Algemeen

Christian Bale in pak uit 'Batman Forever' tijdens screentest 'The Dark Knight'-trilogie

In 2005 verscheen Batman Begins en die luidde The Dark Knight in.

door Bram de Groot om 13:56 in Algemeen
In 1997 kwam er met Batman & Robin een einde aan een soort van vierdelige reeks rond de DC-held Batman, ook wel de 'Tim Burton & Joel Schumacher Series' genoemd. Daarna was het een kleine tien jaar wachten op de terugkeer van Bats.

In onderstaande video, die je overigens bekend voor kan komen, zie je een screentest voor Batman Begins (2005) waarin Christian Bale het pak draagt uit Batman Forever (1995) waarin Val Kilmer de titelrol speelde. Erg vermakelijk om te zien natuurlijk!

Overigens zie je ook (latere) testen van onder meer Cillian Murphy (Dr. Jonathan Crane / Scarecrow) en Anna Hatatway (Selina / Catwoman) en Tom Hardy (Bane).


Op het moment dat Bale het pak draagt weet hij nog niet dat hij Bruce Wayne / Batman zal spelen in uiteindelijk misschien wel de geliefdste superheldenfilmtrilogie ooit gemaakt.

Tot op heden speelde er sinds Batman uit 1989 vijf acteurs de rol van Batman in een live action-verfilming. Naast Bale en Kilmer waren ook Michael Keaton, George Clooney en Ben Affleck te zien als de Dark Knight. Volgend jaar debuteert Robert Pattinson in The Batman.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

na het zien van de 3 delen vond ik het maar 3 matige films.

lamoteg

Avatar

Ik vond deel 1 en 2 zeer goed.
Deel 3 voelde gerushed aan. Snel even wat schrijven en filmen maar.

Steve-O

Avatar

Ze zijn alledrie top.

Erg leuk om de screentests te zien trouwens. Je ziet meteen de enorm verschillende aanpakken van de acteurs.

En dat is trouwens Amy Adams in die scene met Bale op 0:12!

Ik kijk sowieso erg uit naar Reeves/Pattinson's The Batman maar stiekem ook naar Pattinson's screentest. Daar kan je dan ook al de basis zien van zijn interpretatie voordat ze begonnen met filmen.

suicide squad lid

Avatar

begins en dark knight waren prachtig rises was meh

Frietgezicht

Avatar

Ik kan deel 3 wel waarderen.
Liggen de eisen niet erg hoog? Sommige doen alsof het een Wolverine Origins film is. De sfeer, muziek, acteerprestaties, paar actie scenes etc zorgen ervoor dat de film lekker weg kijkt.

Wat ik wel zie en begrijp is de kritiek op wat ongeloofwaardigheden.

Wat ik niet begrijp is de kritiek op Bane. Maybe omdat hij Joker moest opvolgen? Vond hem dreigender dan de meeste badguys (zoals Steppenwolf lol)

ThysRomani

Avatar

Wat super om die screentests te zien! Wat opviel: Eion Bailey. Totaal andere Bruce Wayne, maar er zit een goede Bruce Wayne kop op! Zo ook als Batman. Toen ie echter begon te praten, ging het helaas falikant mis, maar desalniettemin. Shit is bij te schaven!

neo123

Avatar

Dat de stem van Bane en Batman ooit door de test zijn gekomen is mij nog altijd een raadsel. Verder gewoon nog altijd goede films...

Artificialis

Avatar

Als je Eion Bailey, Cillian Murphy en Christian Bale die audities voor Batman ziet doen begrijp je direct waarom ze voor Bale zijn gegaan. Ook in de outfit van Val Kilmer komt hij met zijn gegrom direct overtuigend over.

Het blijft mijn wens dat Nolan en Christian Bale ooit nog besluiten om alsnog een nieuwe Batman trilogie te gaan maken. De 46 jarige Bale kan nog jaren vooruit voordat hij echt te oud voor de rol is geworden.

NieuwsFilm