Algemeen

Universal waagt zich aan een gewaagde remake van deze geliefde klassieker

Zelfs klassiekers zijn niet veilig in Hollywood.

door Timothy van Damme om 18:41 in Algemeen
Van een remake kijkt de gemiddelde filmkijker nauwelijks nog op. Maar heel af en toe wordt er een herbewerking aangekondigd die de wenkbrauwen doet fronsen. Met name wanneer men zich waagt aan films die uitgegroeid zijn tot klassiekers.

En dat is toch wel het minste dat we kunnen zeggen over The Night of the Hunter, dat zijn tijd ver vooruit was en in 1955 zeer controversieel was. In de bespreking op FilmTotaal kreeg deze dan ook de maximale score.

Onbekend
Toch lijkt het er op dat Universal deze klassieker opnieuw wil verfilmen. Hoewel wegens de coronacrisis Hollywood plat ligt, kunnen schrijvers natuurlijk thuis doorwerken.

Daarom hebben ze de relatief onbekende Matthew Orton aangetrokken om het script te schrijven. Het verhaal zal zich in de tegenwoordige tijd afspelen. Andere scripts van Orton zijn Operation Finale en het nog te verschijnen Battle of Britain.

Angstaanjagend
Het origineel draait om de religieuze oplichter en moordenaar Harry Powell (Robert Mitchum in een angstaanjagende rol). Hij trouwt met een jonge weduwe om de 10.000 dollar te bemachtigen die haar overleden man heeft verstopt. Haar kinderen hebben weinig op met hun nieuwe vader.

Zij vertrouwen hem niet en weigeren te vertellen waar het geld ligt. Maar dan blijkt Powell voor niets terug te deinzen om zijn doel te halen. Er ontstaat een spannend kat-en-muis-spel tussen de misdadiger en de de jonge kinderen.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

John Wayne

Avatar

Deze film heeft al eens een remake gehad met Richard Chamberlaine. Niet om aan te zien. De klassieker is echt een pareltje. Ik heb hem op DVD. Het was de enige film die acteur Charles Laughton geregisseerd heeft. Ik begrijp dat het hedendaagse publiek de film niet kent, en daarom begrijp ik een nieuwe en hopelijk betere remake wel.

NieuwsFilm