Deze geliefde Disney film 'voorspelde' de huidige situatie

Het is natuurlijk toeval, maar dat mag de pret niet drukken.


Animatieserie The Simpsons staat erom bekend dat er regelmatig fragmenten opduiken die de toekomst lijken te voorspellen. Toeval natuurlijk, maar wel erg leuk. En nu blijkt dat ook Disney er wat van kan.

Dankzij de maatregelen tegen corona - en dan met name quarantaine - kwam de laatste dagen Tangled (in Nederland uitgebracht als Rapunzel regelmatig voorbij op social media. Helemaal alleen in haar hoge toren is 'social distancing' bij haar dus wel in orde.

Maar daar houdt het niet op. Het koninkrijk waaruit ze ontvoerd werd, heet namelijk... Corona! Rapunzel wordt dus letterlijk geïsoleerd tegen de invloed van Corona.

Kroon
Helemaal gek is dat natuurlijk niet, aangezien 'corona' kroon betekent. Het is dus uitermate geschikt voor een rijk waar een koning regeert. Dat neemt niet weg dat deze toevalligheid wel erg grappig is.

Tangled draait om een prinses die wordt ontvoerd door een gemene heks. Die wil Rapunzels magische haar gebruiken om eeuwig jong te blijven. Maar dan breekt de inmiddels opgegroeide Rapunzel uit en ontdekt ze de boze buitenwereld.

Hopelijk zitten wij niet net als Rapunzel achttien jaar lang opgesloten en kunnen we snel weer genieten van de buitenlucht.

NieuwsFilm

meest populair