'Jay and Silent Bob Reboot' presteerde beter dan 'Avengers: Endgame'

'Jay and Silent Bob Reboot' presteerde beter dan 'Avengers: Endgame'

De film zet zelfs een nieuw record neer, waar menig bioscoopfilm jaloers op mag zijn.

Geloof het of niet; ondanks het monstersucces van Avengers: Endgame was er één film die het nog beter deed in de bioscoop. Dat was Jay and Silent Bob Reboot, waarmee Kevin Smith terugkeerde naar zijn View Askewniverse (zijn eigen MCU, zeg maar).

Voordat je jezelf in twijfel gaat trekken: uiteraard gaat het hier niet om de totale opbrengst, want daar komen Jay en Silent Bob nog niet eens in de buurt. Het gaat bij dit record om het beste openingsweekend per scherm. Smith deed samen met zijn maatje Jason Mewes een speciale Q&A tijdens de premiere.

Parasite
Hier kwamen de fans massaal op af en daarom verdiende deze voorstelling ook 93.520 dollar. Aangezien dit een eenmalig event was in die week, betrof dit ook gelijk de gemiddelde opbrengst per scherm. Ter illustratie: Endgame verdiende in zijn openingsweekend gemiddeld 76.601 per scherm. Daar mag je dit bedrag echter vermenigvuldigen met 4.662 schermen. De producenten van die film zullen dus waarschijnlijk niet bepaald treurig zijn.

Overigens kon Kevin Smith niet lang van zijn record genieten. Oscarwinnaar Parasite knalde er kort daarna overheen met een gemiddelde van maar liefst 125.000 dollar per scherm.

NieuwsFilm

meest populair