'The New Mutants' in veel opzichten baanbrekende Marvel-film

'The New Mutants' in veel opzichten baanbrekende Marvel-film

De eerste Marvel-film met homoseksuele personages bijvoorbeeld.

The New Mutants heeft met de ene na de andere tegenslag te maken gehad. Toen Fox eenmaal in handen kwam van Disney, leek de film zelfs helemaal verdoemd, maar er kwam toch een releasedatum.

Afgelopen week werd de film natuurlijk weer uitgesteld, ditmaal door het coronavirus dat veel bioscopen over heel de westerse wereld gesloten houdt. Desondanks blijft The New Mutants in veel opzichten een baanbrekende Marvel-film.

Heel veel nieuws
Schrijver Knate Lee vertelt dat de film veel dingen voor het eerst doet. "Het voelt als de perfecte tijd voor een superheldenfilm die wat intiemer en claustrofobischer is. En we hebben nog altijd zoveel dat we als 'eerste' doen: we zijn de eerste Marvel-horror, de eerste die een homoseksuele releatie laat zien. Zelfs al zijn we laat, we verslaan nog steeds iedereen."

The New Mutants is een horrorfilm die draait om vijf jonge mutanten. Zij ontdekken hun krachten terwijl ze tegen hun zin in een geheime faciliteit gevangen zitten. Ze vechten daar om te ontsnappen aan hun eigen zondes uit het verleden én om zichzelf te redden.

NieuwsFilm

meest populair