27 vervolgfilms die beter zijn dan het origineel

27 vervolgfilms die beter zijn dan het origineel

Soms hoor je dat een vervolgfilm nooit beter is dan het origineel. Maar er zijn er veel te noemen!

Vervolgfilms zijn bijna nooit beter dan het origineel. Natuurlijk heb je uitzonderingen als Empire Strikes Back, maar het blijkt vaak erg moeilijk om het succes van de eerste film te herhalen.

Regisseur James Gunn is het daar absoluut niet mee eens. Hij neemt op Twitter de handschoen op en noemt maar liefst 27 vervolgfilms die wat hem betreft beter zijn dan het origineel.

27 vervolgfilms
Gunn wist maar liefst 27 titels te noemen. Daaronder bevinden zich een aantal logische films (waaronder Empire Strikes Back, maar ook The Dark Knight en Godfather Part II. Maar hij noemt ook titels waar je niet direct aan zou denken, waaronder For a Few Dollars More en Gremlins 2: The New Batch.

Natuurlijk kan je discussiëren over het lijstje van Gunn, maar het is wel een leuke lijst om eens te bekijken en te zien welke vervolgfilms de afgelopen decennia uitkwamen en absoluut de moeite waard zijn.

Overigens daagt Gunn fans uit om zelf ook vervolgfilms te noemen die beter waren dan het origineel en we zijn dan ook benieuwd naar jullie bijdragen!

NieuwsFilm

meest populair