Algemeen

Nog meer bioscoopfilms direct te zien op Disney+

Recent werd duidelijk dat Artemis Fowl niet meer in de bioscoop verschijnt.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Afgelopen weekend werd duidelijk dat de scifi-film Artemis Fowl direct op Disney+ zal verschijnen en dus niet meer in de bioscoop. Nu lijkt het erop dat meer bioscoopfilms een enkeltje naar Disney's streamingdienst krijgen.

Eerder zette Disney al Frozen 2 en Onward vroeger op Disney+ dan verwacht. Daar kwam Artemis Fowl dus bij. Tegenover de website Barrons gaf Bob Iger aan dat er meer (kleinere) films naar de streamingdienst zullen verhuizen.


"Voor sommige films hebben we besloten om deze op Disney + te zetten. We hebben er al een aangekondigd, Artemis Fowl, die in de bioscoop zou zijn uitgebracht. Anderen hebben we gewoon uitgesteld. In sommige gevallen hebben we films eerder op Disney + geplaatst dan we van plan waren.

Frozen 2 was er een van, maar Onward is er het grootste voorbeeld van. Deze draaide in de bioscoop toen dit gebeurde. We hebben deze een paar weken via een pay-per-view-periode aangeboden zodat mensen de film konden kopen en bezitten. En toen hebben we deze op Disney+ gezet.

Wat betreft films die dezelfde weg bewandelen als Artemis. Er zijn er misschien nog een paar die we uiteindelijk rechtstreeks op Disney + zetten. Het grootste deel van de grote Disney-films plannen we opnieuw in. In sommige gevallen hebben we al nieuwe datums aangekondigd, later op de kalender."

Welke films maken kans?
Er zijn nog een aantal Disney+ / 20 Century Studios-films die nog zonder nieuwe datum zitten. Ondanks dat veel mensen The New Mutants graag op Disney+ zien verschijnen, lijkt deze te stevig voor de familievriendelijke dienst.

Films die mogelijk wel in aanmerking komen zijn The Personal History of David Copperfield, The One and Only Ivan en heel misschien The Woman in the Window.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

damage control D+
omdat ze maar zo weing content hebben.

geplande Bioscoop films worden langzaam D+ Originals

SAS1982

Avatar

Disney+ gisteren opgezegd, te weinig content. Wacht wel weer tot the Mandolorian .

Timothy

Avatar

Onward is hier in Nederland volgens mij nog steeds niet te bekijken. Dus een korreltje zout is op zijn plaats.

Ang3l

Avatar

Ik zie nog steeds geen Onward op Disney+ hoor. Is slechts in bepaalde landen. Jammer, wilde die graag zien.

aspers

Avatar

Tja, zal verschillende oorzaken hebben. Bioscoopreleases gaan compleet over de kop. Ik kan mij voorstellen dat het lastig is om alles opnieuw te plannen. Kijk even naar Jungle Cruise die gewoon een jaar opschuift.

En dan heb je inderdaad ook het gebrek aan nieuwe content voor Disney+. Die kunnen wel wat gebruiken (zeker omdat Marvel ook gaat schuiven).

En als je dan een paar films hebt waar je toch al een beetje je vraagtekens bij hebt (New Mutants, die zie ik echt wel verschijnen op D+), dan kun je m net zo goed op de streamingdienst zetten. Ook die Artemis Fowl... ik had er al een hard hoofd in toen ik de trailer zag. Sta er niet van te kijken dat die nu meteen naar D+ gaat.

baron nostalgia

Avatar

In Nederland ontbreken er aantal Disney en marvel series ik miss bijvoorbeeld aladdin en hercules the series en fantastic four en x men evolution net als onward en ook seizoen 3 van Guardians of the Galaxy

Bluemeister

Avatar

Disney moet niet steeds een paar titels droppen, gewoon 100+ nieuwe titels per keer, doe dat dan in een frequentie van ''elke 2 of 3 maanden'', dan maak je pas stappen.

bestmovieman86

Avatar

Onward staat al gewoon op het net, dus waarom wachten op disney+?

SunChaser

Avatar

Onward was al flink aan het floppen dus ze hebben die kunnen redden

aspers

Avatar

Onzin, Onward heeft nauwelijks een kans gekregen toen ging alles op slot.

SunChaser

Avatar

Corona niet verantwoordelijk voor flop Onward

https://www.forbes.com/sites/scottmendelson/2020/03/09/onward-box-office-coronavirus-not-to-blame-for-poor-pixar-debut/

David Mills

Avatar

En The woman in the window is dan niet stevig voor de familievriendelijke dienst?

Aeon

Avatar

Marvel en mandelorian zijn eeniger redelijke content en dan nog

NieuwsFilm

meest populair