Brandon Routh over zijn trauma na het falen van 'Superman Returns'

Brandon Routh over zijn trauma na het falen van 'Superman Returns'

De acteur kakte na de film flink in.

In 2006 moest de superheldenfilm Man of Steel de held Superman weer een lang leven op het witte doek brengen. Ondanks een opbrengst van $400 miljoen en een redelijk ontvangst kwam er geen vervolg. Het betekende ook een flinke kater voor Brandon Routh.

In Superman Returns speelde Routh de man van staal. Hij wilde uiteraard de rol vaker spelen, maar dit feest ging niet door. Tijdens Michael Rosenbaums Inside of You-podcast sprak de acteur over zijn trauma.


"Ik zou zeggen dat het einde van mijn aandeel als Superman in Superman Returns niet helemaal verliep zoals ik had gehoopt, en zoals iedereen had gehoopt. Ik moest dit echt verwerken. Er kwam geen vervolg. De film werd goed beoordeeld, mensen vonden de film leuk. Maar weet je, de film verdiende bijna $ 400 miljoen wereldwijd, maar dat was niet genoeg. De kans op een vervolg was dus erg klein. Drie jaar deed ik alles wat ik kon doen om te helpen om het wel te realiseren."


Geen drank, wel games
Hoe Routh met de domper omging, blijkt uit de volgende quote. Hij leunde niet op drank en drugs, maar sloot zich op om doorlopend de game World of Warcraft te spelen. Onder meer zijn vrouw Courtney Ford zorgde ervoor dat hij weer opkrabbelde.


"Zij kent mij het beste, toen en nu. Na het trauma van Superman Returns was er bij mij een fase van ontkenning en gelukkig greep ik niet naar de drank en drugs, het feesten. Ik speelde echter eindeloos World of Warcraft... Maar ook dat hielp me niet. Ik herhaalde een patroon dat geen hulp bood. Vervolgens kwamen er dingen in mijn leven die wel hielpen, en zij was daar onderdeel van.


Crisis on Infinite Earths
Routh was recent wel weer te zien als Superman in de DC-reeks Arrowverse. Daarin is hij te zien als het personage Ray Palmer / The Atom, maar hij keerde tijdens de Crisis on Infinite Earths-corssover terug als Clark Kent / Superman - de Earth-96 versie.

NieuwsFilm

meest populair