Hugh Jackman wees rol in megaflop 'Cats' af

Hugh Jackman wees rol in megaflop 'Cats' af

Daarnaast geeft Jackman aan dat hij zijn zegen geeft aan een nieuwe versie van Wolverine in het MCU.

Na zijn eerste Oscarnominatie te hebben gekregen voor de rol van Jean Valjean in Tom Hoopers Les Misérables, had Hugh Jackman bijna opnieuw samengewerkt met de regisseur aan diens andere musicalverfilming Cats. Door conflicterende schema's ging dat feestje niet door...

Tijdens een interview met The Daily Beast bevestigde Jackman dat hij een rol in Cats moest afwijzen toen Hooper hem tijdens de pre-productie van de geflopte film belde over een rol. Jackman zei er het volgende over:

"Ik had op dat moment een aantal opties, die allemaal afhankelijk waren van beschikbaarheid en tijd. Op dat moment gooide vooral mijn beschikbaarheid roet in het eten."

Achteraf lijkt het natuurlijk een goede zet van Jackman om niet mee te spelen in de film. Cats geldt inmiddels immers als een van de grootste kritische en financiële flops van de laatste jaren. Toen Jackman tijdens hetzelfde interview werd gevraagd of hij blij is dat hij niet heeft meegespeeld in Cats, weigerde hij te antwoorden:

"Ik werk in het theater man, dus ik heb er een hekel aan om mensen af te zeiken of de meute te volgen. Ik heb de film niet gezien, maar beschouw Tom Hooper als een van de beste regisseurs die we hebben."

Waar Jackman wel graag commentaar op gaf, is de nieuwe versie van Wolverine die we ongetwijfeld in de komende jaren kunnen verwachten in het Marvel-filmuniversum. Hier zei hij het volgende over:

"Ik wist dat ik het juiste moment had uitgekozen om ermee te kappen. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor het personage. Iemand anders zal de rol zijn eigen maken, want het is een geweldig personage."

Jackman is binnenkort overigens te zien in HBO-dramafilm Bad Education.

NieuwsFilm

meest populair