'Fantastic Beasts 3' & 'The Flash' in gevaar na wurgvideo Ezra Miller?

'Fantastic Beasts 3' & 'The Flash' in gevaar na wurgvideo Ezra Miller?

De ophef is een enorme pr-ramp voor filmstudio Warner Bros. en beide franchises.

De Amerikaanse acteur Ezra Miller ligt onder vuur voor een shockerende video die op social media rondgaat waarin hij een jonge vrouw bij de nek grijpt en tegen de grond aan werkt. Deze heftige beelden gaan mogelijk grote gevolgen hebben voor Millers carrière - én de filmfranchises waarin hij te zien is.

Gaat Ezra Miller zijn imago nog kunnen redden? Miller heeft zijn versie van het verhaal nog niet gedeeld, maar de meeste mensen lijken hun oordeel al klaar te hebben. Ook wordt er al volop gespeculeerd over de mogelijke gevolgen voor zijn carrière, omdat filmstudio's meestal niet zitten te wachten op controversiële sterren. Gaat Miller een aantal grote rollen verliezen?

Miller speelt onder meer de obscure tovenaar Credence Barebone in de Fantastic Beasts-films en supersprinter The Flash in het DC-filmuniversum. Beide franchises zijn in handen van Warner Bros., die nog niet heeft gereageerd op alle ophef. Sommigen fans zijn inmiddels petities gestart waarin zij de studio oproepen Miller te ontslaan.

Lastige kwestie
De studiobazen van Warner Bros. zullen flink in hun maag zitten met deze kwestie, want dit soort nieuws is sowieso een pr-ramp. Mocht de studio besluiten Miller te vervangen, dan heeft dat wellicht ook gevolgen voor Fantastic Beasts 3 (gepland voor 12 november 2021) en The Flash (gepland voor 1 juli 2022). In die eerste film heeft Miller een aanzienlijke rol; in de tweede zelfs de hoofdrol.

De opnames van Fantastic Beasts 3 zouden eigenlijk vorige maand van start zijn gegaan, maar werden voor onbepaalde tijd uitgesteld vanwege het coronavirus. Dat geeft de studio ook wat tijd om Miller eventueel te vervangen, mocht men daar dus toe besluiten.

Warner Bros. zou ook kunnen beslissen de zaak te laten rusten: tegen de tijd dat de films uitkomen is het overgrote deel het incident mogelijk weer vergeten en zo wordt de continuïteit van de franchises ook bewaakt.

De producties zullen dus waarschijnlijk geen vertraging op gaan lopen door de Miller-gate, maar dit alles vormt wel weer een extra hobbel op de weg.

NieuwsFilm

meest populair