Algemeen

'Birds of Prey' bereikt toch hoogtepuntje aan bioscoopkassa's

Ondanks de lege zalen een financiële opsteker voor de DC-film.

door Bram de Groot om 08:45 in Algemeen
Na de kassuccessen Aquaman uit 2018 en Joker uit 2019 bleek de DC-film Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) geen doorslaand succes. Er was een redelijk ontvangst onder de critici, maar het publiek liep er niet echt warm voor.

Afgelopen weekend boekte Cathy Yans film in het superheldengenre toch een succesje door voorbij te gaan aan de 200 miljoen dollar wereldwijd. En dit ondanks dat in vele grote filmlanden geen bioscopen open zijn.

Mijlpaal voor Birds of Prey
De grens van 200 miljoen dollar werd bereikt doordat in Japan de bioscopen gewoon open zijn. Het coronavirus lijkt daar geen grip te krijgen op de Japanse bevolking. Sinds begin maart is het aantal besmette personen nauwelijks gegroeid.

Birds of Prey rond voornamelijk Margot Robbie's Suicide Squad-personage Harley Quinn haalde sinds de première verleden week zo'n 7 miljoen dollar op. In vele andere landen verschijnt de film vervroegd via Premium Video on Demand. In Nederland is dat op 16 april.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SunChaser

Avatar

200 miljoen wereldwijd is een flop

gefeliciteerd

Blablazer

Avatar

Ik ga de film zeker op bluray aanschaffen zag er erg leuk uit ben niet echt een bioscoopganger. De laatste film die ik gezien Once upon a time in Hollywood topfilm.

Steve-O

Avatar

Het was een oké filmpje

Denk dat het toch vooral de R rating is geweest die hem nekte

NieuwsFilm

meest populair