Tom Cruise en Jerry Bruckheimer over de unieke stunts in 'Top Gun: Maverick'

Tom Cruise en Jerry Bruckheimer over de unieke stunts in 'Top Gun: Maverick'

De eerste keer in de geschiedenis!

Tom Cruise stemde toe om terug te keren voor een nieuwe Top Gun-film, bijna 35 jaar na de originele. Het vervolg zal de naam Maverick dragen. Dit wilde hij echter maar onder één voorwaarde doen, namelijk dat de vliegscènes in de sequel tot stand kwamen met behulp van echte stunts, i.p.v CGI. In een recent interview liet producent Jerry Bruckheimer zich erover uit.

''Vóór Top Gun zaten acteurs altijd in F-14-vliegtuigen, maar buiten een paar shots en beelden van Tom was alle footage onbruikbaar. Het vliegen deed namelijk iedereen braken. Eigenlijk zag het er nog komisch uit ook, want je zag hun ogen echt achterover rollen in hun hoofd. Maar Tom wilde gaan voor kwaliteit, hij wilde er zeker van zijn dat de acteurs daadwerkelijk in F-18 vliegtuigen zaten''.

Uniek
Ook liet de wereldberoemde acteur zelf van zich horen: ''Voordat we begonnen heb ik wel de studio verwittigd dat het een extreem moeilijke opname zou worden, omdat nog nooit iemand zoiets had geprobeerd. Nog nooit tevoren was een vliegscène op deze manier gefilmd''. Ten slot voegt Cruise toe dat hij denkt dat dit niet weer zo snel opnieuw zal gebeuren: ''Eerlijk gezegd weet ik ook niet of dat ooit nog het geval zal zijn''.

NieuwsFilm

meest populair