Blu-ray

Blu-ray review 'Terminator: Dark Fate' - Hasta la vista, Terminator-franchise!

Als Sarah Connor de franchise al niet kan redden.

door Bram de Groot om 17:20 in Blu-ray
Regie: Tim Miller | Cast: Linda Hamilton (Sarah Connor), Arnold Schwarzenegger (T-800), Mackenzie Davis (Grace), Natalia Reyes (Dani Ramos), Diego Boneta (Diego Ramos), Gabriel Luna (Gabriel/Rev-9), e.a. | Speelduur: 128 minuten | Bioscooprelease: 31.10.2019 | FilmTotaal Recensie: 3 sterren

Na Terminator Genisys uit 2015 leek de franchise definitief dood. Toch kwam er een opleving, met bedenker James Cameron als een belangrijke aangever. Deadpool-regisseur Tim Miller bleek met Terminator: Dark Fate niet voldoende verrassingen te kunnen inbrengen en de terugkeer van Sarah Connor deed het publiek ook te weinig. Staat de T-800 nu voor goed in het stof?

In de States startte de $155 tot 196 miljoen kostende nieuwe derde film in de Terminator-franchise in het eerste weekend met een uiterst zwakke $29 miljoen en eindigde wereldwijd op een teleurstellende $261,1 miljoen. Genisys kwam nog tot $441 miljoen.

Bij de critici deed de zesde film in de reeks het met 70% op Rotten Tomatoes zeer redelijk. De gemiddelde beoordeling is een 6.22/10. Het publiek op RT was positiever: 82% (4.13/5).


Opnieuw een nieuwe Terminator

In Terminator: Dark Fate gaan we naar Mexico-City. De 21-jarige Dani Ramos wordt geconfronteerd met Rev-9, de futuristische, onverwoestbare, van vorm veranderende, geavanceerde Terminator, én Grace, de futuristische supersoldaat die terug is gestuurd om Dani te beschermen. Maar dat is niet genoeg, Sarah Connor is nodig om de mensheid (opnieuw) te redden!

Blu-ray: Terminator: Dark Fate

Discs: 1 x Blu-ray | Release: maart 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8712626065388 | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De schijf van deze uitgave van Terminator: Dark Fate zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant de herkenbare filmposter met de vijf hoofdfiguren. De achterkant wijst op een aantal aanvullende extra's. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & geluid

Met prachtige kleuren, geen enkele ruis en een sterke scherpte heb je aan deze High Ded-uitgave een uitstekende aankoop. De film kijkt fantastisch weg. Overigens is er ook een UHD 4K-uitgave beschikbaar.

Het geluid en de muziek van de Nederlander Tom Holkenborg / Junkie XL (Sonic the Hedgehog, Alita: Battle Angel) komt middels een Atmos-track (Dolby TrueHD 7.1) uit de speakers. En net als het beeld is het geluid van topkwaliteit! Genieten dus van je home entertainment set.

Bonusmateriaal

Het bonusmateriaal is best netjes, met vier featurettes en een reeks verwijderde scènes. De meest omvangrijke video is World Builders en duurt ruim een half uur. Er wordt gekeken naar de sets, het productieontwerp en de special effects.

Kortere video's zijn Dam Busters: The Final Showdown en VFX Breakdown: The Dragonfly over repsectievelijk de slotscène en de scène met de oorlog in de toekomst. A Legend Reforged staat stil bij de warrige T-tijdlijn.

De verwijderde scènes heten I Need Your Car, Internet Café, Augmentation Volunteer, The Crossing, Alicia Confronts Sarah en Let Me Save You en duren bij elkaar nog geen 9 minuten. Commentaar over de reden waarom deze scènes zijn verwijderd ontbreekt helaas.

Wat vind jij van Terminator: Dark Fate?

Was jij onder de indruk van Terminator: Dark Fate? Of moet je de film nog bekijken? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

28 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SunChaser

Avatar

Waardeloos was het
Heel T1 en T2 waardeloos gemaakt door dit deel

Novarellum

Avatar

Ik hou van deel 1 en 2. Ik hou ook van deze. 3,4 en 5 was ik minder van gecharmeerd.

Jaws

Avatar

zo slecht als iedereen beweerd is hij niet, een 7 is een mooi cijfer,

007

Avatar

film was gewoon slecht een terechte flop.

suicide squad lid

Avatar

vond hem nog reddelijk vermakkelijk alleen hadden ze moeten bezig zijn film per film niet hele tijd aan een groter geheel denken

milo007

Avatar

Flutfranchise. Wrm doen ze nog door met deze. T2 was perfect afgerond.

Frietgezicht

Avatar

zo slecht als iedereen beweerd is hij zeker, een 3 is een mooi cijfer(voor de moeite)

Daanminator

Avatar

Ik wacht op de extended cut. De standaard blu ray hoef ik zoiezo niet te hebben.

Fluffer

Avatar

Genisys was ongetwijfeld de slechtste ,deze kon er nog net door maar het is goed geweest , het mag stoppen .

deregtx

Avatar

John Connor in het begin vermoorden heeft de film de das omgedaan.

Rohieth

Avatar

Deze film verdient geen recensie!!!
Samen met Dark Phoenix en The Lion King (2019), de slechtste films van 2019.

Master Of Films

Avatar

Jaws "zo slecht als iedereen beweerd is hij niet"

Prima, dat je hier zo over denkt. Ben je ook bereid om het uit te leggen waarom dat vindt?

SunChaser "Heel T1 en T2 waardeloos gemaakt door dit deel"
Correct. Deze zogenaamde filmmakers lopen wel te beweren dat ze DE deel 3 hebben gemaakt, om vervolgens schijt aan canon te hebben wat in T1 en T2 is gevestigd.

Rohieth "Samen met Dark Phoenix en The Lion King (2019), de slechtste films van 2019"
Dat is voor mij wel preken voor eigen parochie. Maar ik moet nog wel een ene Captain Mary Sue met haar bagger film erbij plakken.

Q Jones18

Avatar

Ik vond Genisys beter. In een terminator film moet Arnie gewoon de hoofdrol hebben. Het duurde te lang voor hij in deze film kwam

neo123

Avatar

De opening zorgde er bij mij in ieder geval al voor dat alles wat opgebouwd was in het geweldige tweede deel teniet werd gedaan. En hoe tof ik Sarah Connor altijd vond , hier was ze echt een irritant karakter geworden. Toch denk ik dat een hoop (foute) keuzes komen van Tim Miller en niet van Cameron. Voor mij zullen het altiid de eerste twee films blijven en de rest ga ik uit m'n geheugen wissen.

Civilian Supreme

Avatar

In deel 2 zijn ze 3 uur bezig om John in leven te houden om hem vervolgens in deel 3 binnen 5 minuten weg te werken.
Hoe kunnen mensen na het welbekende Alien 3 debacle dit idee uberhaupt nog voorstellen?!
Daarbij een midget als de nieuwe John Connor, Justin Bieber als Cyborg en granny als Terminatorkiller?!
Oh wacht, ik vergeet dat ze een heel origineel idee hadden door Skynet nu Legion te noemen, voor de rest alles hetzelfde maar wow wat een goed idee.
Dit deel verdiend 1 ster en die is volledig te danken aan Schwarzenegger.

Artificialis

Avatar

Het probleem bij Terminator is dat het publiek een perfecte film wilt die in kwaliteit exact overeen komt met de eerste twee delen. Het is blijkbaar alles of niets. Dat Dark Fate qua stijl en toon toch echt een verbetering was op de vorige sequels doet er blijkbaar niet toe.

Dat een volledige film wordt afgeschreven omdat John Connor in het begin wordt gedood zegt genoeg over hoe onredelijk kritisch men naar dit product is gaan kijken.

Robbepost

Avatar

^
Volgens mij worden er legio redenen gegeven om deze film slecht te beoordelen:
- Joan Conner;
- Legion;
- Stricktly female;
- Script;

Daarbij nog:
- Carl... en zijn gezin;
- slechte CGI;
- To much.... botsende vliegtuigen.

Maac

Avatar

Artificialis "Het probleem bij Terminator is dat het publiek een perfecte film wilt die in kwaliteit exact overeen komt met de eerste twee delen. Dat Dark Fate qua stijl en toon toch echt een verbetering was op de vorige sequels doet er blijkbaar niet toe."
Ik snap niet waarom je er liever voor kiest om Dark Fate te vergelijken met de sequels die genegeerd worden en niet met de delen die blijven staan.
En als ik vroeger thuiskwam met een schoolrapport waar ineens allemaal drieën opstonden in plaats van tweeën betekende deze "verbetering" niet dat het rapport voldoende was.

SunChaser "Heel T1 en T2 waardeloos gemaakt door dit deel."
Dit is dan weer onzin, als je zo'n film de voorgangers laat bederven was dat al veel eerder gebeurd. Eén en twee doen het nog prima en Dark Fate kan met hetzelfde gemak genegeerd worden als de rest van de rotzooi.

Master Of Films

Avatar

Robbepost "Volgens mij worden er legio redenen gegeven om deze film slecht te beoordelen"
Alleen mensen met verstand zien dat. Laat ik het nog beter formuleren. Geen verstand op nul zetten en gewoon opletten tijdens T1, T2 en Dark Fate. Het wordt dan rocket science meer als je ziet wat voor bagger Dark Fate is geworden.

Maac "Dit is dan weer onzin, als je zo'n film de voorgangers laat bederven was dat al veel eerder gebeurd. Eén en twee doen het nog prima en Dark Fate kan met hetzelfde gemak genegeerd worden als de rest van de rotzooi."
Niet dat ik je ongelijk wilt gaan geven. Je hebt absoluut een goed punt/oplossing. There's more than meets the eye met de betekenis van SunChaser.

Of je nou Dark Fate negeert of niet. De film an sich geeft T1 en T2 een waardeloze inhoud, omdat Dark Fate de gevestigde Terminator canon (uit T1 en T2) gewoon respectloos negeert. Dark Fate wordt gezien als...a direct sequel to Terminator 2: Judgement Day, disregarding all other continuities.

Voorbeeld. Elke Terminator fan weet de bekende uitleg van Kyle Reese (T1) wel.
Hij omschrijft een Terminator perfect. Een expositie dat nodig was. Want net zoals Sarah weet het kijkpubliek ook niet wat een T-800 inhoudt.

Echter Ahnuld werd in deze Dark fate gestopt, puur als nostaligie click bait. Niets meer dan dat. Gevolg is T-800 Carl en zijn gezin bij de nek haren vis erzonnen. Volgens Terminator canon zou dat toch niet eens mogelijk moeten zijn. Want Carl, een T-800, is niet geherprogrammed. Zoals in T2, Rise of the Machines en in Genisys.
Uit zichzelf is een AI een liefvolle gezin gaan stichten, terwijl in al die Terminator films een AI andere aangestuurde AI's naar het verleden stuurt of probeert te sturen om de mensheid te vernietigen.

Kijkend naar de andere vervolgen.
Heeft Rise of the Machines schijt aan Terminator canon. Nee.
Terminator Salvation is niet eens een deel 3, maar in feite een prequel.
Terminator Genisys trapt iig niet op de canon ziel van T1 en T2, vanwege de vele alternatieve tijdlijnen. Hiermee komen ze weg b.v. met een andere T-1000 look (aka andere acteur).

Het beste is idd om al die vervolgen na T2 te negeren. Al hoewel ik persoonlijk Salvation wil vergeven voor het proberen en de potentie om anders te zijn. Van al deze vervolgen voelt Salvation toch het minst als een herhaling van T1 en T2. Dat kan ik wel waarderen.

Maar hoe je went of keert Dark Fate bestaat wel in onze realiteit. Hiermee kan ik niet zeggen dat SunChaser onzin uit zit te spugen. Anyway dat is mijn visie, waarmee al eerder hebt aangegeven dat ik met zijn comment wel eens ben.

Maac

Avatar

^Ik snap je punt.
Laat ik iets toevoegen om mijn kijk hierop iets te versterken: na Dark Fate staat er niets in de weg om ooit een nieuwe film te maken die zich na T2 afspeelt. Niemand zal het appreciëren als je een nieuwe sequel maakt op The Terminator en daarmee Judgment Day negeert, maar als een capabele regisseur (ik vind Christopher Nolan gezien zijn CV hier echt geknipt voor) zich in de toekomst meldt om een vervolg op T2 te maken dan is er niemand meer die durft te roepen dat Dark Fate niet vervangen mag worden.

En ja, Dark Fate bestaat helaas wel in onze realiteit, maar het maakt T1 en T2 natuurlijk niet waardeloos, zoals Rise of the Machines en Genesys dat ook niet deden. Wat betreft Salvation ben ik het met je eens, die vond ik zelfs best te pruimen.

Civilian Supreme

Avatar

@Artificialis
Denk dat er niemand had verwacht dat deze zich zou kunnen meten aan 1 en 2 hoor. Maar het mag toch wel een stuk beter. Vind Rise geen geweldige film maar alsnog stukken beter dan Fate.
Was ook weer een herhaling van zetten maar laat de 1e 2 intact en heeft een super eind.
Het idee van Salvation was goed (eindelijk de toekomst) maar de uitvoering was heel slecht.

Master Of Films

Avatar

Maac "na Dark Fate staat er niets in de weg om ooit een nieuwe film te maken die zich na T2 afspeelt."
Zou eigenlijk niet moeten. De Terminator franchise rechten zijn terug in handen van JC. Het is zijn IP geworden. En de beste man zei ooit dat hij klaar mee was met Terminator. Terminator 2: Judgment Day en de extensie T2 3-D: Battle is het einde volgens JC.

Dark Fate is ontstaan niet vanuit JC maar vanuit David Ellison, die nog de rechten had van Genysis. Dark Fate is een license geworden voor David Ellison.

Hopelijk trekt David Ellison en zijn geld na twee flops zich helemaal terug uit de Terminator franchise. Hopelijk houd JC voet bij stuk mbt geen nieuwe Terminator films.

Maar als iemand weer met een zakje gouden munten op de tafel van JC gaat smijten, dan zal JC vast wel een license deal gaan maken. Voor andere media zal dat minder een probleem zijn, dan de zoveelste vervolg op Judgment Day.

Maac "maar als een capabele regisseur (ik vind Christopher Nolan gezien zijn CV hier echt geknipt voor) zich in de toekomst meldt om een vervolg op T2 te maken"
Alleen capabele regisseur? Wat dacht je ook van een goed script, waarbij ze een voorbeeld moeten nemen aan Salvation. Dus geen/nauwelijks herhalingen van T1 en T2, maar een wereld verrijking maken mbt Terminator franchise. Iets wat The Sarah Connor Chronicles ook deed.

Maac "dan is er niemand meer die durft te roepen dat Dark Fate niet vervangen mag worden."
Gezien de huidige Amerikaanse anti-Trump cultuur waarin we leven ik denk echter bepaalde personen op Twitter hun frustraties gaan uiten. Vergeet niet dat fans van de Ghostbusters 2016 not amused zijn met Afterlife, de officiele 3e deel van Ghostbusters. Afterlife gaat Ghostbusters 2016 compleet negeren. Maakt niet uit of Ghostbusters 2016 een reboot-sequel-remake-prequel is. Het wordt gezien als een smet op deze franchise, die Afterlife weg moet gaan poetsen.

Maac "En ja, Dark Fate bestaat helaas wel in onze realiteit, maar het maakt T1 en T2 natuurlijk niet waardeloos,"
Maar de inhoud/verhaal/canon van T1 en T2 wordt wel waardeloos gemaakt door het verhaal van Dark Fate. In de trend van "It ain't you daddy's Terminator" (op de bekende variant is van Star Trek en Star Trek 09) door het herschrijven van canon dat Dark Fate heeft gedaan.

Maac

Avatar

Master of Films "Zou eigenlijk niet moeten. De Terminator franchise rechten zijn terug in handen van JC."
Nee, oké. Ik snap dat je over de rechten moet beschikken, maar ik bedoelde dat er geen kwalitatieve bezwaren zullen zijn voor een nieuw derde deel (niet zoals er bezwaren zullen zijn als iemand oppert T2 te negeren).
Master of Films "Alleen capabele regisseur? Wat dacht je ook van een goed script, waarbij ze een voorbeeld moeten nemen aan Salvation."
Natuurlijk is een goed script essentieel, maar door Nolan te noemen geef ik eigenlijk al aan dat hij het vertrouwen krijgt dat hij met een goed script gaat werken. Ik kan dan ook zeggen dat cinematografie belangrijk is, maar het lijkt me dat het noemen van een regisseur voldoende is om het punt over te brengen.
Master of Films "Maar de inhoud/verhaal/canon van T1 en T2 wordt wel waardeloos gemaakt door het verhaal van Dark Fate."
Eens, maar daar denk ik niet aan wanneer ik T2 zit te kijken. Sterker nog, er is geen enkele reden om nog maar ooit over het verhaal van Dark Fate na te denken in de context van de eerste twee delen. Dark Fate doet alleen maar afbreuk aan deel 1 en 2 als je 'm aan het kijken bent en dat gaat in mijn geval nooit meer gebeuren.

Master Of Films

Avatar

Dark Fate is voor mij ook 1 keer en nooit meer geworden.
Goed gesprek Maac. Appreciated,thanks Smiley face

Maac

Avatar

^Insgelijks, cheers kerel Smiley face

Frietgezicht

Avatar

@ Arti, niet mee eens maat.
Een film die zo goed is als T2 kan T3 nooit worden ook al proberen ze het 10x. Ik wil gewoon een goed vervolg.

Ik vind bijv de kritiek op The Godfather 3 raar. Ja, die is minder dan 1 en 2 maar net als bij T2 moest die ook wel erg goed zijn om ZO goed te zijn. Maar dat maakt The Godfather 3 geen slecht vervolg. Nog steeds beter dan de meeste maffia films.
Zo zijn er meer voorbeelden van mindere vervolgen die ik wel kan waarderen omdat ze minder zijn maar wel erg goed.
Ik kan zelfs een film als Prometheus prima kijken. Had geen Alien(s) verwacht, was het ook niet, maar leuk filmpje.

NieuwsFilm