'Skyfall'-regisseur haalt opnieuw uit naar James Bond-franchise

'Skyfall'-regisseur haalt opnieuw uit naar James Bond-franchise

Sam Mendes (1917) maakte Spectre en Skyfall.

Recent werd de 25e James Bond-film No Time to Die met zeven maanden uitgesteld en dit zorgt ervoor dat de film maar liefst een jaar later verschijnt dan oorspronkelijk aangekondigd. De regisseur van de voorgaande twee delen ervaarde ook heel wat hobbels. Sam Mendes (1917) noemt het werken aan Spectre en Skyfall zelfs "ongezond".

Dit zei Mendes in gesprek met GQ. In een uitgebreid artikel over hoofdrolspeler Daniel Craig zei Mendes dat hij vele scriptaanpassingen om zijn oren kreeg tijdens de opnames. "Het lijkt wel alsof Bond nooit zo goed voorbereid is als men denkt. Dat is geen gezonde manier van werken," aldus Mendes. Zijn films volgden op Quantum of Solace (2008), een film waarvoor de opnames startten zonder een script.

Emotioneel uitgeput
Mendes geeft ook aan dat de aanpak ervoor zorgde dat hij en Craig emotioneel uitgeput waren na het opnemen van de films. Dit leidde ertoe dat Craig op een zeker ogenblik zei dat hij "nog liever zijn polsen doorsneed" dan nogmaals terugkeren voor een Bond-film. Dit was uiteraard figuurlijk bedoeld, maar van Craig is bekend dat hij daadwerkelijk definitief afscheid wilde nemen van de franchise.

Afgelopen december liet Mendes zich ook al kritisch uit over zijn Bond-periode. "Als ik aan de films denk, draait mijn maag om," zei de regisseur tegenover The Sunday Times. "Het is gewoon zo moeilijk. Je voelt je als de trainer van het Engelse voetbalteam. Je denkt dan als je wint, dat je dan zal overleven. En als je verliest, dat je dan wordt gepijnigd. Maar er is geen overwinning. Het is gewoon overleven."

Cary Fukunaga's No Time to Die verschijnt in november en zal het verhaal rond Craigs Bond afronden.

NieuwsFilm

meest populair