Algemeen

'Fantastic Beasts 3' & 'The Flash' in gevaar na wurgvideo Ezra Miller?

De ophef is een enorme pr-ramp voor filmstudio Warner Bros. en beide franchises.

door Jeffrey Kouters om 19:20 in Algemeen
De Amerikaanse acteur Ezra Miller ligt onder vuur voor een shockerende video die op social media rondgaat waarin hij een jonge vrouw bij de nek grijpt en tegen de grond aan werkt. Deze heftige beelden gaan mogelijk grote gevolgen hebben voor Millers carrière - én de filmfranchises waarin hij te zien is.

Gaat Ezra Miller zijn imago nog kunnen redden? Miller heeft zijn versie van het verhaal nog niet gedeeld, maar de meeste mensen lijken hun oordeel al klaar te hebben. Ook wordt er al volop gespeculeerd over de mogelijke gevolgen voor zijn carrière, omdat filmstudio's meestal niet zitten te wachten op controversiële sterren. Gaat Miller een aantal grote rollen verliezen?

Miller speelt onder meer de obscure tovenaar Credence Barebone in de Fantastic Beasts-films en supersprinter The Flash in het DC-filmuniversum. Beide franchises zijn in handen van Warner Bros., die nog niet heeft gereageerd op alle ophef. Sommigen fans zijn inmiddels petities gestart waarin zij de studio oproepen Miller te ontslaan.

Lastige kwestie
De studiobazen van Warner Bros. zullen flink in hun maag zitten met deze kwestie, want dit soort nieuws is sowieso een pr-ramp. Mocht de studio besluiten Miller te vervangen, dan heeft dat wellicht ook gevolgen voor Fantastic Beasts 3 (gepland voor 12 november 2021) en The Flash (gepland voor 1 juli 2022). In die eerste film heeft Miller een aanzienlijke rol; in de tweede zelfs de hoofdrol.

De opnames van Fantastic Beasts 3 zouden eigenlijk vorige maand van start zijn gegaan, maar werden voor onbepaalde tijd uitgesteld vanwege het coronavirus. Dat geeft de studio ook wat tijd om Miller eventueel te vervangen, mocht men daar dus toe besluiten.

Warner Bros. zou ook kunnen beslissen de zaak te laten rusten: tegen de tijd dat de films uitkomen is het overgrote deel het incident mogelijk weer vergeten en zo wordt de continuïteit van de franchises ook bewaakt.

De producties zullen dus waarschijnlijk geen vertraging op gaan lopen door de Miller-gate, maar dit alles vormt wel weer een extra hobbel op de weg.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ridjieddo

Avatar

Ik hoop het. Een overgewaardeerde acteur die totaal niet grappig was als Flash en die ook niet de charisma/talent heeft om een solo Flash film te dragen.

GreenHornet

Avatar

Mafkees hij tikt niet zuiver

Mothercopper

Avatar

Heb het zojuist gezien? Geen context bij het filmpje en het stelde geen reet voor wat hij deed.

GreenHornet

Avatar

Eerst Batman/Superman/The Flash

WB cast wel de lastige alleen Aquaman en Wonderwoman zijn nog niet lastig

Master Of Films

Avatar

+1 ridjieddo. Wat een miscast voor The Flash.

Pronk47

Avatar

Je mis hem toch niet snap uberhaupt niet waarom ze de originele Flash acteur niet in de films stopten.

Movieman2018

Avatar

Heb de video net gezien. Rare shit.. geen idee wa je van moet maken. Kan van alles zijn... But damn.. sommige acties kunnen grandioze gevolgen hebben. Als dit serieus blijkt te zijn, en het waait niet over na de Coronacrisis maatregelen.. Ezra kan bye bye zeggen tegen zijn carrière. Wat een zonde. Miljoenen staan in de rij en dromen van zo'n carrière. Don't do drugs kids.

Movieman2018

Avatar

Ik snap dat mensen hem niet zien als the flash, en er zijn betere kandidaten uiteraard.. maar als acteur heeft hij toch iets... Speciaal manneke. Zeker geen slechte acteur, misschien geen Flash materiaal. Alhoewel zijn carrière kan even snel als The Flash voorbijgaan.

Dawgruule

Avatar

Hij schijnt ook een enorm ego te hebben en heel onprettig om mee samen te werken.

EntertainmentWatcher

Avatar

Ik vind hem toch een goede acteur, zie zijn rollen in ''The Perks of Being a Wallflower'' & ''We need to talk about Kevin''.

Thiver

Avatar

Ik denk niet dat-ie zich hoeft te maken over de hoofdrol in The Flash. Die film wordt toch nooit gemaakt.

deregtx

Avatar

Super dom om zoiets te doen in het Metoo tijdperk. Maargoed onsla deze acteur en Pak gewoon die acteur die Flash speelt in de Serie. Hij is prima voor de rol.

Sunspot

Avatar

Lijkt meer voor de show, kennen elkaar denk

kokosnoot

Avatar

Heb hem nooit geweldig gevonden als the flash. Miste iets bij hem. Denk dat er betere castings kunnen zijn voor die rol.

Tis ook wel grappig dat echt meerdere mensen dat hebben hier bij hem. Dat zegt toch wel iets.

Laten ze Sylvester Stalone maar nemen voor de Flash xD kidding.

ReidMeane

Avatar

Als Warner Bros. Ezra Miller zou gaan vervangen als The Flash dan hoop ik dat ze Grant Gustin benaderen. Hij mag van mij ook The Flash spelen in een film want hij doet het echt goed in de serie van The CW. Mijn mening dan.

NieuwsFilm

meest populair