Algemeen

Sirene uit 'The Purge' per ongeluk gebruikt als maatregel tegen coronavirus

In de films betekent deze sirene dat er twaalf uur lang misdrijven en moorden gepleegd mogen worden.

door Jan-Peter Rook om 14:34 in Algemeen
In de macabere filmreeks The Purge is het in Amerika elk jaar twaalf uur lang toegestaan om misdrijven te plegen, waaronder ook moord. In de films is een bepaald soort alarm te horen waarmee het begin van zo'n bloederige 'purge' wordt aangekondigd.

Afgelopen weekend kondigde het politiebureau van Crowley, Louisiana in een inmiddels gewiste Facebook-post aan dat de avondklok, die is ingevoerd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zou worden aangekondigd met een sirene. Deze avondklok bepaalt dat niemand zijn of haar huis mag verlaten vóór 6 uur 's ochtends de volgende dag, behalve als diegene over een speciale werkvergunning beschikt.

Militaire sirene
De avondklok-sirene zou volgens het bericht anders klinken dan de sirenes die normaal worden gebruikt. Het zou volgens de politie gaan om een oude militaire sirene, maar deze blijkt precies hetzelfde te klinken als de sirene uit de Purge-films. Het is dan ook niet heel gek dat toen er beelden met het alarm erop online verschenen, het internet ontplofte.

Inmiddels heeft commissaris Jimmy Broussard aangegeven dat hij geen flauw idee had dat het geluid een associatie zou kunnen oproepen met de horrorfilms. Vanaf nu krijgen de bewoners van Crowley in ieder geval geen sirene meer te horen zodra de avondklok van start gaat.

Er is inmiddels een vijfde Purge-film onderweg. Deze zou begin juli in de Nederlandse bioscopen moeten draaien, maar het hangt natuurlijk helemaal af van de ontwikkelingen rondom het coronavirus of dit ook echt gaat gebeuren.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

lamoteg

Avatar

Hahah zalig!!!

NieuwsFilm

meest populair