Algemeen

Disney+ krijgt mogelijk toch films en series voor volwassenen

Los van Star Wars en Marvel is de content van Disney+ vooral voor kinderen.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Uiteraard kun je als volwassen persoon volop genieten van de content op Disney+. Zo staat er veel Star Wars en Marvel op de streamingdienst, maar ook de vele animatieproducties hebben veel oudere fans. Mogelijk komt er ook steviger materiaal aan.

Het blijkt namelijk dat Disney+ bepaalde gebruikers vraagt of zij films en series bestemd voor volwassenen willen zien op de dienst. Geselecteerde gebruikers krijgen een vragenlijst opgestuurd. Een Reddit-gebruiker deelde een onderzoeksvraag. Series als Buffy the Vampire Slayer en Modern Family werden als suggesties aangedragen.

Disney+ is sending surveys to select subscribers for more adult friendly shows from r/DisneyPlus

Misschien een beetje vreemd
Onlangs werd duidelijk dat Disney de productie van Lizzie McGuire-vervolgserie heeft stilgelegd. Disney zou het verhaal te "volwassen" vinden. Ook wordt de Love, Simon spin-offserie niet op Disney+ geplaatst, maar op Hulu (alleen te verkrijgen in de States).

Dit lijkt erop te wijzen dat er voorlopig geen "stevigere" content op Disney+ verschijnt. Wat zeg jij? Moet Disney meer volwassen content op de streamingdienst zetten? En denk je dat ze dat (op korte termijn) zullen doen?

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mas7

Avatar

JA

ik heb vanaf het begin al Disney+. Ondanks de stijl en producties van Disney hadden we het kunnen weten.

Maar moet je eens kijken naar Films en dan A-Z : 80% childish.

Gooi het materiaal van alle opgekochte studio’s erop (onder andere 20th Century Fox) en er komen meer abonnee’s

Janushhw

Avatar

Deadpool graag

Frietgezicht

Avatar

Boeit mij niks, heb genoeg aan Netflix. Ik kijk 3 weken geleden nog naar het nieuwe seizoen van Narcos, 3 weken daarvoor naar Gomorra, elke week Better Call Saul, nieuwe goede docu (Tiger King) staat erop en zie dat sinds gisteren Ozark seizoen 3 erop staat. De films A Prayer Before Dawn en The Platform wil ik ook zien.

Tel daarbij nog af en toe wat andere series en films op zoals uit de bioscoop en van HBO etc en over het aanbod valt niks te klagen.

Van mij mag Disney+ lekker voor kids en Wimpie’s blijven bestaan, alleen The Mandalorian kijk ik dan elk jaar.

GreenHornet

Avatar

Je kan toch een kinderslot maken. Problem solved.

Goku32

Avatar

Ik vind dat hele Disney plus helemaal geen meer waarde hebben. Het is beste wel borring wat ze hebben elke keer

Monojaxx

Avatar

Valt mij vies tegen Disney+. Ze zullen wel moeten komen met volwassen films en series, want kinderen maken niet het grootste deel uit van de wereldbevolking.
Wat een bagger content. Alleen the Mandalorian is voor mij het kijken waard.

Fluffer

Avatar

Ook Netflix is enkel geschikt voor liefhebbers van series en mensen die maar af en toe eens naar een film willen kijken .
Echte filmliefhebbers zijn vlug uitgekeken.

Paulusie

Avatar

Ja, ik heb mijn abonnement voor nu opgezegd omdat er te weinig diversiteit op te vinden is.

Decepticon

Avatar

Allemachtig wat een tegenstrijdige teksten worden bij dit artikel weer gebruikt.
"Disney+ krijgt mogelijk toch films en series voor volwassenen" en aan het eind van het artikel "Dit lijkt erop te wijzen dat er voorlopig geen "stevigere" content op Disney+ verschijnt."

Disney + zal imo ook met volwassen content moeten komen, anders overleeft Disney+ het misschien niet. Het is nu nog goedkoop voor erbij, maar dat zal vast niet zo blijven.

Zoals Mas7 zegt, biedt de hele catalogus van 20th Century Fox aan. Ik snap dat ze kid vriendelijk willen zijn, maar ik snap totaal niet waarom ze het niet aanbieden. Waarom hebben ze Fox in vredesnaam overgenomen? Volgens mij hebben ze bij Disney totaal niet nagedacht wat ze met Fox aan moeten. De enigste gedachte lijkt wel dat ze de X-Men en Fantastic Four aan de MCU kunnen toevoegen.

adofmirosch

Avatar

@paulusie
Dat probleem heeft Disney wel vaker. Als ik Twitter moet geloven.

centr1no

Avatar

Decepticon "Waarom hebben ze Fox in vredesnaam overgenomen? Volgens mij hebben ze bij Disney totaal niet nagedacht wat ze met Fox aan moeten."
Er waren veel mensen die er min of meer van uit gingen dat de filmcatalogus van Fox met de overname door Disney wel op ofwel Hulu danwel Disney+ zou verschijnen.
Naar mijn idee heeft Disney hier opzettelijk nooit een harde uitspraak over gedaan omdat de aanwezige kans extra abonnees trok. Gedurende afgelopen jaar kwamen mondjesmaat berichten uit onofficiële bron dat veel films van Fox nog 'vast hangen' in oude distributieovereenkomsten en daarom (nog) niet door D+ of Hulu gestreamed kunnen worden en dat D+ waarschijnlijk een streamingkanaal blijft voor familievriendelijke content geproduceerd door de Disney studio zelf.
In de VS zijn er bundeldeals voor pakketten van D+, Hulu en ESPN (allemaal van Disney) voor $12,99 per maand.
Alles wijst er op dat Disney+ het kinderkanaal moet blijven, Hulu voor de volwassener content blijft en ESPN en misschien later wel nieuwszenders als extra kanalen zoals ze die op kabeltv ook hebben.

GekkeSkywalker

Avatar

Waarom gaan ze Disney+ en Hulu niet samenvoegen.
En @GreenHornet dat kinderslot is er zelfs al.
Dus er is geen enkele reden dat fox catalogus er niet op komt.
Ben wel benieuwd welke president van disney zo van z'n voorhoofd is gevallen om Disney+ zo aan te pakken.

marcjeb

Avatar

De hele dag door zijn zenders al ingericht op kinderen.. wat wil Disney+ nou nog met hun kinder zender dan

NieuwsFilm

meest populair