Algemeen

Nog twee Disney-films razendsnel beschikbaar!

Het PVOD-schap wordt snel ruim gevuld.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Onlangs werd bekend dat de sprookjesfilm Frozen II, de Pixar-film Onward en het slotstuk Star Wars: The Rise of Skywalker een snelle(re) PVOD-release krijgen i.v.m. de sluiting van de wereldwijde bioscoopzalen en nu heeft Disney opnieuw twee films naar het online kanaal gestuurd.

Het betreft de prijzige familiefilm The Call of the Wild van 20th Century Studios en de komedie Downhill van Searchlight Pictures.

Walt Disney Studios zet de film nog niet gelijk op Disney+, maar geeft deze eerst nog een kans via Premium Video on Demand, met waarschijnlijk een Noord-Amerikaanse huurprijs van respectievelijk 9,99 en 14,99 dollar voor 48 uur.


Ook in Nederland?
Het is onbekend of de films snel in Nederland via het PVOD-schap verschijnt. Vooralsnog staan ze nog niet aangekondigd op de verschillende PVOD-aanbieders.

Recent plaatsten we al een overzicht van alle films die versneld beschikbaar komen via Premium Video on Demand. Zit jij op één van de films te wachten?16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

milo007

Avatar

Verschrikkelijk die huurprijs vn 9,99. Toont meteen hoeveel "liefde" Disney heeft voor haar abonnees.

Rich Art

Avatar

@milo007: heeft niks met liefde te maken. Disney is een commercieel bedrijf dat ook gewoon zijn geld wil verdienen. Tis geen filantropische instelling die alles maar gratis blijft aanbieden. Vind de snelle releases van Frozen II en Onward al bijzonder schappelijk van ze.

jeff1983

Avatar

Een tientje voor een film die nog in de bioscoop draaide is toch hartstikke schappelijk? Ik zou het aan een film die ik echt heel graag wil zien wel uitgeven. De prijzen van 16,99 of duurder gaan mij ook te ver, maar logisch dat studio's het vragen.

Master Of Films

Avatar

milo007 "Toont meteen hoeveel "liefde" Disney heeft voor haar abonnees."
Welke abonnees? Bedoel je die van D+? Deze films komen voorlopig niet op D+.

Premium Video on Demand waar je dit soort nieuwe films kunt huren voor de hoofdprijs is beschikbaar op de Amerikaanse iTunes, Amazon Prime Video, Vudu, Google Play & FandangoNow.

milo007

Avatar

Als commercieel bedrijf denkt Disney in mijn ogen dan toch niet echt commercieel. Indien er een geïnteresseerd publiek is voor deze nieuwe flik met Han Solo dan zouden ze er goed aan doen deze meteen op Disney plus te zetten. Op deze manier kunnen ze potentiele nieuwe klanten overtuigen om hen te abonneren op hun streaming kanaal. Dan krijgen ze niet 1x een tientje (eigenlijk minder want premium on demand vraagt natuurlijk ook een percentje) maar elke maand een tientje indien het kanaal de klant bevalt. mensen die reeds klant zijn zullen dan ook minder snel twijfelen om hun abonnement op te geven omdat er een resem nieuwe content bijkomt.

Het feit dat D+ niet over de film beschikt wil volgens mij zeggen dat Disney gn vertrouwen meer heeft in het slagen van dit filmpje (en wel in Onward die trouwens zowel via D+ als OD beschikbaar wordt) en dat ze bijgevolg gn potentiele klanten kunnen koppelen aan D+ en bijgevolg dus geen geld ruiken. Dus dan maar uitmelken via on demand.

Ik geef toe dat "liefde" mss niet het meest gepast woord was in deze context, maar is dat niet juist waar Disney voor staat?

Nu ja uiteindelijk is Disney gwn een flutbedrijf gerund door een stel idioten zoals Kennedy die zelf niks meer origineel kan maken en in plaats daarvan grote potentievolle films verneukt denk maar aan franchises zoals Star Wars, Indiana Jones en zelfs de allereerste Pirates film die Oscarfavorieten waren. Wanneer heeft Disney voor het laatst nog eens een belangrijke Oscar gewonnen of een legendarisch personage afgeleverd?

Luizelgespuizel

Avatar

Wel heel optimistisch om te zeggen dat ze die films eerst nog een kans willen geven op VOD platformen voor het op D+ komt. Ze hopen natuurlijk dat in de periode voor het op D+ verschijnt genoeg idioten zijn die het nog zullen huren, heeft niks met kansen geven te maken.

Rich Art

Avatar

milo007 "Als commercieel bedrijf denkt Disney in mijn ogen dan toch niet echt commercieel. Indien er een geïnteresseerd publiek is voor deze nieuwe flik met Han Solo dan zouden ze er goed aan doen deze meteen op Disney plus te zetten."
Klopt. Alleen het is voor hen voordeliger om er eerst nog wat meer aan te verdienen, voordat de film op Disney+ verschijnt. Want eenmaal op D+ levert ie los niks meer op.

milo007 "Het feit dat D+ niet over de film beschikt wil volgens mij zeggen dat Disney gn vertrouwen meer heeft in het slagen van dit filmpje (en wel in Onward die trouwens zowel via D+ als OD beschikbaar wordt)."
Vergeet niet dat Onward nog even flink heeft kunnen draaien waarmee de film meer geld heeft binnen kunnen halen dan de film met Ford. Situatie waarin beiden films gedraaid hebben is dus anders.

milo007 "Ik geef toe dat "liefde" mss niet het meest gepast woord was in deze context, maar is dat niet juist waar Disney voor staat?"
Al jaren niet meer... :P

milo007 "Wanneer heeft Disney voor het laatst nog eens een belangrijke Oscar gewonnen of een legendarisch personage afgeleverd?"
Wat vindt je belangrijk? De Oscar voor beste animatie, toch de belangrijkste tak van Disney (Lucas en Marvel vallen onder Disney, dat is wat anders), gaat de laatste jaren steevast naar Disney. En legendarische personages... Het kan aan mij liggen, maar volgens mij heeft een Elza de laatste jaren aardig haar stempelen weten te drukken.

milo007

Avatar

@Rich Art Persoonlijk vind ik Elsa nu niet zo geweldig maar er valt idd niet te ontkennen dat Disney top is in animatiefilms. De film van Ford draaide wel langer dan Onward, vandaar dat ik stelde dat ze gn vertrouwen meer hebben in dat flikje.
Tja mss liet ik me even gn door men persoonlijke afkeer van Disney.

Btw: hoe kun je citaten van andere overpakken, lijkt me interessant om te kunnen hahah

Rich Art

Avatar

Gebruik [ quote=Rich Art ] dan de tekst en sluit af met [ /quote ]

Wel zonder de spaties, bij de quote code. Gaat je lukken. ????

Maareh.. Onward draaide toch eerder? Was mijn idee in ieder geval..

milo007

Avatar

richart " Maareh.. Onward draaide toch eerder? Was mijn idee in ieder geval.."

Call of the wild 21/02 en Onward 06/03 (id states althans= belangrijkste afzetmarkt)

Sharky13

Avatar

Ik vond vroeger het boek 'call of the wild' geweldig. Daaromm vind ik het enorm jammer dat dit zo'n CGI film geworden is, lijkt mij daarom helemaal niets. Ook al snap ik ook wel dat dit bijna onmogelijk was geweest met een echte hond Smiley face

gbfan

Avatar

Maak dan 2uur beschikbaar voor 5 euro :P

centr1no

Avatar

milo007 "Het feit dat D+ niet over de film beschikt wil volgens mij zeggen dat Disney gn vertrouwen meer heeft in het slagen van dit filmpje (en wel in Onward die trouwens zowel via D+ als OD beschikbaar wordt) en dat ze bijgevolg gn potentiele klanten kunnen koppelen aan D+ en bijgevolg dus geen geld ruiken. Dus dan maar uitmelken via on demand."
Leuk verzonnen, maar het is allemaal bijzaak.
Films zijn korte-termijn investeringen. De grote bulk geld komt de eerste weken na de release binnen. Als een film uit de bioscoop is nemen de distributiemaatschappijen het over en is de opbrengst voor de productiemaatschappijen nog maar minimaal.
Zeker bij streamingdiensten verdwijnt een eventueel direct aan een bepaalde film toe te schrijven winst ( door bijv. verhoging van abonnees) in een grote hoop en levert de film in de boeken helemaal niets meer op.
Maar andere distributiepartijen betalen fors voor de rechten een film vanaf een bepaald moment beschikbaar te hebben.
Voor de productiemaatschappij is het zaak voor dat moment zo veel mogelijk inkomsten uit de film te halen.

Ik vind het nogal arrogant van je om te impliceren dat het zowat grootste mediabedrijf ter wereld niet zou weten hoe ze ergens het meeste geld mee zouden kunnen verdienen.

Maac

Avatar

milo007 "Als commercieel bedrijf denkt Disney in mijn ogen dan toch niet echt commercieel."
Volgens Business Insider is Disney goed voor ongeveer 130 miljard. Hoe staat het met jouw bankrekening?

milo007

Avatar

@maac ik heb het dubbele op me rekening en Amber Heard op men sofa Smiley face

Maac

Avatar

In dat geval proficiat met je financiële situatie! En als ik je een commerciële tip mag geven: indien je zo rijk wilt blijven dump je die griet op je sofa Smiley face
Cheers maatje Smiley face

NieuwsFilm