John Krasinski (A Quiet Place): "Ik had een hekel aan horrorfilms"

John Krasinski (A Quiet Place): "Ik had een hekel aan horrorfilms"

Dit veranderde pas toen hij er zelf een ging schrijven en regisseren.

Twee jaar geleden was A Quiet Place wereldwijd een groot en onverwachts succes. In zoverre dat al vrij snel een vervolg werd aangekondigd in A Quiet Place 2, welke volgende week in de Nederlandse bioscopen zal verschijnen. Gek genoeg was regisseur en scenarist van beide films, John Krasinski, voorheen helemaal geen liefhebber van het genre van beide films.

Als kind dat opgroeide in de jaren '80 werd Krasinski immers omringt door horror, in een periode dat het genre floreerde. "Toen ik opgroeide waren de slasher-films helemaal hot", aldus de filmmaker. "Je had Jason en Freddy, allemaal met een lange reeks aan films. En ik vond ze allemaal eng. Dus ik verstopte me voor zulke films. Dat veranderde pas toen ik er zelf een besloot te maken", zegt hij over het genre.

Familieverhaal
Zelf ziet de filmmaker beide films ook niet overwegend als horrorfilms. "Voor mij gaan beide films over familie. Hoe gek het ook mag klinken, schreef ik deze films als eerbetoon aan mijn eigen familie. Natuurlijk zijn de films ook eng, maar wie beide gezien heeft zal het familiethema ook herkennen. Eigenlijk was de eerste film zo persoonlijk dat ik absoluut geen vervolg wilde maken. Een vervolg kon immers enkel tegenvallen. Maar ik kreeg een ingeving die mij tof leek om mee te werken en de studio ging hiermee akkoord, dus zo ging ik overstag voor mijn tweede horrorfilm", glundert Krasinski.

Vanaf 19 maart is A Quiet Place 2 in de bioscopen te bewonderen. Hieronder de trailer:


NieuwsFilm

meest populair