Algemeen

Alle bioscopen in Nederland dicht wegens Corona? Eerste maatregelen al getroffen!

Coronavirus zorgt voor paniek in filmland.

door Bram de Groot om 23:19 in Algemeen
Vandaag werd bekend dat alle evenementen met meer dan 100 bezoekers niet meer door mogen gaan. Deze maatregel is getroffenen om het coronavirus te lijf te gaan en is van kracht tot 31 maart. Welke impact heeft dit op de Nederlandse bioscoopzalen?

Mogelijk veel. In grote bioscoopzalen zitten al snel zo'n 100 man, tot soms wel 500. Veel films worden zeker niet door meer dan 100 man bezocht. De aangekondigde maatregel heeft vooral voor de grote bioscoopketens mogelijk grote gevolgen. Maar we moeten overleggen wat we doen: zoiets hebben we nooit eerder meegemaakt," aldus een woordvoerder van Pathé.

Reeds maatregelen
Maar ook de filmhuizen, met och vaak kleinere zalen, hebben er zeker last van. Eén van de maatregelen die al getroffen is door het Nijmeegse filmhuis LUX is dat films worden vertoond aan maximaal de helft van de zaalbezetting. Dit werd bekend via LUX-directeur Pien Houthoff.

Theatervoorstellingen én filmvertoningen in de bioscoop in DNK in Assen zijn tot en met zondag allemaal geannuleerd.

Vue Cinemas beperkt aantal bezoekers
De bioscopen van Vue Cinemas en Pathé blijven open, maar beperken het aantal bezoekers per voorstelling tot 100 man. Check onderstaande berichten. Het lijkt erop dat dit voor bioscopen en ketens het antwoord is op de landelijke maatregel.
Hollywood films
De grote Hollywood-studio's bezinnen zich vast op verdere maatregelen. Na No Time to Die (naar november) en Peter Rabbit 2: The Runaway (naar augustus) werd vandaag bekend dat ook A Quiet Pace Part II (naar een nog onbekende datum) wereldwijd is uitgesteld.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

25 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Ben benieuwd hoe lang het duurt voor het in Amerika echt flink uitspreid en de filmwereld weer een periode krijgt zoals onder de schrijversstaking maar dan nog erger.

Nu gaat het nog om een Bond film uitstellen maar wat als ze de opnames overal gaan stil leggen(denk je dat die grote sterren op sets staan vol met mensen, aanrakingen tijdens scenes, in de make stoel aangeraakt worden, grote scenes schieten met tientallen of honderden figuranten, zoen scenes, etc)

Het EK is uitgesteld met een jaar(yeah! Depay terug) , de hoeren op de wallen krijgen amper klanten meer en Italie zit in een lockdown maar in Amerika is het nog rustig. Maar dat er geen vliegtuigen meer vliegen tussen Europa en Amerika is uniek, nooit eerder gebeurd. Sets die gewoon maanden stil komen te liggen kan dan ook iets unieks zijn maar zeker mogelijk.

Thiver

Avatar

Boy, do I hate being right all the time...

Gigan72

Avatar

Tja het is niet anders dit was te verwachten.

eltorro

Avatar

Het zou erg jammer zijn als ze dicht gaan. Ze kunnen ook gewoon zorgen dat er per voorstelling max 100 kaarten worden verkocht. En alle pauzes tijdens de film en start tijden van de film op elkaar afstemmen.

Chris23

Avatar

Division maar weer s aangeslingerd ;)
Lekker thuiswerken.
Lekker geen koude winters meer.
Vroegah was echt nie alles beter.Smiley face

Monojaxx

Avatar

@Chris23

Uitgaande dat je...23...bent, of ik moet er naast zitten...?
Je kunt dan natuurlijk niet weten hoe het gevoel van vroeger voelde. Nou...vroeger was het echt véél beter dan nu.

Vraag maar na bij Frietje, toen zag hij er nog niet uit als Jack Black.

GreenHornet

Avatar

Ik ga niet in een zaal zitten ik hou het even op Netflix tot eind van deze maand

Frietgezicht

Avatar

@ Mono, als je zegt dat je er prima uitziet en gewoon een relatie hebt met iemand die de hoofden doet omdraaien op straat denken ze nog op internet dat je kansloos op een zolder zit met een bierpens en een opblaaspop dus beter jezelf belachelijk maken. Smiley face

Gaat je weekendje naar hotel Meiland nog wel door?

Monojaxx

Avatar

@Frietje

Nee gaat niet door, het wordt nu een weekendje trekken in de Ardennen met de mannen onder elkaar.

Edit: dus je bent wél een hele knappe bink die op z'n minst iets weg heeft van Wet Hardy?Smiley face

TheWatcher

Avatar

Ach jah, krijg je ervan als je struisvogel-politiek mengt met paniek-voetbal. Eerst was er niks aan de hand en nu wanneer het al te laat is, moeten er opeens maatregelen genomen worden. Wel grappig dat wanneer het volksgezondheid en logisch verstand betreft er weinig aan de hand is maar zodra het eventueel je portomonnee kan/zal schaden, de kringspier sneller sluit dan een diafragma van een oude fototoestel Smiley face

Civilian Supreme

Avatar

Ik heb eigenlijk zoiets van laat het maar gaan, dit is bijna niet meer onder controle te houden maar als we dit toch gaan doen dan maar vol voor gaan met z'n allen, anders heeft het geen zin.

Master Of Films

Avatar

Pathé heeft ook gereageerd dmv een mail.

Beste,

De veiligheid van onze bezoekers staat altijd voorop. We volgen de richtlijnen van de overheid en zorgen ervoor dat er in de zalen en de foyers van onze bioscopen nooit meer dan 100 personen tegelijk aanwezig zijn. Je kunt de bioscoop naar eigen inzicht blijven bezoeken.

Vanwege het uitstel van sommige filmreleases en verminderde zaalcapaciteit willen we je graag compenseren. We bieden je als abonnee een gratis Pathé Thuis kijkcode aan zodat je alsnog van een breed filmaanbod kunt genieten.

Jouw unieke code is:

Hoe werkt het?

• Ga naar www.pathe-thuis.nl/kado
• Voer je filmcode in
• Bekijk de film(s) op je favoriete apparaat. Enjoy!

We hopen je natuurlijk snel weer in onze bioscoop te zien en houden je op de hoogte. Mocht de situatie veranderen en we besluiten bioscopen te sluiten, dan zullen we je natuurlijk compenseren.


Malloy de Beer

Avatar

Volgens mij ben ik ook besmet, wordt namelijk zo langzamerhand doodziek van al dat gezeik erover. Paniek zaaiers.

Frietgezicht

Avatar

^ Kunnen beren het ook krijgen?

Master Of Films

Avatar

@Frietgezicht. Dat is nou eenmaal de natuur. Of zoals een zeer grote fan van The Lion King 2019 ooit hier schreef: The circle of life. Net zoals een huiskat, moet je een virus ook niet los gaan laten in de vrije natuur. Smiley face

UPictures

Avatar

Voor de mensen die zeggen "het is maar een griep". Verdiep je er is in, en kom dan terug. Als je oma of opa het krijgt, moet je maar hopen dat hij of zij er goed uit komt. Onderschat deze bio gemaakte griep niet.

Effie

Avatar

@Master of Films, die mail is niet compleet. Lullig dat ze je geen unieke code hebben gegeven.

Wollie1968

Avatar

+2 upictures het gaat er niet om of jezelf ziek wordt ( beter van niet ) maar om de verspreiding die we moeten indammen.

Goku32

Avatar

Echt kinderachtig en overdreven allemaal. En dat alleen voor een griepje. Mensen moeten niet zo raar doen. Kon godverdommem niet eens wc papier kopen. Dus heb al een week niet kunnen schijten. Dus overdrijf niet zo dan doen we al gek genoeg met ze alle

Goku32

Avatar

Upictures, het is een griep en oudere mensen kinderen zijn een groep die inderdaad geen goeie weerstand hebben. Maar dat is ook bij een normale griep zo. Ik hoop dat je weet, dat er meer mensen dood gaan door de normale griep dan het corona virus. Mensen worden ziek omdst ze zo gek aan het doen zijn in het land.

NieuwsFilm