Alle bioscopen in Nederland dicht wegens Corona? Eerste maatregelen al getroffen!

Alle bioscopen in Nederland dicht wegens Corona? Eerste maatregelen al getroffen!

Coronavirus zorgt voor paniek in filmland.

Vandaag werd bekend dat alle evenementen met meer dan 100 bezoekers niet meer door mogen gaan. Deze maatregel is getroffenen om het coronavirus te lijf te gaan en is van kracht tot 31 maart. Welke impact heeft dit op de Nederlandse bioscoopzalen?

Mogelijk veel. In grote bioscoopzalen zitten al snel zo'n 100 man, tot soms wel 500. Veel films worden zeker niet door meer dan 100 man bezocht. De aangekondigde maatregel heeft vooral voor de grote bioscoopketens mogelijk grote gevolgen. Maar we moeten overleggen wat we doen: zoiets hebben we nooit eerder meegemaakt," aldus een woordvoerder van Pathé.

Reeds maatregelen
Maar ook de filmhuizen, met och vaak kleinere zalen, hebben er zeker last van. Eén van de maatregelen die al getroffen is door het Nijmeegse filmhuis LUX is dat films worden vertoond aan maximaal de helft van de zaalbezetting. Dit werd bekend via LUX-directeur Pien Houthoff.

Theatervoorstellingen én filmvertoningen in de bioscoop in DNK in Assen zijn tot en met zondag allemaal geannuleerd.

Vue Cinemas beperkt aantal bezoekers
De bioscopen van Vue Cinemas en Pathé blijven open, maar beperken het aantal bezoekers per voorstelling tot 100 man. Check onderstaande berichten. Het lijkt erop dat dit voor bioscopen en ketens het antwoord is op de landelijke maatregel.

Bekijk de afbeelding


Hollywood films
De grote Hollywood-studio's bezinnen zich vast op verdere maatregelen. Na No Time to Die (naar november) en Peter Rabbit 2: The Runaway (naar augustus) werd vandaag bekend dat ook A Quiet Pace Part II (naar een nog onbekende datum) wereldwijd is uitgesteld.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...





NieuwsFilm

meest populair