Video

De Russische roulette-scène uit 'The Deer Hunter' blijft zeer schokkend

Zo'n scène die je nooit zult vergeten.

door Bram de Groot om 09:24 in Video
Gisteren zag je misschien de grootse veldslag uit Warcraft: The Beginning uit 2016 en nu hebben we hieronder een pittige scène uit een bekend oorlogsdrama uit eind jaren 70.

Onderstaande scène zit uiteraard in The Deer Hunter uit 1978 van regisseur Michael Cimino, ook bekend van Thunderbolt and Lightfoot uit 1974 met Clint Eastwood.

In de clip zie je hoe Michael en Nick, gespeeld door respectievelijk Robert De Niro en Christopher Walken, gedwongen worden om Russische roulette-scène te spelen.

Russische roulette-scène
De scène is een omslagpunt in de film die vijf Oscars won, waaronder voor Beste film, en brengt de kijker in één klap naar de Vietnamoorlog. Het Russische roulette komt de Vietcong-soldaten overigens duur te staan, maar het is ook een belangrijk ingrediënt van de rest van de klassieker.

Heb jij de film gezien, en zou je hem zo nog een keer kunnen kijken?Eerdere clip:
De veldslag uit Warcraft (2016)18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Er zullen vast een paar liefhebbers zijn van dit overgewaardeerde filmpje maar ik vond het een slechte film. Eieren zien koken is boeiender. Verschrikkelijke zit.

De russian roulette is ook matig omdat de karakters niet interessant waren.

Mas7

Avatar

Fantastische film, fantastische intense scene: toen ik ‘m voor het eerst zag, ging mijn hart tekeer. Fantastisch spel van DeNiro en Walken.

Grootste manco voor veel filmliefhebbers is het wat trage tempo.

Maar de film is echt een klassieker en gezien het jaar waarin hij is gemaakt Met de Vietnam oorlog nog vers in Het geheugen, was dit een film die erin hakte.

TearsinRain

Avatar

Ondanks de lange speelduur kan ik deze film telkens weer kijken zonder dat ie verveeld. Het trieste beeld van de Amerikaanse maatschappij en het effect van een oorlog op die maatschappij vind ik zo authentiek in beeld gebracht. Blijft indrukwekkend.

Mav Damian

Avatar

Staat nog op mijn kijklijst, maar blijkbaar is dit een one hit film van de regisseur.

Frietgezicht

Avatar

@ Magic, haha idd, stuk beter! Smiley face

Jamal M

Avatar

Heerlijke trage film met een typische working class samenleving in een staalfabriek dorpje. Jong, hard werkende jongemannen die plots naar de andere kant vd wereld moeten om een oorlog te gaan vechten die niemand begrijpt. De Niro speelt een vreemde gekke man. Zie de scene als M.Streep een welkoms feestje heeft gepland en De Niro niet op komt dagen door tegen de taxi chauffeur te zeggen ‘rijd maar door’. Hij was ondoorgrondelijk een raadsel in z’n doen en denken, love it!

John Wayne

Avatar

De film is inderdaad traag, maar treft je als een mokerslag op momenten dat het ertoe doet. De film was destijds een wereldwijd succes. Wie een actievolle oorlogsfilm a la Rambo verwacht komt bedrogen uit. Hier werd voor het eerst getoond in welke hel, gewone Amerikaanse soldaten terecht kwamen, zonder een kans om te winnen.
Na het winnen van de Oscar voor Beste Regisseur en Beste Film, kreeg Cimino van United Artists alle ruimte en geld om een nieuw epos te maken, t.w. Heaven's Gate. Die film geldt nog steeds als een van de grootste flops uit de filmgeschiedenis en tekende voor het faillissement van United Artists. Michael Cimino was daarna persona non grata in Hollywood.

adofmirosch

Avatar

Nooit van gehoord, maar het lijkt me een toffe film.

xarkov

Avatar

Deze film een speelfilm drama Frietgezicht. Daarom trek je hem mss niet.

Angelo1979

Avatar

Zeer goede film.

Zo ook “Thunderbolt and Lightfoot”.

Frietgezicht

Avatar

@ Xarkov, goed argument ja, dat zal het zijn!

Monojaxx

Avatar

Ik heb hem nog nooit gezien. Maybe wel interessant als ie een keer langskomt op Netflix of Prime.

Sunspot

Avatar

Goeie film

Frietgezicht

Avatar

Mono, laat maar weten wat je ervan vindt. Bereid je voor op bagger!

Monojaxx

Avatar

@Frietje

Ga ik doen gozer! Hij zal vast niet kunnen tippen aan Alien en Aliens.

NieuwsFilm

meest populair