Netflix

3 kneitergoede films die nu gewoon op Netflix staan

Ontdek de goudmijn die Netflix te bieden heeft!

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Netflix
Netflix heeft honderden films in zijn catalogus staan. Soms zie je dan ook door de bomen het bos niet meer. Wij hebben door de catalogus heen gesnoeid en vandaag wederom drie interessante, sterke films - die dus gewoon op Netflix staan - voor je op een rijtje gezet.

Edge of Tomorrow (2014)
Regie: Doug Liman | Cast: Tom Cruise, Emily Blunt, Bill Paxton, e.a.
In de nabije toekomst wordt de aarde aangevallen door buitenaardse, spinachtige monsters. Kantoormajoor William Cage wordt, tegen zijn wil, naar het front gestuurd. Daar sterft hij al binnen enkele minuten. Toch ontwaakt hij weer: Cage is in een tijdsloop beland en beleeft de slag iedere keer opnieuw. Samen met supersoldate Rita Vrataski probeert hij in vele pogingen de ruimtewezens te verslaan.

Moonlight (2016)
Regie: Barry Jenkins | Cast: Ashton Sanders, Mahershala Ali, Naomie Harris, e.a.
Chiron, een homoseksuele Afro-Amerikaanse jongen, groeit op in een van de ruigste buurten van Miami. Zijn moeder is aan crack verslaafd, en zijn enige rolmodel is een drugsdealer. In verschillende fasen van zijn leven probeert Chiron zichzelf en zijn plaats op de wereld te ontdekken.

I Am Legend (2007)
Regie: Francis Lawrence | Cast: Will Smith, Alice Braga, Marin Ireland, e.a.
Een verschrikkelijk virus heeft mensen in lichtschuwe, bloeddorstige monsters veranderd. Kolonel Robert Neville blijkt als een van de weinigen immuun te zijn. Samen met zijn hond dwaalt hij rond door het uitgestorven New York. Neville heeft zich als missie gesteld een geneesmiddel te vinden waarmee de epidemie bestreden kan worden.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

baron nostalgia

Avatar

I am legend een top film? ???????? wat een bout film will smith is een top acteur maar deze film was gruwelijk slecht

Decepticon

Avatar

Ja, I Am Legend is een topfilm. Het verhaal en de vertelling van het verhaal. Het acteerwerk, met name van de one man show van Smith. En de uitwerking van zijn personage. De cinematografie en set design zijn heel mooi en niet te vergeten, de actie.
Het enigste waar ik en de meeste liefhebbers over vallen, zijn de cgi geïnfecteerden. Daar hadden ze echte acteurs voor moeten gebruiken. Of ze hadden meer geld en tijd moeten steken in de cgi van de hoofden/gezichten.

Frietgezicht

Avatar

I Am Legend is best een sterk filmpje tot hij gered wordt en niet alleen blijkt. Zwakke finale.

Edge of Tomorrow was ik positief verrast door. Had eigenlijk niet veel ervan verwacht maar wat een goede film bleek het.

Dat Moonlight de oscar voor beste film gekregen heeft is lachwekkend.

Rohieth

Avatar

Het idee achter I Am Legend is geweldig. Executie is ook wel goed. Enige probleem is dat ik niets voel voor Will Smith's karakter in de film. Is vrij emotieloos, en probeert heel hard om dat niet te zijn. Daarbij is zijn achtergrond (hij verliest zijn dochter en kind) vrij cliché en niet genoeg om de nodige emoties bij mij op te wekken.

TheWatcher

Avatar

Eens met Decepticon betreft I am Legend,
Eens met Frietgezicht betreft Edge of Tomorrow,
Moonlight was een 'verhaal' dat niet eerder werd "belicht/besproken" noem het "wokeness" vandaar zijn oscars Smiley face

adofmirosch

Avatar

Ik heb moonlight toevallig vandaag gezien, vond het een prima film.

adofmirosch

Avatar

Als je kijkt naar welke films vroeger de oscars wonnen voor beste films en dat vergelijk met die van nu dan kan je de oscars bijna niet serieus meer nemen. Het is van bekende Blockbusters als, Lord of the rings, Gladiator, Braveheart en Schindler's List gegaan. Naar woke films als Moonlight, Greenbook en Slumdog Millionairs. Hoewel ik de moderne oscar films meestal nog best te pruime vind, Zijn de films bijlange na niet zo memorabel als een lord of the rings film.

Jamal M

Avatar

I Am Legend kent een zeer zwakke derde act, die alles wat er daarvoor is opgebouwd in de film neerhaalde
Scoort **

Gandolfini

Avatar

@Frietgezicht, uit het hoofd, dus kan het mis hebben : volgens mij wordt hij niet gered. Director's Cut heeft een ander einde, en daarin wordt hij wel gered.

Frietgezicht

Avatar

@ Gan, ik denk dat jij echt het einde bedoeld en of hij sterft of overleeft. Ik bedoel meer als hij in die auto gered wordt door die vrouw. Vanaf dat moment waar hij dus niet alleen bleek vond ik het wat minder worden.

Amazigh88

Avatar

Frietgezicht dat komt omdat ze daar een agenda hebben daarom heeft moonlight een Oscar gewonnen

Effie

Avatar

@adofmirosch Haha "vroeger", je noemt films op van tussen 1993 en 2001. Ja dat is inderdaad "van vroeger". Ik moet lachen omdat ik me hierdoor weer eens realiseer hoe oud ik ben...

Bilbo

Avatar

I Am Legend is toffer verfilmd als The Last Man On Earth in 1964, met Vincent Price in de hoofdrol. Zelfde bronmateriaal (Richard Mathesons boek). Deze staat uiteraard niet op Netflix, maar is in zijn totaliteit wel op YouTube te vinden.

Gandolfini

Avatar

@Frietgezicht, ah OK. Duidelijk

NieuwsFilm

meest populair