Netflix

3 strakke actiefilms die nu gewoon op Netflix staan!

Veel goede actiefilms op Netflix.

door Bram de Groot om 22:30 in Netflix
Er staan veel opvallende actiefilms op Netflix. Soms bar slecht, soms best oké en soms helemaal supergaaf! Hieronder drie waanzinnige actiefilms die zeker de moeite waard zijn!

Kick-Ass (2010)

Regie: Matthew Vaughn | Hoofdrollen: Aaron Johnson, Chloë Grace Moretz en Nicolas Cage

In een tijd dat er ook nog andere superheldenfilms dan die van Marvel en DC wisten te scoren, was Kick-Ass een vermakelijke, maar ook bikkelharde variant. In de film van Matthew Vaughn (X-Men: First Class) barst het van maffe wannabe-helden en stevige actie. Het blijft jammer dat de opvolger het niveau niet wist te evenaren.Hardcore Henry (2015)

Regie: Ilya Naishuller | Hoofdrollen: Sharlto Copley, Haley Bennett en Danila Kozlovsky

Dit is zeker niet de beste actiefilm, maar wel een behoorlijk maffe en snelle! De film is compleet in first-person opgenomen en werd geschoten met een GoPro Hero 3. Dit levert een zeer gaaf effect op, nog los van de overdosis adrenaline - zoals die ook te zien is in Crank met Jason Statham - die er in de actiefilm is gepompt. Nog niet gezien? Zet hem eens aan.Taken (2008)

Regie: Pierre Morel | Hoofdrollen: Liam Neeson, Maggie Grace en Famke Janssen

En opeens was de wraakfilm weer helemaal hot! Liam Neeson werd met Taken het nieuwe gezicht van het subgenre en hij speelde het personage Bryan Mills niet alleen in de Taken-vervolgfilms, maar ook - zij het aangepast - in vele andere wraakfilms. Nog steeds is Taken de beste uit dat lijstje, en je vindt deze gewoon op Netflix.8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Taken is een ijzersterke psychologische thriller die je van begin tot eind weet te boeien. schindler's list de beste Liam Neeson film? nee hoor Taken is zijn meesterwerk. Het begin van een trilogie die zelfs nog beter is dan Star wars en Lord of the rings. k kan jullie de vervolg films ook aanraden. De karakter arcs nemen in dit deel een emotionele wending wat opbouwt naar het derde en laatste deel, waar ik het niet bij droog kon houden. Taken=kijken!

WouterC

Avatar

Kick-ass is zeker een goeie, hardcore Henry moet ik nog zien. En taken is een middelmatige film. Leuk wegkijken meer niet.

adofmirosch

Avatar

Oh kick-ass is zonder twijfel mijn lieveling comic film. Heerlijke film die mij nooit verveeld, alleen de soundtrack van de film is al geweldig. De actie ook natuurlijk, De scene waar Nicholas Cage vast gebonden zit op de stoel geeft mij nog altijd kippenvel (misschien kunnen jullie die scene ook op de site plaatsen?) verder is de film ook erg grappig en heeft een lekkere tempo. Nergens word het saai.

Master Of Films

Avatar

Matthew Vaughn vind ik eentopregisseur. Kick-Ass had 2 zeer goeie troefen. Chloë Grace Moretz en Nicolas Cage. Bonus is Mark Strong. Imho vond ik het een goede comic naar film vertaling. Smiley face

adofmirosch "Taken is een ijzersterke psychologische thriller die je van begin tot eind weet te boeien."
Hell yeah. Wat een perfecte omschrijving heb je gemaakt en dat zeg ik niet eens om te slijmen. Ben het helemaal met je eens.

Anyway, het hoogtepunt van Taken is een ijzersterke dialoog en performance van Neeson. Ik kreeg het idee dat zijn karakter een beetje boos is. Smiley face

I don't know who you are. I don't know what you want. If you are looking for ransom, I can tell you I don't have money. But what I do have are a very particular set of skills, skills I have acquired over a very long career. Skills that make me a nightmare for people like you. If you let my daughter go now, that'll be the end of it. I will not look for you, I will not pursue you. But if you don't, I will look for you, I will find you, and I will kill you.


Het eindresultaat is de welbekende "I told you I would find you".
Set-up and pay-off. Iets wat zelfs J.J. Abrams niet eens kan. Smiley face

Jammer dat Taken 2 en Taken 3 zo bagger zijn. Mede dankzij de onbekwaamde regisseur als Olivier Megaton. Hij heeft ook bagger werk geleverd aan Transporter 3 & Colombiana. Hij schijnt een nieuwe film gemaakt (zo'n 5 jaar na Taken 3). The Last Days of American Crime. Snap werkelijk niet waarom zulke talentloze gasten nog aan de bak.

Maikjax

Avatar

Good luck!!!

3man

Avatar

Kick Ass vind ik erg vet en orgineel, hardcore henry 1st person view opgenomen kijkt lekker weg voor een actie film en Taken is ook goed te doed sowieso de vetste van de Trilogie...die andere twee delen hadden van mij betreft niet gehoeven.

Frietgezicht

Avatar

@ Adof, hoop dat het sarcasme is. Taken is erg matig.

marcjeb

Avatar

adofmirosch je bent een dag te laat.. 1 april is al geweest

NieuwsFilm

meest populair