Christopher Nolan:  "Help de bioscopen als deze crisis voorbij is"

Christopher Nolan: "Help de bioscopen als deze crisis voorbij is"

Het coronavirus doet de filmwereld pijn, maar ieder kan zijn steentje bijdragen.

De filmwereld krijgt een flinke klap te verduren. Zo zijn o.a. al allerlei grote films uitgesteld en liggen momenteel alle producties stil, die dus ook allemaal heel wat vertraging zullen oplopen. Hier hoort misschien eveneens Christopher Nolan's Tenet tussen. De regisseur liet zich over het probleem uit.

In een recente essay heeft de wereldberoemde regisseur, o.a. ook bekend van Inception en Interstellar, het opgenomen voor alle Amerikaanse bioscopen die momenteel gesloten zijn: ''De meeste mensen associëren films in de eerste plaats met de sterren, de studio's, de glans, maar het gaat veel verder dan alleen dat''.

''De filmsector gaat over iedereen: de mensen die snacks verkopen, de projector bedienen, tickets controleren, films programmeren, advertentieruimte verkopen en de toiletten schoonmaken. Dat zijn gewone mensen, van wie het merendeel per uur betaald krijgt en geen vast loon ontvangt''. vervolgt hij. ''Ze verdienen hun brood door te werken op een plek waar we met z'n allen kunnen samenkomen''.

Hulp nodig
''Bioscopen zijn een essentieel onderdeel van het sociaal leven. Ze verschaffen banen aan velen en entertainment aan iedereen. Mijn werk als filmmaker kan nooit compleet zijn zonder al deze bioscoopmedewerkers en de bezoekers die zij verwelkomen''.

Nolan zegt dan ook dat de bioscopen, overal ter wereld, na de huidige crisis bezoekers meer dan ooit nodig zullen hebben. ''Er zal meer dan ooit nood zijn aan samen leven, liefhebben en lachen. Zo kunnen we de lokale en de nationale economie steunen. We zijn het verschuldigd aan de medewerkers van de filmsector, maar ook aan onszelf, omdat wij nodig hebben dat wat films ons kunnen bieden''.

NieuwsFilm

meest populair