Coronacrisis: Bioscoop-lockdown dreigt te duren tot in juni

Coronacrisis: Bioscoop-lockdown dreigt te duren tot in juni

AMC Theaters neemt ingrijpend besluit.

Er lijkt nog weinig redenen te zijn om bioscopen open te houden. Veel films worden uitgesteld en door overheden wereldwijd worden ongekende beperkingen opgelegd die ervoor zorgen dat mensen sowieso niet meer richting een filmtheater kunnen. In Nederland duurt dit tot minimaal 6 april, in de States bereiden de grote ketens zich voor op een langere periode.

In de States lijken nu steeds meer bioscopen nu te gaan sluiten doordat grote staten ingrijpende lokale maatregelen treffen. De AMC Theaters, met bijna 700 bioscopen, is de eerste grote keten die de deuren sluit. Nadat de zaalbezetting eerder met 50% werd beperkt, gaan de AMC bioscopen nu voor "6 tot 12 weken" dicht. Dit zou in kunnen houden dat de deuren pas weer in juni opengaan.

Ook Cinemark, met een dikke 500 bioscopen, is hierop (zonder tijdspad) aangesloten. Regal Cinemas, met zo'n 550 theaters sloot al deuren.

Nagenoeg wereldwijde bioscoopstop
In het Verenigd Koninkrijk sloten deze week Odeon en Cineworld hun deuren voor onbepaalde tijd en in heel wat andere landen is dat ook het geval. De kans bestaat dat een film als Wonder Woman 1984, Soul of Top Gun: Maverick de eerste grote bioscoopfilm is die in het pre-coronatijdperk in première gaat.

NieuwsFilm

meest populair