Zorg dat je voldoende toiletpapier hebt! 5 onvergetelijke WC-scènes

Zorg dat je voldoende toiletpapier hebt! 5 onvergetelijke WC-scènes

Er gebeurde een hoop moois op de porseleinen troon.

Deze week staan er heel andere rollen centraal dan die in films. Met de massaal gehamsterde toiletrollen, passen wij dit artikel aan op de vraag. Ga dus maar eens lekker zitten voor vijf onvergetelijke toiletscènes.




Bekijk de afbeelding
Scream 2
Mensen die tijdens een bioscoopbezoek op het gemak naar het toilet gaan, verdienen natuurlijk ook wel straf. Maar om iemand nu te vermoorden, gaat misschien een stapje te ver. De arme Phil uit Scream 2 kan het echt niet langer ophouden en gezien de drukte zoekt hij een rustig hokje op.

Wanneer hij iets vreemds hoort, besluit hij eens goed te luisteren. Maar dat had hij beter niet kunnen doen. Dwars door de muur krijgt hij een jachtmes in zijn slaap geduwd. In parodie Scary Movie kreeg het slachtoffer overigens iets heel anders in zijn oor...




Bekijk de afbeelding
Lethal Weapon 2
"I'm too old for this shit" was nog nooit zo letterlijk als tijdens deze iconische scène in Lethal Weapon 2. Wanneer Roger Murtaugh - nota bene in zijn eigen huis - naar het toilet gaat, blijkt deze door de schurk te zijn omgebouwd tot een ingenieuze bom. Als hij opstaat, zal de hele boel ontploffen.

En daar zit je dan, zonder broek en met niet alleen je collega, maar ook een compleet SWAT team. Het zet een behoorlijke druk op de situatie, zullen we maar zeggen.




Bekijk de afbeelding
Jurassic Park
In het wonderbaarlijke Jurassic Park is zoveel commotie, dat je zelfs niet even rustig naar de WC kan gaan. Dat ontdekt advocaat Donald Gennaro op een wel heel ruwe manier. Op de vlucht voor een losgebroken Tyrannosaurus Rex zoekt hij zijn toevlucht in een bouwvallig toilet.

De dinosaurus laat zich niet tegenhouden en als een grote, boze wolf verwoest hij het houten geval. Hoewel Gennaro zich zo stil mogelijk probeert te houden, wordt hij toch ontdekt. Het monster rukt hem letterlijk van de pot en verscheurt hem voor de ogen van de andere bezoekers.




Bekijk de afbeelding
Full Metal Jacket
Waar zelfs in de 'serieuze' toiletscènes de nodige humor wordt gebruikt, is daar bij Full Metal Jacket geen sprake van. Soldaat Pyle (een glansrol van Vincent D'Onofrio) wordt zo vernederd door zijn drill sergeant en uiteindelijk ook zijn medesoldaten, dat hij compleet doordraait.

Het dieptepunt beleeft hij op de toiletten van zijn peloton. Wanneer de drill sergeant hem zelfs daar niet met rust kan laten, verdwijnt het laatste stukje menselijkheid in de gebroken Pyle. De waanzin van oorlog was nooit eerder zo voelbaar als in deze beklemmende film van Stanley Kubrick.




Bekijk de afbeelding
Trainspotting
Zelfs de meest doorgewinterde filmkijker moest waarschijnlijk even slikken bij dit moment in Trainspotting. Dankzij zijn drugsgebruik kan Renton zijn grote boodschap niet langer inhouden. Hij is dan ook veroordeeld tot "de smerigste plee van Schotland", met alle gevolgen van dien.

Iedere millimeter van deze kamer lijkt te zijn voorzien van uitwerpselen. Het is dus al lastig genoeg om gewoon naar de WC te gaan. Maar dan verliest Renton ook nog het zakje drugs dat hij in zijn achterste verstopt had...

NieuwsFilm

meest populair