Disney+ gaat Netflix ineens razendsnel naderen

Disney+ gaat Netflix ineens razendsnel naderen

Gaat Netflix nu echt last krijgen van Disney+?

Het valt nog niet te zeggen of Netflix veel last gaat krijgen van Disney+. Op dit moment behoudt Netflix zijn circa 160 miljoen betalende abonnee's ondanks dat Disney+ al tientallen miljoen abonnee's heeft geworven.

Sinds november 2019 is Disney+ actief een beperkt aantal landen, maar dit aantal groeide afgelopen weken fors met releases in onder meer Groot-Brittannië, Frankrijk en India. Er kwamen in één klap zo'n 20 miljoen betalende abonnee's bij.

Snel heel veel meer abonnee's Disney+
Analytici verwachten dat de groei komende maanden flink toe gaat nemen. Volgens analyticus Michael Morris van Guggenheim Securities gaat Disney komende jaren kei- en keihard groeien.

Eerder verwachtte de analyticus dat Disney+ aan het einde van 2024 op zo'n 135 miljoen abonnee's zou staan. Nu verwacht deze analyticus zo'n 226 miljoen betalende klanten voor Disney+.


Lees ook:
Disney+ doet iets waar Netflix jaren over deed


Met onder meer de Disney Vault, het Marvel Cinematic Universe, de Star Wars Skywalker Saga en de Pixar-wereld heeft Disney+ uiteraard een heel andere catalogus en strategie dan Netflix. De kans is groot dat de partijen naast elkaar blijven bestaan. Ze zullen elkaar waarschijnlijk vooral beconcurreren op de jongste doelgroep.

Ook Netflix gaat dus groeien
Van een Netflix-killer is dus geen sprake. Netflix zou volgens de analyticus op zo'n 292 miljoen abonnee's zitten eind 2024 en daarmee nog steeds een voorsprong hebben op Disney+, en de vele andere diensten.



NieuwsFilm

meest populair