Algemeen

'Star Wars' onthult eindelijk wat met het lichtzwaard van Luke Skywalker is gebeurd

Het was een "story for another time", maar dat wordt nu pas verteld.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Het was een "story for another time". Maz Kanata gaf het lichtzwaard van Luke Skywalker aan Rey in Star Wars: The Force Awakens en wilde niet uitleggen waar ze dat vandaan had.

We hoopten daar in de films antwoord op te krijgen, maar dat bleef uit. Gelukkig zijn er nog de comics en die bieden dan ook eindelijk een antwoord. Het lichtzwaard ging verloren in de film The Empire Strikes Back. Fans vroegen zich dus af waar het in de dertig jaar tussen de twee films gebleven was.

Een antwoord
Gelukkig geeft een nieuwe comic ons nu antwoord op die vragen. We komen erachter dat Luke, Lando en Leia naar Cloud City zijn gereisd, elk met zo hun eigen doelen. Luke wilde natuurlijk zijn zwaard terugvinden, maar de jonge Jedi besloot dat te laten zitten toen hij in de Force kon voelen dat zijn vrienden in de problemen waren gekomen.

Het lichtzwaard wordt uiteindelijk op een afvalberg gevonden door een Ugnaught. Die zal het uiteindelijk op de zwarte markt verkocht hebben aan Maz, die het vervolgens bewaard heeft voor het moment in de film.
13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Makkelijk hoor voor star wars om zo plot gaten te vullen. Gelukkig weet ik wel beter en zijn al die comics, tekenfilms en games niet canon.

jordicraft

Avatar

tis allemaal canon... adofmirosch helemaal The Clone Wars serie. Je bent niet speciaal, je kan ofc altijd onderhandelen met die comics. Maar de games en series zijn allemaal canon

adofmirosch

Avatar

Nope, Films zijn films. Je kan niet van live action in eens na animatie gaan, van animatie weer gaan naar strips en van strips na boeken en van boeken na games etc.
Hartstikke leuk voor je dat je in een bubbel leeft waarin al die dingen bij elkaar horen. En sure als je je zo dan kan beschrijven als "echte star wars fan" moet je dat lekker doen

De films zijn in het zelfde universe als de games,cartoons en comics ja. Andersom is dat niet het geval. Het zelfde als de MCU series en de MCU films.

De normale star wars kijker telt al die zooi niet eens mee, hoe goed het ook is.
Dat Darth maul leeft is een plot gat, Boba fett is dood en ga zo maar door.

Darthmar

Avatar

Maar waar is zijn groene lichtzwaard?

Master Of Films

Avatar

adofmirosch "De normale star wars kijker telt al die zooi niet eens mee, hoe goed het ook is."
Ik zou zeggen de normale bioscoopbezoeker.

Ben het geheel eens met adofmirosch.
Het is toch te zotte dat andere media (zoals comics) plotgaten moeten gaan invullen voor een hoofdfilm! De Star Wars comics, boeken, tekenfilms en games zouden de boel moeten gaan verrijken met nieuwe werelden, nieuwe karakters e.d. Niets voor niets heette het vroeger EXPANDED UNIVERSE! Of in Lucas woorden een zandbak voor Star Wars fans.

Het was een "story for another time". Maz Kanata gaf het lichtzwaard van Luke Skywalker aan Rey in Star Wars: The Force Awakens en wilde niet uitleggen waar ze dat vandaan had.
Dit is dus ook een goed voorbeeld van slecht script schijven. Want hier maakte J.J. duidelijk een set-up (vraag), maar heeft het niet afgemaakt dmv antwoorden. Ook niet in andere Star Wars vervolg film(s).

De serie Lost had hier ook last van. Men wist op een gegeven moment niet eens de antwoorden op allerlei set-ups die ze daarvoor hebben plaats gevonden. Een typisch J.J. Abrams kwaaltje. Creeer een mysterie box, maar blijf het antwoord schuldig.

Nee, we moeten het boek van Rise doen en ook nog eens deze comic gaan lezen. Niet geheel toevallig verschijnen dit soort media dingen na de film!! Niet daarvoor of tijdens, maar ver na de film. Niet vanwege spoilers. Welnee. Het zijn reacties, omdat ze er uiteindelijk toch achter komen wat voor fouten ze hebben gemaakt. Proberen ze op die manier de boel recht te breien en tevens slaatje te slaan om wat extra te verdienen van al die hardwerkende Star Wars fans.

Ja daag. Ik beoordel de/een film nog steeds op de/een film. Andere media haal ik er niet bij. Of het canon is of niet.

Frietgezicht

Avatar

@ Adofmiroschjubileumosch, +1. Je hebt gelijk, lekker laten lullen in die stripboeken etc en iedereen die erin gelooft ook.
Anders was Chewbacca al gestorven doordat die een kopstoot kreeg van een planeet ofzo.
Officieel is The Clone Wars serie nog wel canon(wat wel leuk is voor de kids maar de gemiddelde filmkijker overslaat) maar voor de rest is NIKS canon:

Lucasfilm has just issued a statement saying that the entire Expanded Universe is no longer official canon.

This may sound like a pretty brutal decision for the Star Wars losers that took all the canon serious, but it was unavoidable. Spanning decades of novels, comics, video games, and more, the Expanded Universe is now too vast and complex to tie into a new trilogy of movies that will have to be accessible to new viewers. Until recently the Expanded Universe fleshed out hundreds of sequels to the original trilogy and beyond, but the arrival of Episodes VII to IX inevitably puts a stop to that. After all, LucasFilm was never going to make a big-screen adaptation of a series of tie-in novels published in the 1980s.

Rather than being some kind of epic disaster for old-school nerds, this is basically what the big-name superhero comics have been doing for years: hitting the reset button to make way for new stories.

Plus, there’s the fact that even most Star Wars nerds haven’t consumed every aspect of the Expanded Universe, never mind the people who are working on the new movies. George Lucas has famously never read any of the novels published under the umbrella of his own franchise, although details from earlier Expanded Universe novels did occasionally make their way into the movies by other routes.

As of now, the official Star Wars canon consists of the six existing movies and the recent kids show Clone Wars TV series. “These stories are the immovable objects of Star Wars history, the characters and events to which all other tales must align,” explained the announcement on StarWars.com.

Bron : dailydot.com

Inmiddels is The Mandalorian ook canon.

En zodra ze dingen uit die Clone Wars cartoon willen gebruiken in de films zeggen ze hetzelfde als met die andere zooi waar mensen jaren in gelooft hebben ; Yo Star Wars nerds, thanks voor het kopen en kijken van al die series, boeken, strips en games maar het is geen canon meer. Pech joh! Groetjes

Lurch

Avatar

Wat een onzin dat het EU te complex zou zijn. Het had juist een prachtige springplank kunnen zijn om een aantal van die karakters uit het EU in de nieuwe films te introduceren. Maar nee, die egotrippers wilden waarschijnlijk niet werken met iets wat andere schrijvers hadden verzonnen (hoe goed ook) dus bedenken ze deze smoes. Eerder was het vanwege de onacceptabele dood van Chewie in het EU, en nu komen ze hiermee.
Wat een prutsers. Dit komt nooit meer goed.

jordicraft

Avatar

De strips bestaan als sinds de jaren 80, en The Clone Wars is gemaakt door George Lucas. Idk als je denkt dat The Clone Wars geen star wars is ben je gwn ignorant

adofmirosch

Avatar

Natuurlijk is The clone wars star wars... Lord of the rings is het niet ;)

Hiss

Avatar

Tjonge, wat een spectaculaire manier om die lightsaber van Cloud City naar Maz Kanata te schrijven. Daar zal vast lang over nagedacht zijn.

Chrisselshizzel

Avatar

@jordicraft je hebt helemaal gelijk gozer .

TheWatcher

Avatar

Hahahaha @adof,friet en MoF, jullie hebben alle 3 gelijk, maar de echte reden van deze hele uitroeiing is het feit dat ze Lucas nog steeds een deel van het opbrengst moeten afstaan voor het gebruik van de personages en alles wat met SW te maken had voordat hij het verkocht.

NieuwsFilm

meest populair