Regisseur Matt Reeves over de toon van 'The Batman'

Regisseur Matt Reeves over de toon van 'The Batman'

Batman krijgt een duidelijke humane kant in de aanstaande blockbuster.

Tijdens een interview met Nerdist, heeft The Batman-regisseur Matt Reeves laten weten dat zijn versie van de befaamde superheld een 'humane insteek' krijgt. Ook liet hij blijken uiterst blij te zijn dat zijn visie voor de film door de studio werd geaccepteerd.

Wat betreft zijn humanistische benadering tot filmprojecten, zei Reeves het volgende:

"Het is voor mij de enige soort benadering waarmee ik een film als deze kan maken. Ik kan alleen begrijpen waar de camera moet staan, hoe ik een verhaal moet schrijven en hoe ik met acteurs moet praten als ik op emotioneel niveau begrijp wat we willen bereiken. Anders wordt het niks. Sommige regisseurs zijn fantastische choreografen en visualisten. Ook daar houd ik van. Maar uiteindelijk moet ik een emotionele verbinding met het verhaal hebben."

De regisseur deelde tevens welke aspecten van Bruce Wayne hij graag wil belichten in de film:

"Ik wil geen oorsprongverhaal maken, maar wel een verhaal vertellen dat zijn oorsprong erkent en hoe het Bruce heeft gevormd tot wie hij is. Deze gast worstelt elke dag met zijn verleden en daar probeert hij zich overheen te zetten. Er is iets aan zijn verhaal dat zeer psychologisch en emotioneel is. Ik denk dat we een manier hebben gevonden om dat te laten zien, naast de corruptie die Gotham in zijn greep houdt. Het voelt allemaal heel actueel. Maar een verhaal over corruptie is ook weer van alle tijden."

The Batman moet in de zomer van 2021 de bioscopen bereiken.

NieuwsFilm

meest populair