Christian Bale in pak uit 'Batman Forever' tijdens screentest 'The Dark Knight'-trilogie

Christian Bale in pak uit 'Batman Forever' tijdens screentest 'The Dark Knight'-trilogie

In 2005 verscheen Batman Begins en die luidde The Dark Knight in.

In 1997 kwam er met Batman & Robin een einde aan een soort van vierdelige reeks rond de DC-held Batman, ook wel de 'Tim Burton & Joel Schumacher Series' genoemd. Daarna was het een kleine tien jaar wachten op de terugkeer van Bats.

In onderstaande video, die je overigens bekend voor kan komen, zie je een screentest voor Batman Begins (2005) waarin Christian Bale het pak draagt uit Batman Forever (1995) waarin Val Kilmer de titelrol speelde. Erg vermakelijk om te zien natuurlijk!

Overigens zie je ook (latere) testen van onder meer Cillian Murphy (Dr. Jonathan Crane / Scarecrow) en Anna Hatatway (Selina / Catwoman) en Tom Hardy (Bane).


Op het moment dat Bale het pak draagt weet hij nog niet dat hij Bruce Wayne / Batman zal spelen in uiteindelijk misschien wel de geliefdste superheldenfilmtrilogie ooit gemaakt.

Tot op heden speelde er sinds Batman uit 1989 vijf acteurs de rol van Batman in een live action-verfilming. Naast Bale en Kilmer waren ook Michael Keaton, George Clooney en Ben Affleck te zien als de Dark Knight. Volgend jaar debuteert Robert Pattinson in The Batman.

NieuwsFilm

meest populair