Daniel Craig wilde Superman of Spider-Man spelen en geen James Bond

Daniel Craig wilde Superman of Spider-Man spelen en geen James Bond

De vijfvoudig Bond-acteur had eigenlijk andere plannen.

Over een week of twee zou de vijfentwintigste James Bond-film No Time to Die eigenlijk in de bioscopzalen verschijnen. Deze zitten nu op slot en het wachten duurt nu tot november. In die film zien we Daniel Craig voor de vierde keer terugkeren in de huid van 007, nadat hij debuteerde in Casino Royale uit 2006.

De Britse acteur, recent nog te zien in het vermakelijke Knives Out, had voordat hij de geheim agent ging spelen andere plannen. Het liefst had hij een superheld gespeeld. In gesprek met Saga (via Metro) zei de acteur het volgende:


"Mensen vragen me altijd: 'Heb je als kind gedroomd om James Bond te spelen.' Het antwoord is nee. Dat heb ik nooit gedaan. Ik droomde ervan allerlei andere personages te zijn - Superman, Spider-Man, de Invisible Man, zelfs een ouderwetse cowboy. Maar Bond heel wat minder, wat nu ironisch lijkt."

Wel een cowboy!
In de comicverfilming Cowboys & Aliens was Craig overigens te zien als een cowboy, maar in een superheldenfilm dook hij nog niet op. "Ik heb het geluk gehad om een van de beste rollen in de filmwereld te spelen. Het spelen van Bond kent geen nadelen," aldus Craig. Wie weet wordt hij binnenkort benadert door Marvel of DC.

NieuwsFilm

meest populair