Algemeen

Corona: bioscoopketens Pathé, Vue en Kinepolis nemen stevige maatregelen

Ga jij nog wel naar de bioscoop?

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Geheel in lijn met het verbod op evenementen van meer dan 100 man laten onder meer de grootste bioscoopketens Pathé, Vue en Kinepolis niet meer dan 100 bezoekers toe tijdens een filmvoorstelling.

Maar er zijn meer maatregelen. Zo kun je jouw favoriete plek in de zaal niet meer reserveren (dus ben op tijd!) om zo ruimte tussen bezoekers te houden. Daarnaast laat Vue Cinemas weten dat er geen pauzes meer zijn (misschien wel een pluspunt voor velen). Ook komen er strengere regels omtrent hygiëne.
Geld terug?
Tickets die gekocht zijn voor geannuleerde voorstellingen, zoals voor de de nu minimaal 13 uitgestelde films, kunnen omgeruild worden voor het aankoopbedrag. Hieronder de officiële berichtgeving van de bioscoopketens Pathé, Vue en Kinepolis. Veel andere bioscopen hanteren vergelijkbare maatregelen, maar er zijn filmhuizen en bioscopen die hebben besloten om de deuren tot (minimaal) 31 maart te sluiten.

31 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SeanDeNiro

Avatar

Het is een deug virus. Voor deug mensen. Het is niets meer dan een erge griep. Lekker overdrijven alsof het de zwarte builenpest is.

Rich Art

Avatar

Of lekker naïef blijven en totaal geen rekening houden met de zwakkere onder ons...

Frietgezicht

Avatar

Ik ging altijd express hard hoesten om een scheet te verbergen. Nu laat ik een harde scheet om een hoestje te verbergen. Kan raar lopen.

TheWatcher

Avatar

^ Hahahaha Smiley face, bedankt voor de hint.

Goov25

Avatar

Hahaha. Fantastische reactie @Friet

Filmhead

Avatar

@Rich Art Helemaal eens, je zegt het nog beschaafd vind ik. Niet te geloven dat er mensen zijn die denken dat het 'maar' een griepje is.

23VDV23

Avatar

@SeanDeNiro: get your head out of your ass. Dit is niet zomaar een griepje, zoveel is inmiddels duidelijk. Lees de verhalen uit China en Italië maar. We moeten allemaal ons steentje bijdragen om hier bovenop te komen.

Decepticon

Avatar

Een griepje besmet de hele wereld ook niet binnen een maand.

Newgenerationadof

Avatar

Bad news sells because the amygdala is always looking for something to fear.

SeanDeNiro

Avatar

Rich Art-Jij bent degene die naïef is, de enige zwakkere zijn 80+ en mensen die al heel erg ziek zijn. Die gaan überhaupt niet naar de bioscoop.
23VDV23-Gebruik de weinig hersencellen die je hebt, als het echt zo verschrikkelijk zou zijn dan hadden ze nu geen anti-lichaam gevonden maar pas over 10 jaar.
Vooral lekker blijven deugen en toiletpapier hamsteren.

Filmhead

Avatar

@SeandeNiro Het gaat denk ik om de bigger picture, niet of iemand een keertje koorts krijgt. De dreigende economische verwoesting, (medicijnen uit china stop, banen stop, freelancers die geen klussen meer krijgen, etc). Helaas is het een zeer ernstige situatie. Denk je nou echt dat ze voor de lol een lockdown down doen? Zoals ik het zie is het een zachte poging om een giga crisis tegen te gaan die over een paar weken helaas lijkt te naderen als er teveel mensen ziek zijn. In Nijntje taal: https://youtu.be/6rqpRq7nkO8

Goov25

Avatar

Ach jaa, @Seandeniro heeft nog nooit een zinnige reactie geplaatst op FT. Het zou mij heel erg verbazen als ie daar vandaag opeens mee zou beginnen.

GreenHornet

Avatar

Het gaat niet erom dat jij een griepje krijgt daar kom je wel overheen.

Maar dat jij bijvoorbeeld je eigen ouders aansteekt. Of andere oudere mensen. Die dan sterven door jou eigen toe doen.

tyler durden

Avatar

Ach ja.. ik wel. Ik doe zelf onderzoek naar een ander respiratoir virus. Daar gaan jaarlijks 120.000 kinder onder de 5 jaar ( met name jonger dan 6 maanden aan dood. En in de vs alleen al 14.000 70+ ers. Dan is niemand begaan met het lot van ouderen. Voordeel is dat de corona maatregelen natuurlijk ook effect zouden moeten hebben op andere luchtweg infecties. Hoewel het lijkt erop dat we volgende week ook weer een griep epidemie hebben. Overigens is het aannemelijk om aan te nemen dat het virus ngewoon terug keert volgend seizoen.

Jaws

Avatar

man man wat zijn sommige toch egoïsten, Denken alleen aan hun zelf en laten de rest stikken. knap hoor.

23VDV23

Avatar

@SeanDeNiro: lees dit anders even en houdt in gedachten dat de gezondheidszorg in Noord-Italië beter aangeschteven staat dan die in Nederland.

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2327114-waarschuwing-uit-epicentrum-bergamo-nederland-reageert-veel-te-traag.html

kokosnoot

Avatar

@SeanDeNiro wat dacht je van longpatiënten, copd, bronchitis, astma of taai slijmziekte (Cystic fibrosis) ik ben een long patiënt en echt niet oud en ik ga toch echt wel naar de bios. Tof mensen die denken dat het een griepje is voor mij met heel veel minder zuurstof is het waarschijnlijk dodelijk of zeer ernstig in ieder geval met extra blijvende schade. doh tussen het is maar een griepje en Doomsday zitten nog vele gradaties. Leven is vooral alles tussen zwart en wit. Grijstinten dus!

Gigan72

Avatar

40 à 50 Nederlandse coronapatiënten op intensive cares: ‘Meer dan de helft is onder de vijftig’

Vandaag liggen er tussen de veertig en vijftig coronapatiënten in kritieke toestand op de Nederlandse intensive cares. ,,Meer dan de helft van die patiënten is onder de vijftig jaar. Er zitten ook jongeren bij.’’ Dat zegt voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) Diederik Gommers,
De hoogleraar intensive care geneeskunde, die zelf leiding geeft aan de IC van het Rotterdamse Erasmus MC, benadrukt dat echt niet alleen ouderen getroffen worden door het coronavirus. ,,Wat vooral in het nieuws is gekomen, is dat ouderen sneller dood gaan. Op de hele bevolking is dat zo'n 2,5 procent, terwijl van de ouderen zo'n 15 procent overlijdt. Maar meer dan de helft van die patiënten is onder de vijftig jaar. Er zitten ook jongeren bij.’’

Maar dit is natuurlijk onzin volgens professor SeanDeNiro.


Jeroen Pasman

Avatar

Dat dit niet zomaar een griepje is moge inmiddels duidelijk zijn.

Ik zet echter wel vraagtekens bij de effectiviteit van vele maatregelen, hoe goed bedoeld ze ook kunnen zijn. We wonen in een dichtbevolkt land, ikzelf in een dichtbevolkte stad. Ik geloof niet dat je de verspreiding kunt beteugelen/tegengaan/stoppen door evenementen met meer dan 100 mensen te verbieden. Ook op plekken waar 75 mensen samenkomen kun je elkaar besmetten.

Mijn moeder kreeg gisteren bericht dat haar workshop bloemschikken bij intratuin was afgelast. (10 deelnemers), De winkel zelf was overigens gewoon open .......

kokosnoot

Avatar

@Jeroen Pasman Ze willen het ook niet tegenhouden maar vertragen. Of dat zo lukt tja dat is de vraag geen idee.

Ik snap niet waarom men niet kijkt naar alternatieven.
Bedoel nu heb je strategie 0%, als je het krijgt dan is er niks en kijkt men alleen toe. Er zijn bewezen planten inhibitors voor covid 19 alleen nooit op mensen getest. Maar ja als je nu ook niks krijgt wat heb je te verliezen? Niets maar wel wat te winnen.

Zie link. https://www.preprints.org/manuscript/202003.0226/v1 net 2 dagen uit.

*Therefore, nelfinavir and lopinavir may represent potential treatment options, and kaempferol, quercetin, luteolin-7-glucoside, demethoxycurcumin, naringenin, apigenin-7-glucoside, oleuropein, curcumin, catechin, and epicatechin-gallate appeared to have the best potential to act as COVID-19 Mpro inhibitors. However, further research is necessary to investigate their potential medicinal use.*

De wateroplosbaren plantenstoffen zullen niet werken omdat ze de cel niet in kunnen! Curcumine en Quercetine wel, omdat ze vet oplosbaar zijn en dus door het celmembraan kunnen. Zijn vrij onschuldige stoffen vooral Quercetine.
Je kan ze beide overal kopen. Ze hebben een half life van 10 uur je moet ze dus 3 keer per dag nemen met vet of olie om je lichaam in te komen. Mocht ik corona krijgen ga ik dat zeker toepassen. Beter dan strategie 0% en gewoon toekijken hoe mijn longen instorten. In China test een Canadees bedrijf nu quercetine met de chinezen samen met nog 79 stoffen. Curcumin zal er ook wel bijzitten. Wel leuk dat het beiden bewezen enzym blokkers zijn van het sars corona virus covid-19. Bij eerdere versies van sars corona en ook bij mers bleek curcumin het te stoppen. Alleen kan je geen patent op curcumin krijgen en dus doet de farmacie er niks mee.
Dat Canadese bedrijf wil het molecuul Quercetine testen en zo ja bij succes modificeren zodat ze het kunnen patenteren voor Corona en dan is het plots goud waard. Zie link https://www.cbc.ca/radio/thecurrent/the-current-for-feb-28-2020-1.5479561/as-coronavirus-spread-speeds-up-montreal-researchers-will-trial-an-anti-viral-treatment-for-covid-19-in-china-1.5480134

Frietgezicht

Avatar

@ Gigan, de ontdekker/klokkenluider van het virus in China was 34, is nu dood. Li Wenliang was zijn naam.

Filmhead

Avatar

Hier, check in 1 minuut hoe gehele sociale stop de enige manier is om het land enigszins draaiende te houden. Elke keer als je site bezoekt, krijg je random een nieuwe simulatie te zien met dezelfde conclusie. Let op het aantal gezonden dat steeds overblijft:
https://www.washingtonpost.com/graphics/2020/world/corona-simulator/

akketa

Avatar

In het begin was ik ook de nuchtere Nederlander die dacht dat het allemaal wel meeviel, maar er is toch wel wat veranderd in een korte periode.
Ik heb in mijn leven nog nooit zo iets meegemaakt. Dat de hele wereld 'op slot' gaat voor een virus die in de basis nog niet zo heel gevaarlijk is itt. Ebola en dergelijke. De meeste gezonde mensen komen er nog overheen.
Het probleem zit hem in de onzichtbaarheid. Je kan zo besmet zijn zonder dat je het door hebt. In maart niest en/of kucht iedereen wel en als je van buiten naar binnen gaat heb je zo een vochtige neus. Zonder dat je het door hebt heb je zo snel al een zwakkere aangestoken. Hoe vaak hoor je van iemand dat ze zich ook niet lekker voelen nadat je ff verkouden was geweest. Nu ben je echt de sjaak. Ik wil het echt niet op mijn geweten hebben dat ik mijn oma van 90 zou hebben aangestoken.

SeanDeNiro's reactie zet mijn haren recht overeind. Zoals wel vaker, maar dan gaat het (maar) over film.

Moviemagic

Avatar


SeanDeNiro "
Rich Art-Jij bent degene die naïef is, de enige zwakkere zijn 80+ en mensen die al heel erg ziek zijn. Die gaan überhaupt niet naar de bioscoop.
23VDV23-Gebruik de weinig hersencellen die je hebt, als het echt zo verschrikkelijk zou zijn dan hadden ze nu geen anti-lichaam gevonden maar pas over 10 jaar.
Vooral lekker blijven deugen en toiletpapier hamsteren. "

Klagen over het hamsteren maar er is een duidelijk psychologisch effect:
- Mensen hamsteren uit angst dat ze straks niet meer naar buiten mogen of in lange rijen moeten staan met mogelijk zieken.
- Mensen hamsteren omdat ze bang zijn dat de schappen leeg komen te liggen en ze dus zonder komen te zitten. Zeker gezien de filmpjes van lege schappen de laatste tijd.
- Er zijn zelfs mensen die inslaan voor het geval dat er echt tekort is zodat ze een rol WCpapier voor een hoog bedrag kunnen verkopen....lees een slaatje eruit slaan.

Op dit moment worden er in Italië keuzes gemaakt wie er de intensive care op mag en wie dood "mag" gaan. Mensen die nu niet naar hun geliefde ouders kunnen en mogelijk geen afscheid kunnen nemen. Aangezien jongere iets meer kans maken op overleven krijgen zij de eerste plaatsen.

Mensen met een verzwakte weerstand zijn de eerste slachtoffers maar vergeet niet dat een griep je weerstand ook aanvalt. Je kan zelf ook slachtoffer worden.

Je zegt gebruik je hersencellen maar denk zelf eens na. Zoveel landen die economisch op hun donder krijgen. Landen die het o.a. moesten hebben van toerisme maar waar nu geen hond komt. Bedrijven die failliet gaan. 1.700 Nederlandse bedrijven werktijdverkorting aangevraagd bij het ministerie van Sociale Zaken. Voorraadtekorten doordat er niet geleverd kan worden maar ook dat er minder mensen zijn die produceren. De bevolking in rep en roer. Denk je dat een land/regering dit juist wil hebben?

Filmhead

Avatar

@seandeniro. Net in De Volkskrant, de Brabantse artsen: ‘Helft coronapatiënten op de IC is onder de vijftig. Dit is heel serieus’
Gaat dus om mensen die zonder hulp dood kunnen gaan. Hoop dat het nu bij je landt. Blijf thuis en bescherm iedereen

Gigan72

Avatar

^
Bijna alles is of gaat nu dicht.

Frietgezicht

Avatar

De achterdeur van de vriend van Monojaxx is alleen nog open. Lucky him

Master Of Films

Avatar

Even knippen & plakken mbt de laaste bioscoop nieuws bericht:

Als gevolg van nieuwe ontwikkelingen rondom het Coronavirus COVID-19 en maatregelen van de Rijksoverheid hebben ook de bioscopen in Nederland besloten hun deuren tijdelijk volledig te sluiten.

Onder meer Pathé, Vue Nederland en Kinepolis Nederland maakten online bekend hun bioscopen tot en met 6 april gesloten te houden om zo verdere verspreiding van het Coronavirus COVID-19 te voorkomen. In de loop van zondag 15 maart werd al duidelijk dat ook onafhankelijke bioscopen als De FilmHallen en The Movies in Amsterdam, Studio K in Amsterdam, CineCity in Vlissingen en KINO in Rotterdam hun deuren gingen sluiten. Nu doen alle bioscopen in Nederland dat per direct.

Diverse filmtheaters en filmhuizen hadden de voorstellingen al gecanceld na het bekend worden van overheidsmaatregelen op donderdag 12 maart. Zij waren al gesloten.

Veel bioscopen volgden sinds afgelopen donderdag nog het advies van de branchevereniging NVBF. Dat ging er van uit dat voorstellingen voor maximaal 100 bezoekers nog mogelijk waren.

Nu er door de Rijksoverheid is besloten dat in Nederland alle scholen, sportscholen en horecagelegenheden dicht gaan tot en met 6 april, volgen ook de bioscopen die lijn.

kokosnoot

Avatar

Dat de bioscopen hun deuren sluiten zat er aan te komen. Als je kijkt naar de covid-19 map zie je dat het virus zich nog vol aan het verspreiden is. Ik denk dat die bioscopen zo 2 maanden gesloten kunnen blijven als het niet langer is. Omdat dit zeker nog een maand gaat toenemen. Dan moet het nog afnemen En niet weer opnieuw de kop opsteken. Ben je echt wel even verder.

Onthoudt nou dat curcumine en quercetine beide een hele hoge kans hebben als remmer te werken op dit virus. Ik ga je de hele uitleg besparen. In China testen farma bedrijfjes, Canadese en Chinese, het nu op mensen.

NieuwsFilm