Poll

Poll: Ga jij gelijk naar de bioscoop als de lockdown voorbij is?

Durven we al uit te kijken naar een wereld zonder corona, en geopende bioscopen?

door Bram de Groot om 21:35 in Poll
Steeds meer valt moeilijk voor te stellen dat je met honderden mensen in een bioscoopzaal zit. En met het oplopend aantal besmettingen lijkt de heropening van de Nederlandse zalen nog heel ver weg. Toch zou het kunnen dat over een maand de rust weer terug begint te keren.

Op een zeker ogenblik zullen dan ook de Nederlandse bioscopen hun deuren weer gaan openen. Deze zijn nu vanwege de "bioscoop-lockdown" tot officieel 6 april gesloten. Ondanks dat nog compleet onduidelijk is welke films er dan vertoond worden, kunnen filmliefhebbers dan weer plaatsnemen in de bioscoopstoel voor een paar uur ongestoord te genieten van de projectie op het witte doek.

Ga jij gelijk heen?
Even los van welke films er vertoond worden; zou jij naar de bioscoop gaan als er gelijk weer een film draait die je wilt zien? Bijvoorbeeld een mooie klassieker of een nieuwe film of blockbuster die wel gewoon door de filmstudio wordt uitgebracht in de landen waar de zalen weer opengaan.


Lees ook:
Einde bioscoop-lockdown gelukkig al gestart


Uiteraard is dit geen simpele vraag. Dit ook zeker omdat we nog niet op het hoogtepunt zijn van de coronacrisis in Nederland (en de rest van de wereld). Succes met stemmen en geniet nu vooral thuis van je favoriete films en series of eventueel nieuwe titels via bijvoorbeeld VOD of de verschillende streamingdiensten.22 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ajleppink

Avatar

Vanwege mijn vriendin niet. Zit in de kwetsbare doel groep. :( Dus pas dan nog even op.

Maac

Avatar

Haha, weken achtereen binnen zitten en niets dan films en series kijken en als we weer naar buiten mogen zo snel mogelijk naar de bioscoop. Nee, bedankt.

Rohieth

Avatar

JAAA!!!
Dat is het eerste wat ik ga doen!
First day, First show.

Civilian Supreme

Avatar

In principe wel maar eerst maar eens zien of je dat geld dan niet ergens anders voor nodig hebt.
Verwacht maar niet dat alles dan in 1x verder gaat zoals het was, er zullen veel bedrijven omvallen ook al word er vanuit de overheid financieel gesteund.
De schade zal enorm zijn, helemaal als je naar de landen om je heen kijkt zoals bijvoorbeeld Australie, die alle openbare gelegenheden voor een half jaar sluit.

Gigan72

Avatar

Het leven zal nooit meer het zelfde zijn.
9/11 heeft de wereld veranderd
Het Corona virus ook.
Ook al hebben we het straks onder controle de nasleep er van duurt nog jaren.

Decepticon

Avatar

Ja, voor films als A Quiet Place en Black Widow ga ik z.s.m. naar de bios.

Philmhuis

Avatar

Ja zeker.. Nu bijna een week zonder bioscoop-bezoek voelt zo raar. Afkicken geblazen. Ik zit al (bijna) de dagen af te tellen.

Goov25

Avatar

Als ik een film graag wil zien en hij draait in de bioscoop, ga ik daar naartoe. Dat zal na maanden coronacalyps niet veranderen.

nkwant

Avatar

Waarschijnelijk wel als het weer veilig mogelijk is. en ik ga er vanuit de de zalen dicht blijven zo lang het niet veilig is. Ik heb inmiddels thuis een bioscoopkamertje ingericht met beamer en mediaspeler en chromecast. Hiervoor heb ik nog even de kringloopwinkels afgestruind naar een flinke partij dvd-films om mijn vervangede bioscoop lange tijd van films te voorzien.
Maar als het coronavirus is opgehoepeld uit ons land dan ga ik weer gewoon op het grote scherm kijken.

kokosnoot

Avatar

Hangt puur van de veiligheid af hoe goed het virus weg is uit de samenleving. Ik wacht zeker een maand ofzo als alles officieel weer veilig is omdat ik tot de kwetsbare doelgroep hoor.

Frietgezicht

Avatar

Denk dat handen schudden ook wel even voorbij is. Alleen seks verminderd niet door corona. Maat van mij ontwijkt winkels etc, schud geen handen, enz maar had gisteren wel een 1ste date die eindigde in een wip.

neo123

Avatar

klinkt leuk maar dit gaat nog tijden duren ben ik bang...

Jamal M

Avatar

Mijn filmhart zegt ‘ja’ en mijn gezonde verstand zegt ‘nee’.

Goku32

Avatar

Ja dat is het eerst wat ik ga doen, echt overdreven allemaal dit, dat alles is gesloten en morgen weer open is slaat nergens op. Come on het is een griepje. Het slaat nergens op dit allemaal

Daanminator

Avatar

Nee maar meer omdat het toch uitkomt op netflix mits het een warner film word dan wel.

Civilian Supreme

Avatar

@Goku32
Volg jij het nieuws wel?!
Door deze gedachtengang zitten de ziekenhuizen over een week zwaar in de problemen door een tekort aan ic bedden en worden ze gedwongen keuzes te maken tussen wie leeft en wie sterft. Dit valt overal te lezen.

Master Of Films

Avatar

+1 Civilian Supreme
Jij snapt het. Doet mij deugd dat er toch mensen zijn die hun volle verstand gebruiken en wat zinnigs hier op Filmtotaal posten.

Goku32 "Come on het is een griepje. Het slaat nergens op dit allemaal"
Doe eens normaal mafkees!!! Corona is GEEN griep. Jouw bericht slaat nergens op.

007

Avatar

ik zeg nee want er moet wel een leuke film draaien

Sunspot

Avatar

Ligt aan de films die draaien, en aan anderen

Gigan72

Avatar

@goku
Wat ben jij DOM zeg ...

Zeg je dat ook als straks je oma of opa of je moeder of je vader dood gaat door corona ?

Civilian Supreme

Avatar

@Mof
Af en toe komt er nog wel eens wat zinnigs uit.

NieuwsFilm