Uitstel 'No Time to Die' gaat vele miljoenen kosten

Uitstel 'No Time to Die' gaat vele miljoenen kosten

James Bond gaat mogelijk verlies lijden.

Het kost MGM heel wat miljoenen om Bond-film No Time to Die met een dik half jaar uit te stellen. De release van de film stond gepland voor volgende maand, maar werd uitgesteld wegen COVID-19. Nu blijkt dat dit een wel heel dure beslissing is geweest, die flinke druk zet op de winstgevendheid van de film.

Bronnen van The Hollywood Reporter melden dat het tussen de 30 en 50 miljoen dollar kost om de film uit te stellen. Dat komt mede door de dure marketing die tot nu toe gedaan is en die straks grotendeels opnieuw zal moeten. Zo was er tijdens de Super Bowl al een spot te zien van 4,5 miljoen dollar, waarvan het effect straks weg zal zijn.

Wat is duurder?
Toch zou het nog duurder zijn geweest om de film nu uit te brengen. Het productiebudget ligt op zo'n 245 miljoen dollar, aangevuld met marketing die misschien wel even duur is. Maar het besluit om de film uit te stellen komt voort uit de grootste markten waar de Bond 25 zou draaien. Japan, Italië en China worstelen met het coronavirus en als gevolg daarvan gaan minder mensen naar de bioscopen en zijn er veel gesloten.

In China alleen al zijn er nog altijd 70.000 bioscopen gesloten sinds januari en is er voorlopig geen plan om ze weer te openen. En dat geldt ook voor andere landen. Problematisch is het dus wel, maar waarschijnlijk heeft MGM een goede keuze gemaakt.

NieuwsFilm

meest populair