'Star Wars' onthult eindelijk wat met het lichtzwaard van Luke Skywalker is gebeurd

Het was een "story for another time", maar dat wordt nu pas verteld.

Het was een "story for another time". Maz Kanata gaf het lichtzwaard van Luke Skywalker aan Rey in Star Wars: The Force Awakens en wilde niet uitleggen waar ze dat vandaan had.

We hoopten daar in de films antwoord op te krijgen, maar dat bleef uit. Gelukkig zijn er nog de comics en die bieden dan ook eindelijk een antwoord. Het lichtzwaard ging verloren in de film The Empire Strikes Back. Fans vroegen zich dus af waar het in de dertig jaar tussen de twee films gebleven was.

Een antwoord
Gelukkig geeft een nieuwe comic ons nu antwoord op die vragen. We komen erachter dat Luke, Lando en Leia naar Cloud City zijn gereisd, elk met zo hun eigen doelen. Luke wilde natuurlijk zijn zwaard terugvinden, maar de jonge Jedi besloot dat te laten zitten toen hij in de Force kon voelen dat zijn vrienden in de problemen waren gekomen.

Het lichtzwaard wordt uiteindelijk op een afvalberg gevonden door een Ugnaught. Die zal het uiteindelijk op de zwarte markt verkocht hebben aan Maz, die het vervolgens bewaard heeft voor het moment in de film.


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair