewoon goede losse films en daarna proberen er een universum van te maken.... met al die DC series in het Arrowverse wordt het er niet duidelijker op...

Offtopic: wat was Iain Glen een slechte Bruce Wayne in Titans zeg....

NieuwsFilm

meest populair