Algemeen

Gaat deze opvallende actrice Furiosa spelen in de 'Mad Max' spin-off?

Anya Taylor-Joy wordt gezocht voor de rol.

door Bram de Groot om 07:20 in Algemeen
In het visueel ijzersterke Mad Max: Fury Road uit 2015 zagen we actrice Charlize Theron als Imperator Furiosa. Ze werd een van de helden in de film en ze lijkt nu een eigen film te krijgen, echter zonder Theron.

Volgens Variety is de opvallende actrice Anya Taylor-Joy in beeld voor de rol van een jongere Furiosa. Regisseur George Miller werkt namelijk aan een prequelfilm rond dit personage. De film zou zich afspelen nog voordat ze een Imperators wordt van Imortan Joe, te zien in Mad Max: Fury Road.

Ook andere kandidaten
De actrice uit films als The New Mutants en Glass is niet de enige kandidaat. Ook Jodie Comer zou in beeld zijn voor de rol. Acteur Yahya Abdul-Mateen II (Watchmen and Aquaman) werd recent in verband gebracht met de mannelijke hoofdrol.

De opnames voor de vijfde Mad Max-film zouden in 2021 moeten aanvangen en dan zou deze in 2022 in de bioscoop verwacht kunnen worden. De meest recente film met Taylor-Joy is Emma.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

milo007

Avatar

De actrice is me quasi onbekend, Theron vond ik wel zeer goed als Furiosa. Mad max: Fury Road vond/vind ik nog steeds 1 vd beste actiefilms van de laatste jaren, hopelijk kan de prequel eraan tippen en verneukt hij niet de legacy vn deze franchise.

Mas7

Avatar

Hier zit ik niet op te wachten.

Het betreft het uitmelken van het personage Furiosa. Haar rol en betekenis in Fury Road was top.

Laat het daar dan ook bij.

ridjieddo

Avatar

Mav Damian +1
Ik zie haar eigenlijk liever als een nieuw personage in een Mad Max vervolg met Tom Hardy.

centr1no

Avatar

Mas7 "Het betreft het uitmelken van het personage Furiosa. Haar rol en betekenis in Fury Road was top.
Laat het daar dan ook bij. "
Heeft het karakter Furiosa überhaupt een dusdanige populariteit dat het een eigen films rechtvaardigd?
Normaal zou een backstory van zo'n karakter in een film zitten als flashbacks.
Als Max en Furiosa elkaar op een later tijdstip tegenkomen en geconfronteerd worden met bad guys uit Furiosa's verleden.
In deze tijd wordt echter ieder excuus aangegrepen om een film met een vrouwelijke hoofdrol te maken.
Aks het wederom een slap verhaal met veel absurde actie wordt, hoe goed die actie ook in beeld wordt gebracht, dan hoeft het voor mij ook niet.

Pepej

Avatar

Een film over haar heeft mijn inziens alleen een bestaansrecht met Theron aan boord, het lijkt toch haar vertolking te zijn waardoor hier over gedacht wordt.
Zoals hierboven werdt geopperd liever deze actrice in een andere rol in een nieuwe Mad Max

Molemanski

Avatar

Sinds gister seizoen 5 van peaky blinders gezien en tot mn verbazing zat ze daar ook in. Prima actrice maar ik vond Theron steengoed als Furiosa

Maac

Avatar

Ik vind Fury Road een geweldig vermakelijke actiefilm, maar zeker niet vanwege de karakterontwikkeling. Ja, Furiosa overschaduwt Mad Max in dit deel, maar dat betekent niet dat zij nou zo goed was uitgewerkt.
Zolang George Miller op de regiestoel zit heb ik er vertrouwen in dat ik de film wil gaan zien, maar een Mad Max-film zonder een prominente rol voor Mad Max geniet niet mijn voorkeur. Dan heb ik na Fury Road liever een film waarin Mad Max weer gewoon het karakter is dat 'ie verdient te zijn. Da's de beste kans dat de franchise weer een goede 'mannenfilm' erbij krijgt.

NieuwsFilm

meest populair