Blu-ray review 'Terminator: Dark Fate' - Hasta la vista, Terminator-franchise!

Als Sarah Connor de franchise al niet kan redden.

Bram de Groot 8 april 2020 17:20 in Blu-ray
Regie: Tim Miller | Cast: Linda Hamilton (Sarah Connor), Arnold Schwarzenegger (T-800), Mackenzie Davis (Grace), Natalia Reyes (Dani Ramos), Diego Boneta (Diego Ramos), Gabriel Luna (Gabriel/Rev-9), e.a. | Speelduur: 128 minuten | Bioscooprelease: 31.10.2019 | FilmTotaal Recensie: 3 sterren

Na Terminator Genisys uit 2015 leek de franchise definitief dood. Toch kwam er een opleving, met bedenker James Cameron als een belangrijke aangever. Deadpool-regisseur Tim Miller bleek met Terminator: Dark Fate niet voldoende verrassingen te kunnen inbrengen en de terugkeer van Sarah Connor deed het publiek ook te weinig. Staat de T-800 nu voor goed in het stof?

In de States startte de $155 tot 196 miljoen kostende nieuwe derde film in de Terminator-franchise in het eerste weekend met een uiterst zwakke $29 miljoen en eindigde wereldwijd op een teleurstellende $261,1 miljoen. Genisys kwam nog tot $441 miljoen.

Bij de critici deed de zesde film in de reeks het met 70% op Rotten Tomatoes zeer redelijk. De gemiddelde beoordeling is een 6.22/10. Het publiek op RT was positiever: 82% (4.13/5).


Opnieuw een nieuwe Terminator

In Terminator: Dark Fate gaan we naar Mexico-City. De 21-jarige Dani Ramos wordt geconfronteerd met Rev-9, de futuristische, onverwoestbare, van vorm veranderende, geavanceerde Terminator, én Grace, de futuristische supersoldaat die terug is gestuurd om Dani te beschermen. Maar dat is niet genoeg, Sarah Connor is nodig om de mensheid (opnieuw) te redden!

Blu-ray: Terminator: Dark Fate

Discs: 1 x Blu-ray | Release: maart 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8712626065388 | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De schijf van deze uitgave van Terminator: Dark Fate zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant de herkenbare filmposter met de vijf hoofdfiguren. De achterkant wijst op een aantal aanvullende extra's. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & geluid

Met prachtige kleuren, geen enkele ruis en een sterke scherpte heb je aan deze High Ded-uitgave een uitstekende aankoop. De film kijkt fantastisch weg. Overigens is er ook een UHD 4K-uitgave beschikbaar.

Het geluid en de muziek van de Nederlander Tom Holkenborg / Junkie XL (Sonic the Hedgehog, Alita: Battle Angel) komt middels een Atmos-track (Dolby TrueHD 7.1) uit de speakers. En net als het beeld is het geluid van topkwaliteit! Genieten dus van je home entertainment set.

Bonusmateriaal

Het bonusmateriaal is best netjes, met vier featurettes en een reeks verwijderde scènes. De meest omvangrijke video is World Builders en duurt ruim een half uur. Er wordt gekeken naar de sets, het productieontwerp en de special effects.

Kortere video's zijn Dam Busters: The Final Showdown en VFX Breakdown: The Dragonfly over repsectievelijk de slotscène en de scène met de oorlog in de toekomst. A Legend Reforged staat stil bij de warrige T-tijdlijn.

De verwijderde scènes heten I Need Your Car, Internet Café, Augmentation Volunteer, The Crossing, Alicia Confronts Sarah en Let Me Save You en duren bij elkaar nog geen 9 minuten. Commentaar over de reden waarom deze scènes zijn verwijderd ontbreekt helaas.

Wat vind jij van Terminator: Dark Fate?

Was jij onder de indruk van Terminator: Dark Fate? Of moet je de film nog bekijken? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

NieuwsFilm