Eerste officiële foto uit 'Dune'!

Eerste officiële foto uit 'Dune'!

Misschien wel dé blockbuster van 2020 verschijnt eind dit jaar.

Nu er heel wat grote zomerfilms zijn uitgesteld, is het afwachten wat er gebeurt met de films die voor de rest van 2020 gepland staan. Worden ook deze opgeschoven? Voor de mensen die uitkijken naar Dune is te hopen van niet.

Via Vanity Fair krijgen we nu een eerste blik op de sciencefictionfilm van regisseur Denis Villeneuve, bekend van films als Blade Runner 2049 en Arrival. In de nieuwe verfilming van het boek uit 1965 van Frank Herbert is de hoofdrol voor Timothee Chalamet, als Paul Atreides.

Bekijk de afbeelding
Paul Atreides op Caladan
We zien de jonge Atreides op zijn thuisplaneet Caladan. In Dune zal hij zijn vertrouwde leventje achter zich te laten om naar de gevaarlijke planeet Arrakis af te reizen. Hier wil zijn rijke familie de volledig macht hebben over het winnen van de grondstof 'spice' dat van vitaal belang is voor de Melkweg.

De Harkonnen zijn echter niet van plan dit zonder slag of stoot toe te staan. Op bovenstaande foto zien we hoe schepen van de Atreides vertrekken naar Arrakis. Belangrijke personages zijn de legerleider Gurney Halleck, gespeeld door Josh Brolin, en Duke Leto (Oscar Isaac) en Lady Jessica Atreides (Rebecca Ferguson), de ouders van Paul.

Zandwormen arriveren december 2020
Op Arrakis krijgen we ook de grote zandwormen te zien, en de Fremen. Dit is een stam van inheemse mensen geleid door Javier Bardems Stilgar. Dune staat gepland voor 17 december 2020!



NieuwsFilm

meest populair