'Shazam!' regisseur zet interessante "making of" van zijn korte horrorfilm 'Shadowed' online

'Shazam!' regisseur zet interessante "making of" van zijn korte horrorfilm 'Shadowed' online

Een creatieve oefening om te voorkomen dat de muren op hem afkwamen.

De quarantaine zorgt ervoor dat een hoop mensen thuis zitten. Daar hebben veel mensen moeite om de dag door te komen. Zelfs celebrities in hun dure huizen klagen dat het maar saai is.

Maar zoals we eerder al berichtten, brengt het ook creativiteit naar boven in mensen. Zo besloot Shazam! regisseur David F. Sandberg niet bij de pakken neer te zitten. Hij stak liever zijn tijd in het maken van een korte horrorfilm, genaamd Shadowed.

Making of
Naast deze short heeft Sandberg nu ook een kijkje achter de schermen online gezet. Deze duurt met 18 minuten een stuk langer dan Shadowed. Hierin legt hij uit waarom hij na al die tijd terugkeert naar het maken van korte filmpjes.

De "making of" wordt op sommige momenten erg technisch, maar is ook voor de leek erg interessant. Zo legt hij bijvoorbeeld met door middel van Dragonball actiefiguren uit hoe je met licht het juiste effect kunt verkrijgen. Daarnaast laat hij zien hoe hij de schaduwen tot leven gebracht heeft.



Schaduwen
Verder geeft Sandberg toe dat het maken van dit filmpje hem bijna tot waanzin heeft gedreven. Bijna alles wat fout kon gaan, ging fout. Van opnames die keer op keer over gedaan moesten worden, tot het crashen van een harde schijf. Het is dan ook niet voor niets dat hij het kijkje achter de schermen Good Enough gedoopt heeft.

In de hoofdrol van Shadowed zien we - geheel volgens de regels van quarantaine - zijn vrouw Lotta Losten. Zij speelt een dame die te maken krijgt met een stroomuitval. Terwijl ze op pad gaat met haar zaklantaarn, ziet ze schaduwen waar die niet horen te zien.



NieuwsFilm

meest populair